Zekerheid op rybalke

Op winterachtig rybalke moet zeer voorzichtig zijn. Niet zo reeds zelden treffen gevallen obmorozheniya, en zelfs zeer serieus. Het is noodzakelijk om zich te herinneren die in obmorozhenii eerst sensaties postradavshego brengen tijdperk zeer delusive door: Het schijnt die niets afschuwelijk kwam niet. Naar maar deze delusive sensaties klein te brengen het is onmogelijk, moeten bijtijds alle van node in zodanig gevallen afmetingen trachten. In lange of geducht pereokhlazhdenii kan oznob - specifieke vorm obmorozheniya schijnen. Op persoon, hands zal pripukhlosti formeren, krakken, van en op plaag timt. In de plaatsen van de nederlaag worden prurience en pijnen gevoeld. Op het begin obmorozheniya wordt pokalyvanie en zhzhenie leders gevoeld; Dan bewandelt op de gevoeligheid ontbering. Leder wordt van witte of siniushnogo kleur. In in het bijzonder slechte gevallen schijnen van diversified vorm en waardes blebs, van de plaag, van omertvlenie doeken, dor of vochtig gangrena.

Obmorozhennye plaats voortvloeit om rybim door het vet in te vetten of anserine koeken ijsje aan, en als bestaan, zveroboinym door de boter.

Het is vooraf om persoon door diverse smeersels in te vetten, vet het is onmogelijk. Zij vermanen niet, en omgekeerd, dragen obmorozheniiu leders bij, omdat verzwaren zijn termoregulyatsiiu. Belangrijkste die redt in gelijkaardige gevallen - dit hartelijke, gemakkelijke, handige en waterproof kleren. Tijdens zelfs niet zeer dolgikh, van maar snelle transities aankondiging rem rybalki persoon razogrevaetsya, poteet. Enkel maar meteen doen oppere kleren of logementhouder caparisons af. Dit te maken tvloeit niet - zonder de moeilijkheid prostuditsya voor.

Om niet prostuditsya in de transitie aankondiging rem rybalki, in het bijzonder hartelijke kleren (polushubok of ergens toe ander) nadevat tvloeit niet. Alle die moet of vezti aaneen op de slede dragen. Om met te beginnen, zo om gemakkelijker te gaan, en seconde, kleren zullen dor verblijven en zijn het is mogelijke wil nadet scheep gaan op lovle. In het wijdlopige weer van amateurs podlednogo lova bijster nou verdedigt tegen de bar wind dichte en gemakkelijke cape-palatka. Zijn kan polietilenovaya film, sshitaya polumeshkom vervangen. Vier versmaat van de film door de breedte ongeveer van anderhalf versmaat voegen vdvoe zo toe, om in het kruis-verbinding kon worden tas gekregen. Hoofd moet in de vorm van de koepeltent (poluokruzhnostiu) zetten het mes en sshit of om kleverige lint aan te plakken, niettemin niet tot toe zelve bodem, anders ongelegen zal in zodanig "tas" vangst vis. Terzijde van lunkami repare ledobur. Film oprichten zodat ledobur en visser ontpopen zich eronder - als in palatke. Om film werd, met betrekking tot bodem en met betrekking tot boorden zijn obshivaiut door tesemkoi of obkleivaiut kleverige lint niet gereten.

Bytuet mening welk op de koude sogrevaet rokend. Andersom - namelijk rokend draagt obmorozheniiu bij, voor vykurennaya natoshchak sigaret oorzaken spazmy en de vertraging van het bloed in de boten, namelijk schakelt in organizme inner obogrevatel uit.

Ander alcohol benutten. Dit evenmin voortvloeit om te maken. En hier orde moet helemaal zijn: nem Niet aaneen op rybalku evenmin in de winter van, evenmin in de zomer van evenmin alcoholhoudende drankjes. Behalve misadventures, zij brengen niets. Alcohol is een ruime vijand van de gezondheid van persoon en het leven. Amateurs vypivat meer dikwijls alle verdrinken en meer alle maken diverse prostudnym en andere ziektes door. Better alle sogrevaiut koffie of thee.

Vooral moet voorzichtig in de winter van zijn. Voortvloeit niet om voorland te ervaren en om op rybalku uit te komen, wanneer ijsje is anders doordringend. Als het als vroeg als weerstaat persoon, dan zal agglomeraat door de groeperingen niet aangeraad worden aan. Het is het is onmogelijke dichtbegroeid om polyne te naderen: Kan oblomitsya de boord van de ijsje. Op de ijsje in hartelijke tijdperk of zelfs in koud op de loop kan promoiny zijn, stelen of gesloten, met zeer doordringende ijzige klopjacht, op de tijdperken zasypannym sneeuw open. Zeer gevaarlijke herfst en vesennii ijsje. In de herfst van mensen meestal provalivaiutsya op beduidende verhuizing van de kustlijn, voor de herfst ijsje altijd krepche alongshore. In de voorjaar van dan nader van de kustlijn dat ijsje prochnee.

