Slag met infektsiyami in de waterbekkens

Moet vergeten zich niet die vist, net zo van elk andere bestaan wezen, worden van van je welste aantal van diverse parazitov niet afgeholpen. In hun nummer, bijvoorbeeld, groot gedeelte gedeputeerdeen veslonogikh rachkov. De wetenschappers van naschitali hen elk meer van polutora 1000. Besta parazity die poselyaiutsya op de verschillende types van vissen, ander - slechts op bepaalde types. Adapteert volksplantingen parazitov zijn de meeste diverse stadsdelen van het lichaam van de vissen. Dit misschien lederene, plavniki, rotovaya uitholling, zhabry, zhabernye huiken en anderen. Met betrekking tot vorm parazity de meest diversified, met betrekking tot afmeting - van 0.5 mm tot toe 1 cm. Ieder vrijelijk worden met betrekking tot het lichaam van de vissen verhaald, andere worden naar het lichaam aangebracht of worden erin geimplementeerd. Enkel parazity lijkend op te ontfutselt, ander - op het bed-mankementen van of tangstelling. Chervyachkov naam lerneidami, bed-mankementen - kaligidami, van de tangstelling - kherpillobiidami. Krepyatsya naar het lichaam zij met behulp van diverse orgelen. Poselyayas op de vissen, parazity verpauperen hen, leder holen, lichaam, veroorzaker de atrofie van de orgelen van de adem, wijziging krovoobrashcheniya, anemiiu uit. AanVreette rachkami ranki draaien zich in gnoyashchiesya yazvochki die geworden door de binnendringing plaats in organizm de vissen van verschillende patogennykh verwekker, virusov, gribkov.

Parasitair veslonogie rachki zal uitlenen grote nageslacht is een boel proizvodimykh door hen rachkov variruet van twee-drietal tot toe meerdere honderden van en zelfs 1000. In natuurlijke waterbekkens nummer dit parazitov niet zo groot, en in kunstmatige zij kunnen de toestand van de epidemie en de menigte-toonladder dood van de vissen maken. Leef parazity tot toe jaar, produtsiruiut hierine dat tijdperk tot toe tien generaties. Winter rachki op het lichaam en niet proliferate.

Prudovodam-amateurs moeten dat onderdeel parasitair rachkov poselyaetsya niet op alle manier van de vissen weten. Het is bijvoorbeeld, rachki ergazilidy parazitiruiut op zhabernykh huiken slechts amurov en tolstolobikov, en lernepodidy - op okunevykh, en op andere types van vissen berekenen niet. Lernei, arguliusy en andere selyatsya praktisch op alle vissen. Op enkel rachkov parazitami zijn vrouwtjes alsmede manspersonen (kaligidy), op ander - maar vrouwtjes (lernei).

Hoe om slag met zodanig en lijkend op parazitami te regelen? Allereerst - deze inachtneming van elementaire hygienische regels. Omstreeks hen als vroeg als toespraak ging. Als water zavozitsya of zakachivaetsya in uw waterplas van natuurlijke waterbekkens - rechek, van de plassen, zaryblennykh van de waterplassen die zijn door alle middelen noodzakelijk om door het filter voor de selectie zwevende parazitov en hen lichinok te verzaken. Toen zelve waterplas en water izvestkuiutsya. Alle vissen, op welke wijze wij als vroeg als aantekenden, voor de start in de waterplas worden geexamineerd en sanitarily worden vergast.

In de slag met parazitami noodzakelijk om in de rekening en te nemen wat zarazheniiu door hen wordt, allereerst, rybia molod onderworpen. Het is daarvandaan, als mogelijkheid bestaan, zijn moet afgezien van volwassene vissen bijhouden. Volwassen osobei voortvloeit constant om te examineren en om van parazitov te louteren. Aangestokene vissen onthaal khlorofosom maar meteen in de waterplas of in speciale capaciteiten van de berekening 0.4 g op 1 m3 water in zijn temperatuur tot toe 16°C en rigidness RH 8, 9. Behandeling gedrag tot toe de complete ontheffing van de waterplas van parazitov. Voor de slag met parazitarnymi rachkami op de verschillende etappes van hun ontwikkeling gelden en zodanig medikamentoznye direct toegankelijke, hoe lichtende-brink en viooltje organisch krasiteli "Naar", in de concentraties 1 mg op 1 l water in de behandeling voor twee vierentwintig uren.

In de openbaring op de vissen lernei noodzakelijk op te brengen het water rigidness tot toe 9 eenheden door middel van komend erin breeuwen van de berekening 100 - 150 kg op hectare. Deze vereisten worden voor promyslovykh rybokhozyaistvennykh pleinen ontwikkeld. Omdat uw waterplas kleiner, trekken hem de berekening aan. Voor de ontheffing van de vissen van lernei in het water komen ook margantsovokislyi kalium in de concentraties 10 g op 1 m3 water met de daling van otlovlennoi vis in deze verdunning op twee, twee en een half van uur binnen. Als concentratie om te verdubbelen, dan tijdperk van de behandeling kan worden tot toe kwartaal-polutora uur ingekrimpt.

Als in uw waterplas zijn worden parazitarnye rachki-arguliusy gevonden, dan terzijde van voornoemde afmetingen, gebruik en zodanig toelating welk wordt op gevonden wat rachki "liefde" om eieren op diverse thema's aan te houden. Dit, speciaal beschouwde en andere teruggelopen in waterhoudende thema's periodiek slepen erbuit en onthaal door sterke compositie khlorofosa, toen hen absterge door zuiveren water en opnieuw verzuimen in waterhoudend.