Ziektes veroorzaakt door wurmen of tsestodami

Difillobotrioz. Vozbuditelem is lentets monding, alsmede toerbeurt gering lentetsov. Lentets monding schrijft aan ruim gelmintam toe, lengte bereikt van 2 tot toe 10 m, en op de tijdperken - 15-20 m, van de breedte tot toe 15 mm. Lentets, parazitiruya in organizme persoon, dagelijks onderkent overheen 2 mln. Eieren welk met fekaliyami worden buitenzijde uitgevoerd. Eieren slaand in uitwendige omgeving, konfijten de viability van 3 tot toe 30 dagen, na wat verongeluken. Ontwikkeling zij continueren alsdan, als slaan water. In het water van ei als vroeg als door twee-drie weken wordt koratsidii - minuut parazit, onzichtbaar door van niet gewapend oog uitgevoerd. Koratsidii actief dobbert in het water, het heeft ciliary deken en drie dampen kriuchev. De tijdsduur van het leven lentetsa in deze etappe stileert afhankelijk van de temperatuur van het water - 1-12 dagen. Hierine dat tijdperk parazit vindt om haar voorlopige logementhouder - van diverse types veslonogikh rachkov. In kishechnike deze crustacea de ontwikkeling wekt van de seconde larval etappe - protserkoroida. In iedere rachke misschien tot toe 20 protserkoroidov lengte 0.5 - 0.7 mm.

Aangestokene rachkov poedaiut vissen, in het algemeen khishchnye. Zelve rachki perevarivaiutsya, en protserkoroidy, proburivaya kishechnik, verhuizing vandaan in muskulaturu vissen, poselyaiutsya in de kaviaar of in diverse inner orgelen. Hier presteren zij voor 4-5 weken laatste larval etappe - plerotserkoida. In deze leeftijd zij als vroeg als hebben lengte 1-3 en zelfs 5 mm. Persoon benuttende slecht provarennuiu of prozharennuiu vis, wordt parazitom gebesmet. Voor 14-30 dagen lentets bereikt behaard tweeslachtige etappe. De tijdsduur van hun leven, als niet afmetingen nemen naar de behandeling, 20 en elk meere jaren oud.

Parazit naar slizistoi capsule kishechnika, wonden kishechnik, izyazvlyaet het aangebracht. Producten zhiznedeyatelnosti gelminta gedrag naar allergic reacties. Worden functies van zheludka en andere alimentaire orgelen beschadigd. Bewandelt op de beriberi. Zieke besefen hoofdpijn en pijnen in de buik vergezeld van pasvormen van toshnoty en kotsen. Op persoon schijnt verhevene utomlyaemost, golovokruzhenie, serdtsebienie en andere janboelen.

Genezing difillobotrioz fenasalom. Specialiseerde zich training ziek whereat wordt niet genodigd hebben, van razve die per etmaal behandeling en op de vooravonden wordt legkousvoyaemaya etenswaar aangeraad. Voor de behandeling ook zijn gebruikte efirnyi de zetsel van de bosvaren en antigelmintnyi medicatie prazikvantel. Tijdige behandeling draagt complete herstel aan.

In preventieve doelen alle moeten weten die eieren storten ook honden, katten en andere beest. Daarvandaan moet een-tweetje tijdperk per annum mits de behandeling van en hen.

Vis, bij wie is worden lentets, totaliter van toepassing naar het gebruik in de etenswaar na noodzakelijke behandeling gevonden. In zamorazhivanii tot toe min 6-8°C protserkoidy verongeluken na - 7 vierentwintig uren, in de min 26-27° - door 12 uur. In zasolke sterke verdunning brine lichinki verongeluken door 8-10 vierentwintig uren. Kaviaar obezzarazhivaetsya ook. In zharenii of varke vissen door kleine schijfen plerotserkoidy verongeluken door 20-30 minuten, met betrekking tot de verrichting van de temperatuur plus 50°C. In hogere temperatuur tijdperk op termoobrabotku wordt beknot, zij verongeluken sneller. In de vis koude kopcheniya lichinki parazitov konfijten de viability. In vyalenoi vis - gelijk. Niettemin in vyalenoi vis in de temperatuur 36-39°C zij verongeluken door dvoe vierentwintig uren. Helemaal desiccated vis is is ongevaarlijk.

Wij stopten op deze vraag zo in het detail, omdat zeiden te gelijk toucheert andere lijkend op parazitov. Belangrijkste om te weten, vanwaar grozit toevalligheid, en te zijn in staat om het te bevechten.

