Zekerheid op rybalke

Zouden schijnen, wat kunnen gevaren op rybalke zijn? Niettemin de menigte bestaan van meewerken oorzaaken, niet telling welk zonder de moeilijkheid door poplatitsya niet alleen gezondheid door maar ook bestaan.

Eerst toevalligheid - dit van niet deskundigheid om te dobberen. En tussen vissers, niet zijn in staat om, - en kinderen, en jeugdig persoonen, en zelfs volwassene te dobberen. Door de toerbeurt water, en elk neostorozhnost kan tragedien leiden tot.

Hier is bevond zich visser aan land, zakinul udochku of donku en wacht poklevki. En hier kwam zatsep voor. Pogingen van de kustlijn te bevrijden snast evenmin naar chemu leidden niet rond, en rasstatsya met haar ellendig: Weersgesteldheid handelswaar, plaats prachtige, vis kliuet - door het woord, er is een begeerte porybachit podolshe. Eenvoudiger allemaal razdetsya, om waterhoudend binnen te lopen, om zatsep te vernemen en om udochku te bevrijden. En hier is hengelaar als vroeg als in waterhoudend, gaat behouden drijvend voor het woud keet, en at een gloren - gracht, diepe plaats... En als waterbekken niet zodanig hoewel diep? Dan, doorgebrachte tijdperk aanzienlijk van de gevallen, wanneer verdronk waar, zou schijnen, te verdrinken het is onmogelijk. Persoon gaat in het water en vreesen de neumeniya om te dobberen, maar hier is onverwachts poskalzyvaetsya en wipt waterhoudend aan. En hier het kan zakhlebnutsya, bewustzijn verliezen, zijn klapperen omstreeks stenig en t. D.

Het is van node ook naar beware hoge abrupte kust. Als er supeschanyi of loszinnig mee de krakken en aardverschuivingen, dan beneden het gewicht van persoon zonder de moeilijkheid kan kalven. Argillaceous niet pokrytyi door de begroeiing kustlijn na regenen en door rosnym morgen aalglad. Poskolznuvshis op zodanig kustlijn, kan worden water aangewipt.

Enkel vissers, vooral kinderen, worden op puilend van het water svai, Stones en andere thema's teruggenomen. Het is gevaarlijk, poosje niet enkel op de loop maar ook in stoyachei water: Het is mogelijk worden omlaag in het water en in de drop poranitsya geblazd.

Als van node worden door rivier doorgeseind of ander waterbekken, dan voortvloeit niet om adventiefplant plavsredstvami te benutten. Rivier, vooral als ze gezwind, noodzakelijk om vdvoem door te berekenen, om in de noodzakelijkheid weer te geven bij elkaar ter zijde staan. Voortvloeit om zich te herinneren: Rivier melche waarin ze shire. In de transitie door het waterbekken noodzakelijk om stadsdelen, pokrytykh helder, door jucy begroeiing te ontduiken: Het is er, doorgaans, diep. Shest, staafje of udilishche niet enkel zal helpen jullie moeten ondiepte plaatsen vinden maar ook zullen houder voorleggen. In de transitie van drassige plaatsen moeten te voet oversteken op op kochki of kustiki, veeleer dan terzijde van hen.

Van je welste aantal van de gevaren van podsteregaet vissers in de voorjaar van. Worden gekoppeld deze gevaren met waarome winter in organizme persoon schijnt zonne (ultrafioletovoe) golodanie. Zodanig golodanie de toerbeurt veroorzaakt van patologicheskikh wijzigingen: Organizm calcium verliest, verminderings van tonus zenuwgestel, zijn reglementaire functie, verergert zhiznestoikost organizma, het immunitet naar de ziektes, zijn verhevigde als vroeg als beschikbaar ziektes. Noodzakelijke zonne baden. En hengelaar in de voorjaar respectievelijk letterlijk "aaadt in de zonnelicht. En door de porie maakt duidelijk dit zonder de alle manier van het gevoel van de afmeting. Enkel onervarene vissers prenebrezhitelno schrijven aan de invloed van de zonnestraalen toe en daardoor winst brandt, smoorhi of zonne stakingen. Het is overigens, strengelen redt niet van zonne staking, daarvandaan in zonne weersgesteldheid met veterkom wedervoer vissers lang van niet zasizhivaiutsya aan land en, alle de meer, in de boot. Omdat voor het genoegen rybalka kan ruime hinders apporteren.

Op postradavshikh van zonne staking hoofdpijn beginnen, kotsen, persoon wordt bagrovym, hartslag verzwakkingen, adem wordt meer frequent en bewandelt op het bewustzijn aderlating. In zodanig gevallen postradavshego moet onmiddellijke bijvoeglijke bepaling in de lommer of winderige huisvesting, razdet tot toe ceintuur, om nat winderig doek op het hoofd en het gebied van het hart, napoit door koud water te steken.