Over het algemeen een en gelijke de lijvigheid van de ijsje kan verschillend prochnost in diverse temperaturen hebben. In lage temperatuur ijsje prochnee. Vandaar, op de avond en door de morgen ijsje altijd prochnee, door de dag en avond - zwakker. Oude ijsje prochnee nakomeling in gelijkaardige lijvigheid. Doorzichtige ijsje krepche, dan mutnyi gevormd in wijdlopige weersgesteldheid of tijdens snegopada, en in de lijvigheid 4-5 cm zonder de moeilijkheid weerstaat persoon. De meeste gevaarlijke ijsje nozdrevatyi gevormd van smerzshegosya sneeuw. Moet dat ijsje op elk tijdperk van de winter misschien gevaarlijk zich herinneren, als in het waterbekken gedragen hartelijk of verhit industrieel stoki of bestaan rodniki, en in rivier - sterke loop en vodovoroty. Beneden de aandrang van veshnikh bewatert ijsje snel verspeelt prochnost en rushitsya zonder de waarschuwing potreskivaniya. Het eenvoudig buigt zich en pauzes. In de voorjaar van zuiveren ijsje altijd prochnee. Dikwijls promoiny worden korkoobraznymi door de klopjachten van de sneeuw gedekt. Naar zodanig plaatsen om boven gevaarlijk te komen. Vooral moet waakzaam na ottepelei zijn. Als van prochnost ijsje twijfel veroorzaakt, zijn moet checken. Om van node niet door de staking kabluka, en peshnei, door het staafje of andere lange onderwerp te checken. Namelijk daarvandaan wedervoeren vissers in pervolede en laatste ijsje nemen aaneen niet ledobur, en peshniu.

Iedere hengelaar moet de regels van gedrag op de ijsje weten en regels van samospaseniya en gevend van helpen ander. Als provalilsya beneden de ijsje zelve, van node verspelen niet van tranquillity, niet panikovat, maken niet van onnadenkende moties, moet worden van rybolovnogo van de doos, van cherpaka en andere thema's afgeholpen. Hands raskinut in de kanten en te proberen zijn vangst op de ijsje, als niet naar okunutsya met het hoofd. Als door de toerbeurt resideert peshnya of in razvernutom aan het werk toestand ledobur, dan voortvloeit om dotyanutsya tot toe hen te proberen. Zij kunnen houder op brosse ijsje voorleggen. In eerst tijdperk, wanneer kleren hebben nog niet namokla en lucht vormt, persoon heeft buoyancy. Het is daarvandaan belangrijk om alle ineens vybratsya op de ijsje te proberen. Met het dit draaien op uitzicht uit, razmerenno aan het werk door de voeten, bezeten horizontale positie en, podtyagivayas, lozhatsya door de buik of spinoi op de ijsje. In zodanig toestand zullen bijstaan beschikbaar in zichzelf doorsteken of andere hekje thema's welk moeten, niet dribbelen, maar ook niet procrastinating, buit maken. Tseplyayas voor de ijsje door het mes, bagrom of andere onderwerp, het is mogelijk podtyagivatsya en om met betrekking tot ijsje vooruit te lopen.

Als vybratsya zal falen, wil moet kleiner om van de machten proberen, namelijk poprostu niet bultykhatsya te spenderen. Uvidevshie jullie mensen pridut op de bijstand. Moet weten die in ijzig water, lichamelijk treinde persoon kan van vrijelijk proderzhatsya een-tweetje uur, water nabij het lichaam sogrevaetsya, omdat vodoobmena alles behalve verrijst niet en warmte zelfs door natte kleren niet zo snel verhuist vandaan.

Om te geven assistentie postradavshemu weder, van node van de kustlijn om grondslag te apporteren, shest, touw van of lange vetku boom, bedrading, armatuur, tabakspijp, door het woord, om noodzakelijk allemaal te nemen da's slaan beneden het hands. Als naar postradavshemu te benaderen het is onmogelijke, dan deze thema's moeten naar hem keilen. Better alles in zodanig gevallen zal erbuit touw hozen, onophoudelijk welk maken lus - gemakkelijkere wil ukhvatitsya. Maar zodanig omverpraten noodzakelijk moment kan zal niet op spasatelei zich ontpoppen. Naar daarvandaan iedere hengelaar in de uitgang op podlednuiu rybalku in de ekipirovke noodzakelijk om lang, van de versmaaten vijftien, kapronovyi koord te hebben. Door ieder eind voor de uitgang op de ijsje moet obvyazat ons in de ceintuur, plooi koord door de beugels en om ergens sboku te adapteren. Seconde beeindigen moet worden metaal beugel toegerust, voor welk het is mogelijke zou zatsepitsya hand of enkel andere onderwerp zijnen. Als zelve slaan bedu, dan noodzakelijk om verre van ons om op de ijsje het eind van het koord met de beugel te proberen of lading, navstrechu spoed makend op de bijstand naar mensen te verkwanselen.

<< Het is back