Teniarinkhoz. Vozbuditelem is banded gelmint - niet gewapend tsepen (bychii tsepen). Lengte 4-12 m. Op het hoofd er zijnen vier bijstere inktkoker ontwikkeld prisoski. Lichaam bestaaatt uit 1000 - 2000 alles behalve plein chlenikov-proglottid. In ieder maturing proglottide wordt van 145 tot toe 175 1000 van eieren gevormd. Voor jaar parazit kan in uitwendige omgeving tot toe 2500 proglottid met de algemene hoeveelheid van eieren omstreeks 440 mln onderkennen. Eieren in uitwendige omgeving kunnen worden tot toe jaar opgeslagen. Ontwikkelt met behulp van twee logementhouders. Vee, poedaya gras of seno, waarover bestaan geblazd omstreeks eieren, wordt gebesmet. In organizme vee parazit voor 4-5 maanden verstrijkt twee etappes tot toe tsistitserka. De tijdsduur van het leven tsistitserka in muskulature de tussentijd 8-9 maanden herbergen, na wat het degeneriruet en verongelukt. Persoon wordt gebesmet indien, als het sest ontoereikend provarennoe vlees tsistitserki.

Persoon, doorgaans, wordt door laatste logementhouder parazita, als parazit prevrashchaetsya in volwassene osob. Bijzondere toevalligheid zarazheniya door eieren parazitov thema ons eigen vissers, wanneer graven chervyakov nabij zhivotnovodcheskikh landgoederen. Eieren samen met vuiligheid slaan op het hands, kleren, en dan - in de mond. Zodanig toevalligheid bestaat en aan land, waar ine het algemeen pasetsya vee.

Behandeling en voorbehoeding wat werden hoger bovenstaand beschreven. Farmaceutica's: Fenasal, dikhlosal, trikhlosal, prazikvantel, efirnyi de zetsel van de bosvaren. Parazita proscribe ook door tykvennym zaad.

Gimenolepioz. Alvine gelmint door generaal lengte 3 - 5 cm, zogenaamd karlikovyi tsepen. Heeft 100-300 ondiepte proglottid. Alle cyclus van de ontwikkeling verrijst in de organizme. Kan ook zich ontwikkelen logementhouder veranderen. Parazitiruet algemeen in lager onderdeel doordringend kishki. Zarazhenie verrijst van de knaagdiers. Aan land dikwijls in de rugzakken, waar onwaarheid prikormka, koek, etenswaar producten, op de avond worden aangestokene krysy teruggenomen, muizen en laten er eieren parazitov welk dan slaan de mond van de persoon. Infiltreer zij in organizm door vuil hands, producten, diverse thema's. Eieren karlikovogo ketting kan mond met waterhoudend, stof slaan. Raznosyat eieren en vliegt bezoeken pogibshikh muizen, krys en hen exkrementy. Voorbehoeding is gelijk.

Gimenolepidoz diminutnyi.

Krysinyi (diminutnyi) tsepen. Lengte van 20 tot toe 60 cm. Heeft niet proboscis en vier prisoski gebewapend zich. Levenscyclus verloven met de wijziging van twee logementhouders. Tussenpersoon herbergt kan een grote velen (over 30 types) insecten en mnogonozhek, incluis komary, blokhi, kakkerlakken gaan. Laatste logementhouders: Krysy, muizen, honden, persoon. Worden gebesmet door eieren het is mogelijk van de knauw komara, slepnya, blokhi, alsmede - van de producten, waarmee gecommuniceerde muizen en krysy. Het is daarvandaan zeer belangrijk aan land, alsmede in het thuis voorwaardes om persoonlijk gigienu te observeren, om slechts hoge-kwaliteit etenswaar te accepteren, om ons van de insecten te verdedigen. Genezing fenasalom en door andere medicaties.

Ekhinokokkoz. De meeste ondiepte banded wurm. Lengte 8-9 mm. Lichinki parazitiruiut in gebakkene en andere orgelen van persoon. Behaard bijzonder parazitiruiut in doordringende kishke diverse beest, alsmede persoon. Eieren parazita zeer zhiznestoiki. In organizme persoon in het tijdvak van larval ontwikkeling zal ruimere bobbels bemand met vloeiend vormen. Door de porie in zodanig bobbels wordt 10-16 en elk meere liters van vloeiend gevormd. Zeer dikwijls parazit oorzaken ekhinokokkoz bakten, gemakkelijk, selezenki, van de knoppen, van het gebeente, van de spieren, van centrale zenuwgestel. Persoon wordt maar meteen van het thuis hond, en oposredovanno - van alle thuis beest gebesmet. Hengelaar dikwijls wordt in kopke wurmen nabij de landgoederen, in de plaatsen van de landfill van garbage, in het gebruik van de etenswaar, door vuil hands gebesmet. Het is onmogelijks daarvandaan aan land worden voor de etenswaar geaccepteerd, niet pomyv zorgvuldig overhandigt welk maar juist nasazhival op kriuchok wurmen. Op rybalku aaneen altijd moet de kleine beet van de zeep nemen. Behandeling is door operatieve methode.