Zaakkundige vissers kies aan land adapteert in het dodenrijk, zitten omlaag beneden het bosje, bomen. Als zodanig niet, rekenen overheen soboi awnings af of ukrytiya, speciale paraplu's vestigen. In elk gevallen hoofd moet worden van de zon logementhouder caparison of ongedeeld ergens toe povyazana doorgelicht. Van de krant, bijvoorbeeld, kan zijn maakte pilotku. In znoinuiu zonne weersgesteldheid better naar de zitplaats aan land in de kleren. En zelfs better tijdens het dagblad zhary om vangst, op te houden omdat vis op het moment algemeen niet kliuet.

Worden bekleed erop gaend op rybalku, tvloeit met de vergoeding voor de weersgesteldheid en de tijdperk van jaar voor. Whereat moet dat weersgesteldheid weten in de stad altijd accuraat onderscheidt van weersgesteldheid aan land - er en vetrenee, en prokhladnee. Alle "geheim'en rybatskoi ekipirovki directe houding hebben naar de gezondheid van de hengelaar. In de zomer respectievelijk voortvloeit te nemen gemakkelijke kleren welk verdedigen tegen vetra, van de zon, van regen, komarov. Moet weten die vlaga onderkende organizmom, kondensiruetsya op de inner kant van prorezinennoi kleren, wordt gekoeld en dikwijls legt de koelte aanleiding voor. Van regen bijstere inktkoker redding shtormovki - kurtki en briuki, sshitye van gemakkelijk vodoottalkivaiushchei doek welk verzuimt van de wasem en uitstellen vlagu buitenzijde. Kunnen worden rybalku gemakkelijke capes-dozhdeviki en andere capes ingenomen. Enkel vissers maken van polietilenovoi films handige kapen.

Hiernaast met rubbere hoge laarzen noodzakelijk om en enkel andere obuv te hebben. Hoge laarzen ook kondensiruiut vlagu, en voeten eerlang promokaiut. Rubbere hoge laarzen periodiek is aanraadden aan branden gevend naar de voeten om los, naar en hoge laarzen prosokhnut te houden rust. Voor winterachtige keer handelswaar en hartelijk obuviu zijn valenki. Echter zij altijd hozen niet erbuit vissers. In galoshi nabivaetsya sneeuwen, en zij soskakivaiut. In diep water beneden de sneeuw valenki promokaiut. In zodanig gevallen moeten denken of omstreeks hoge zelve-aaakten galoshakh, of andere huisvestingen naar valenkam. Enkel vissers benuttende alomvattende kleefstof "Moment"-1' en rauwe tandvlees, maken van zachte plastinchatoi tandvlees lijvigheid 0.5-1 mm of prorezinennogo materieel een type kleren voor valenok. Met het dit draaien op uitzicht raskraivaiut met betrekking tot afmeting valenok bron materieel uit, mengsel vnakhlest in het eerst geval laars-benen en dan hen plaken naar galosham. De technologie van de agglutination van rezinotekhnicheskikh producten notorius. Om vlakgom "chulki" niet spolzali met valenok, in hun hoofd maken om prosechki voor het koord welk zij worden naar valenkam gegrendeld. Of worden naar "chulkam" rubbere bef geplakt. Beugel van minder diameter gevormd, zij obzhimaiut valenki en houden hun rubbere laars-benen achter.

Moet en omstreeks uteplenii rubbere hoge laars denken. Hoge laarzen moeten ongeveer op twee grootte meer, naar het bed erin vet voilochnye stelki nemen. Tvloeit nadevat wollen noski, maar in de combinatie met khlopchatobumazhnymi noskami voor. Wollen noski in rubbere hoge laarzen en valenkakh snel worden dyryavymi. Door de betrouwbaare bescherming van hen van wissend kunnen oud damskii chulok van kaprona of neilona worden. Met het dit draaien op uitzicht gehavend onderdeel chulka otrezaiut uit, en weerhield nadevaiut poverkh noska. In de kunststof "kleren" wollen noski zullen lang dienen. Het is overigens, en hoge laarzen whereat nadevaiutsya zonder de streven. Skazyvaetsya zeer kleine wrijving kaprona omstreeks de laars-been. Maar better alles - om speciale hartelijke hoge laarzen te verkrijgen. In winderige tijdperk, vooral in de herfst van, op rybalku nadevaiut hartelijk kurtki, wollen of balbriggans. In zodanig tijdperk helemaal betamen niet shelkovye, kunststof hemden en maiki: Zij redden niet van de koude, erin zonder de moeilijkheid prostuditsya. Indien nochevki aan land noodzakelijk om of palatku, of spalnyi tas te nemen. Aan land syro, tevens, valt dauw af, daarvandaan noodzakelijk om van ook twee homp van polietilenovoi film door de grootte, meerdere overtreffende het wasdom van de hengelaar te hebben. Een homp podstilaiut beneden spalnyi tas of lucht-bed, andere ukryvaiutsya. Polietilenovaya film verdedigt tegen regen, van de dauw, van de knauwen komarov, en belated in de herfst van - van ineya en vrieskou, beneden de film lucht sogrevaetsya.