Ziektes veroorzaakt door wurmen of tsestodami

Askaridoz.Askaridy ruim razdelnopolye ontfutselt. De lijvigheid van het lichaam van de vrouwtje en manspersoon - 3-6 mm, de lengte van de vrouwtje van 20 tot toe 44 mm, manspersoon van 12 tot toe 25 mm. Vrouwtjes verschuiven voor vierentwintig uren tot toe 240 1000 van eieren welk worden in uitwendige omgeving met fekaliyami onderkennen. Eieren konfijten zhiznestoikost in uitwendige omgeving tot toe 7 jaren oud. In gunstige voorwaardes maturation lichinok kan in uitwendige omgeving verrijzen. Lichinki zeer beweeglijk. Als zij slaan op het lichaam van persoon, willen zeggen, in kopke wurmen die worden in de leder en probiraiutsya in organizm geimplementeerd. Leef in organizme tot toe jaar. Naar Peredavatsya persoon eieren kunnen in als vroeg als omstandigheden wisten: Vuil hands, water, producten, diverse thema's. In zarazhenii persoon door de producten meedelen en vliegt. Genezing dokarisom, kombatrinom, peperazinom, naftamonom en door andere medicaties.

Trikhotsefalez.Ziekte wordt door om wurmen - vlasoglavami veroorzaakt. De lengte van vrouwelijke 30-55 mm, mannelijk - 30-45 mm. Vrouwtjes verschuiven van 1000 tot toe 3500 eieren. Parazitiruiut vlasoglavy in blinde ingewande en naburig met haar plaatsen. In organizme persoon leven tot toe 5 jaren oud. bik De deken van slizistoi capsule kishki. Poedaiut en bloed. Ieder vlasoglav kan tot toe 0.005 ml bloed consumeren. In organizme kan parazitirovat van meerdere tot toe 4000 wurmen. Meestal worden vissers, gebesmet vooral kinderen, - afgraving wurmen in de barak-yard mest of in de plaatsen van de landfill van garbage. Zarazhenie ook verrijst aan land in het gebruik van de etenswaar door vuil hands, door het water, stof nemen af, nemytye producten. Vele vissers verwaarlozen aan land elementaire regels gigieny. Na het diner de residuen van de producten dikwijls laten op podstilke niet stalen, gemakkelijk van de toegang want vliegt en stof nemen af, en in de nacht - en voor de knaagdiers. Genezing mebendazolom, kvantrelem, difezilom, bemosatom.

Strongiloidoz. Ziekte wordt door ondiepe wurm - alvine ugritsei veroorzaakt. In de vroege etappe van de ziekte worden allergic waarneembaar verschijnsels gezien, in belated - worden alimentair systeem verschrikt. In waterhoudend lichinki ontwikkelen zich niet en verongeluken voor 1-2 vierentwintig uren. In de voedingsbodem in de temperatuur beneden de plus 10°C ontwikkelen zich niet, en in 0° en onderaan verongeluken. In de voedingsbodem lichinki kan de complete cyclus van de ontwikkeling verstrijken. In de aanslag van de persoon met land, waarin zij obitaiut, lichinki actief worden in het lichaam geimplementeerd. Het is mogelijk worden door vuil hands, producten en anderen gebesmet. Genezing tiabendazolom.

Trikhostrongilidozy.Ziekte wordt door de ondiepte nitevidnymi wurmen door de lengte 5-10 mm veroorzaakt. Lichinka is in staat om in waterhoudend naar en vochtige voedingsbodem zich te ontwikkelen. In vysykhanii de voedingsbodems van ei en lichinki snel verongeluken. Parazitiruiut tot toe 8,5 jaren oud in dvenadtsatiperstnoi kishke en doordringend kishechnike. Zarazhenie verrijst door de voedingsbodem (opnieuw gelijk: Kopka wurmen en de ajutage van hen op kriuchok), vuil waterhoudend aangestoken gras, producten en anderen. Genezing ook, net zo vorige ziekte.

