Ander waterig en okolovodnye obitateli

Met betrekking tot de kustlijnen van rivieren zeer dikwijls treffen kholmiki landen. Dit is werk krotov. Op de avond dikwijls in de hel van de lantaarn of bonfire chut hetzij niet door de voeten van vissers pereprygivaiut blij ruim zverki. Dit - krysy. Met betrekking tot waterig gladi, wanneer stemneet, of vroeg op de dageraad torpedami dobberen ondatry. Groot gedeelte alle manier van zhivnosti treft naar vissers aan land. Met de tal van hen zij worden volledig nou, met ander - kleiner, en met enkel - slechts ponaslyshke kennismaakt.

Om tenminste van gebruikelijke slangen te nemen. Meerderheid van hen kunan niet verre van waterhoudend leven. En als naar krys of ondatr hengelaar moet niets, vrezen toen borrel met slang vandaan buiten niet altijd verantwoord. Zodanig hoewel vooropgezette mening. En, toch, te doden hen het is onmogelijk. Deze verdwijnend en respectievelijk veel reptielen bevoordelen.

Op de territorium in het Rusland treft 56 types van slangen. In hun nummer 5 niet vergiftig, maar woest, bekwaam om pijnlijke knauwen te veroorzaken, 10 - vergiftige, knauwen welk kunnen gevaarlijk levenslang zijn. Het overblijfsel van de brandkast.

Tref gezinnen van uzhei en asps. Tussen uzhei - gebruikelijke en in het water levend, alsmede chetyrekhpolosnye en zheltobriukhie polozy, medyanki, eskulapovy slangen. Gadiukipredstavleny door gebruikelijke asp en steppe. Hun knauwen zijn zijn zeer pijnlijk.

Slangen zeer zijn nuttig - vernietigen deleterious knaagdiers van en insecten.

Amfibisch, worden door twee afdelingen gepresenteerd: Beskhvostym en khvostatym. In hun nummer bestaan tritony en bolotnye cherepakhi. Dikwijls in oude waterplassen, plavnyakh of andere waterbekkens op kriuchok worden tritony geslagen. Hen moeten vrezen voortvloeit niet, hoewel zij zijn zijn zeer onaantrekkelijk schijnend. Er is in staat noodzakelijke voorzichtigheid om tritona met kriuchka los te branden en om in waterhoudend te ontzetten. Op de tijdperken op rybalke, vooral van nabij de bosschage van waterige begroeiing, op zhivtsa wordt cherepakha geslagen. Kriuchok prokalyvaet rogovuiu het deel van mond, en te bevrijden het brengt tijdperk uiterst moeilijk door: Cherepakha met ruim geweld doen vtyagivaet hoofd beneden pantsir aan.

Er is een begeerte opnieuw om vissers toe te passen op, naar alle, die door de plaats van de recreatie kiest kustlijn uit, - houden zorgvuldig naar elk amfibisch obitatelyam stand.