Filyariotozy.Deze groepering van de ziektes veroorzaakt nitevidnymi door wurmen filyariyami. Laatste logementhouder is een persoon, tussenpersoon - diverse krovososushchie insecten, dikwijls komary, alsmede diverse waterig organizmy: Dafnii, bokoplavy. In het een aantal van de gevallen zeer zware ziektes veroorzaken. Het is bijvoorbeeld, in vekhererioze ontwikkelt van slonovost diverse orgelen en de doeken van het lichaam. OpSchrok orgel wordt gedeformeerd, tot toe grote afmeting vergroot. Zeer geregeld bezoeken ziekte lead ziek naar invalidnosti. Genezing in stationaire voorwaardes. Voorbehoeding: Bescherming is van de insecten. De plaatsen van onthaal bijten door het animo, margantsovkoi, door andere medicaties, bekwaam obezzarazhivat.

Ziektes veroorzaakten trematodami, of sosalshchikami

Trematody - een van de meeste talrijke standen van de molteken ontfutselt. Vandaag geweten over 4000 schrijft. Meerderheid trematod in de levenscyclus gebruik twee tussentijd logementhouders, ine het algemeen weekdieren en vissen. Daarvandaan worden dit parazitami gebesmet die, die dikwijls waterbekkens bezoekt, vangt vis op en vis bikt. Zarazhenie verrijst hoe door de vis welk gebruik niet altijd tamelijk provarennoi of prozharennoi, alsmede - in waterhoudend, wanneer lichinki, okazavshis op het lichaam, snel worden in lederen geimplementeerd. Parazitiruiut inzonderheid in de verschillende afdelingen van alimentair kanaal, alsmede - in gemakkelijke, knoppen, naar krovenosnoi systeem en t. D.

In vluchtig type de werkwijze van de ontwikkeling trematod aanblik in de volgende weg. Van ei slaand water, komt lichinka - miratsidii uit. Lichinka eet niet, leeft 12-24 uur voor de rekening van de reserves van de tussenpersoon herbergen en wordt erin geimplementeerd, anders na de beeindiging ukazannogo tijdperk lichinka verongelukt. De eieren van andere wurmen vsplyvaiut om, te komen bovendrijven waarin hen ine het algemeen zaglatyvaiut weekdieren. Plaats parazitirovaniya ine het algemeen - de lever van weekdier. Hier lichinki worden gereformeerd en beginnen om waterhoudende tserkarii - lichinki toekomst behaard parazita - marita te onderscheiden door. Voor vierentwintig uren aangestoken weekdier kan waterhoudende vele honderden van, en op de tijdperken - dozijnen 1000 tserkariev onderscheiden door. De waarde van hen ine het algemeen 0.1-0.8 mm. Tserkarii zeer beweeglijk. Komend in het water in gunstige tijdperk, zij snel vinden om haar de seconde tussentijd logementhouders, ine het algemeen vis. Met de vis of andere door middel van slaan organizm persoon en verbouwen in volwassene osobei. Genezing door diverse medicaties.

Fastsiolezy. Vozbuditelem zijn dvuustki - pechenochnaya of gigantisch. Parazitiruiut in gebakkene, acrimonious protokakh, gal cyste. Pechenochnaya dvuustka heeft lengte 20-30 mm, breedte 9-12 mm. Tijdsduur parazitirovaniya in organizme persoon - 3-5 en elk meere jaren oud. Voor de week van een volwassene osob wurm produtsiruet buiten het miljoen eieren. De ontwikkeling optimale omgeving in het water van eieren in de temperatuur plus 22-29°C. Voor de behandeling worden khloxil met betrekking tot 0.3 g op 1 kg gewicht ziek, benoemd alsmede zhelchegonnye, spazmoliticheskie direct toegankelijk. In de doelen van de voorbehoeding noodzakelijk om het gebruik van verdacht waterhoudend, van lugovykh grassen, van de bessen zich te ontzeggen. Vis van node zorgvuldig prozharivat, hands om met de zeep aan te drijven.

Opistorkhoz. Vozbuditel - dvuustka koshachia, ongewoon sosalshchik. Schrikt lever, gal cyste, naar pojeludochnuiu ijzer op. Boel parazitiruiushchikh in gebakkene persoon koshachikh dvuustok kan 1000-1500 osobei presteren. Door aanvullende logementhouder dienen ine het algemeen karpovye vissen. In squalid toestand draagt chronisch gepatitu en tsirrozu aan. Behandeling wordt in stationaire voorwaardes gedraagd. Alle, die vis consumeert, moet weten die metatserkarii parazita eigen hoog zhiznestoikostiu. In zasolke ondiepte vis zij verongeluken leix door 3-5 vierentwintig uren, groter (tot toe 1 kg) - na van 8-10 vierentwintig uren. In zamorazhivanii tot toe min 30-40°C lichinki verongeluken voor 5-6 uur, en in hogere temperatuur - verreweg later. Tijdsduur posola met de toepassing brine in de boel 14% naar het gewicht van de vis moet niet van minder twee weken zijn. Bijstere inktkoker desiccated vis is is verantwoord. De ondiepe doellatten van de vis noodzakelijk om te koken of om niet minder van 15-20 minuten te roosteren.

Klonorkhoz. Zogenaamde Chinees dvuustka. Wurm meerdere ruimer met betrekking tot afmeting, dan koshachia dvuustka. Lengte 13-20 mm, breedte 3-4 mm. Schrikt lever naar en pojeludochnuiu ijzer op. Door tussenpersoon logementhouders dienen overheen 70 types van vissen, alsmede - krevetki. De cycli van de ontwikkeling zelfde, net zo op andere dvuustok. Voorbehoeding en de methodes van de behandeling - hoe in opistorkhoze.

Metagonimoz. Vozbuditelem is kleine sosalshchik lengte 1-2, 5 mm en breedte 0.4-0.8 mm. Lichaam wordt gedekt door de ondiepte breeuwt. Parazitiruet in prosvetakh kishechnika naar slizistoi capsule aangebracht. Eerst tussenpersoon logementhouders gaan weekdieren, seconde - over 40 types van vissen en laatste logementhouders zijn persoon en diverse beesten, thuis en wild, vogelstand. Genezing door de zetsel van de bosvaren en prazikvantelem.

Shistosomozy. Ziekte veroorzaakte gelmintami shistosomami. Verschrik mochepolovuiu systeem, kishechnik, gemakkelijke, lever en andere orgelen. Parazitiruiut in organizme persoon 5-8 jaren oud, op de tijdperken 25 en elk meer. Levenscyclus de wijziging bezit van twee logementhouders: Weekdier en persoon, alsmede dierlijk. Besta meerdere types shistosomozov.

Shistosomoz mochepolovoi. Vozbuditelyami is wurm manspersoon lengte 10-15, vrouwelijke - 20-25 mm. Behaard parazity bevolken venoznykh de boten van het kleine waterbekken van persoon. Het leven tijdsduur in organizme persoon 5-8 en elk meere jaren oud. Genezing niridazolom, metrifonatom, prazinkvatelem en door andere medicaties. Zarazhenie persoon verrijst erin contact met waterhoudend: In badende, rybnoi lovle, de uitvoering van ameliorative werken, in de transitie van rivieren en diverse melkovodii vbrod, alsmede in pite aangestoken water.

Wij in summier opdracht gaven omstreeks de principiele items van invazionnykh ziektes. Belangrijkste conclusie van zei naar - beschreef gelminty niet naar afschuwelijke persoon, als het zal de meeste elementaire sanitari-hygienic vereisten in de toebereiding van de etenswaar waarmaken, om regels persoonlijke gigieny, huizen te verrichten alsmede op rybalke, in waterhoudend, op het gras, in het werk met land - door het woord, overal.

<< Het is back