Het is waar toe zoek vis

Zo, wij als vroeg als weten, wat vis kan worden, opgevangen dan en hoe. Verblijf om vraag te beantwoorden aan: Het is waar, op wat stadsdelen van de waterbekkens en rivieren ze meestal behoudt drijvend in dat tijdperk van vierentwintig uren en jaar? Kennis deze wil bijstand hengelaar moet kiezen beste betaamde plaats aan land. Waarheid, dikwijls brengt tijdperk door zodat omstreeks de keuze van adapteren het is niet van node denken. Wanneer kustlijn is vrijje, vissers algemeen bevinden zich waarin het zuiveren, zelfs en nichto hindert niet zabrasyvat rybolovnye snasti. Naar echter vissers moeten eigenaardigheden van weten die of ander waterbekken, ervan bodem, onderzeeboot begroeiing, de uitwendige tekens van "rybnykh" plaatsen, van de plaats, waar bestaan rodniki, en anderen.

Geweten die in de winter van in rivieren, op de loop, vis gedraagt elk actiever, dan in stoyachei water, omdat kislorodnyi regime er better. Voor lovli plaatsen kiezen met het zwak en middelmaat loop, nader naar de kustlijnen en op plesakh. In de plassen, waterplassen en pondages vis inzamelt en, vandaar, kliuet waar ook loop bestaan. En het tijdperk brengt in de plaatsen van vpadeniya rivieren door, rechek van en bochten waarin water van de waterbekkens uitkomt. In pondages - mee met betrekking tot zatoplennomu bed en met betrekking tot alle akvatorii - tijdens vodosbrosa door dammen. Op de kanalen - buiten shliuzov. Succes rybalki wordt bevoorraden en door de goede kennis van de biologie en povadok vissen, van wat hangt de correcte keuze van de plaats, tijdperk, van snastei en ajutages af.

Obitalishche soma - deze diep plaatsen, omuty, koryazhniki. Het gedragingen "osedlyi" manier van leven. Met de zwartheid vooruitgang uitkomt op jacht maken op, dan terugkomsten in het "huis". Rybolovnye snasti moet van nabij zodanig plaatsen instellen. Dit betr en naar burbot. Ukleika, chekhon prefereren de opper strata van het water. Andere vissen, zo als lin, karas, "kvartiruiut" op ilistykh plaatsen, shchuka - in ambuscade nabij de bosschage van het gras of rieten, sudak - op arenaceous en kamenistom dag.

Op de ondiepte arenaceous plaatsen van provender weinig en ondiepte vis gadeslaat niet drijvend, en beduidt, er niets om en khishchniku te maken. Niettemin op de avonden, door de avond en morgen er zakhodit op zoek naar etenswaar molod trekkend tot zichzelf khishchnikov. Op de ondiepte adapteert vis behoudt drijvend op de begroeiing en tussen het het. Door de dag in de zomer vurig smoorhi, wanneer water alongshore groot progrevaetsya, vis verhuizingen vandaan in de diepte, en in winderige tijdperk terugkomsten op melkovode. In de zomer van, in de vurigheid, wanneer klev verslapt, vis noodzakelijke op zoek op de stadsdelen van de waterbekkens, waar bestaan rodniki, alsmede in het water, waar navisshie bomen maken lommer en waar ermee in waterhoudende drop insecten.

Verschijnt niet te zijn vis op de stadsdelen met sterke loop, waar zelfs bodem zuiveren, provenders niet en obitat naar haar moeilijk. Zijn noodzakelijke op zoek in de achterbuurten, op perekatov, van de stones, koryag, van zatonuvshikh bomen, van diverse ramingen, van de asperities van de bodem, in de grachten en oud ruslakh rechek. In zodanig plaatsen vis houdt rust of, pritaivshis, pojidaet mijnbouw. Vele vis agglomeraten beneden de vlotten, op de bruggen, oud svai, van de landingsplaatsen, van de bedijking en waterfalls, waar altijd bestaan ukrytiya en overvloedig provender. Ze verlaat dat adapteert, waar groot "zatsvetaet" water, namelijk beginnen stormachtig naar proliferate en om buiten onbeduidende algen te sterven. Vis niet en in zabolochennykh plaatsen - er agglomeraten een grote velen de residuen van planten en andere organische substanties, in de onderverdeling welk wordt veel van de zuurstof doorgebracht.

Tijdens de recessie van het water vis gevoelt last en kliuet slecht. Niettemin in de plaatsen van permanente tsiklichnykh beklimmingen en de verlagingen van de hoogten van het water ze krijgt gewennene te draait zich en kliuet bijstere inktkoker. In de uitbouwing van de hoogte van het water vis komt op melkovode, op overgelopen door het water van de plaats, van waar vele diverse provender uit. In groot zarosshem waterplas of plas zijn noodzakelijke op zoek van op de landsgrens waterige bosschage en zuiveren waterhoudend. Vis ook behoudt drijvend en nabij ostrovkov begroeiing. In de zomer van na zware regentijd, wanneer in de waterbekkens gedraagt van ovragov vuil water, alsmede in de voorjaar van in polovode ajutage moet zabrasyvat op de landsgrens van mutnoi en ontsteken water.

Uitoefening merkt die goed klev tijdperk brengt in de monden van rechek of bochten door. Ine het algemeen vis resideert onderaan de mond van rivier, vpadaiushchei in andere rivier, en met betrekking tot beide leden van de mond van rivier, vpadaiushchei in de plas. In bantam rechkakh vis moet van de kustlijn acclivous, ajutage zabrasyvat naar andere kustlijn, op de diepte opvangen. Bijstere inktkoker ze wordt op de steile kustlijn van rivier opgevangen, waar bestaan vodovoroty, alsmede op podmytogo kustlijn. Als de kustlijn van rivier naakt, vis behoudt drijvend waarin bestaan ukrytiya: Waterige planten of ergens toe ander.

Besta en andere gewetene regel, inachtneming welk draagt succes rybalki bij. Op het diep rechke noodzakelijk om op te vangen waarin ze melche, en op ondiep, - waarin ze dieper. Op breed rechke om noodzakelijk, op te vangen waarin ze als vroeg als, en op smal, - waarin ze shire. Namelijk er allermeeste vist agglomeraten provenders, en, vandaar, en.

De laatste tijd in rybolovnoi literatuur scheen term "temperatuur bounce". Verschijnsel gestempeld door deze term, schijnt in tolshchakh wateren in zijn motie, poosje niet enkel in rivier, maar die belangrijk om, en in geslotene waterbekkens, waterplassen, plassen te weten. Het is gemeenschappelijke kennis dat temperatuur van het water op diverse diepte niet brengt tijdperk lijkend op door. In zeer verhite zonne weersgesteldheid wegens het zwak teploprovodnosti water bijstere inktkoker progrevaetsya slechts zijn opper stratum. Hartelijk water gemakkelijkere koude, en in kalme ze door doordringend stratum bevindt zich van bovenstaand. Het verschil van de temperaturen de opper en lager strata van het water en bestaan temperatuur bounce. Zodanig bounces in een en gelijk waterbekken misschien meerdere. Op hun onderrichting invloed diverse meewerken oorzaaken: De waarde van het waterbekken, diepte, van relef bodem en kustlijnen, alsmede strengelen en, vandaar, de tegenwoordigheid aan land van de aanplantingen, van de hellingen en bergen verdedigend tegen het het waterbekken.

Temperatuur bounce meteen wordt kislorodnym bounce verbonden aan, of veeleer, seconde is aangewezen op eerst ene. In de bedaard weersgesteldheid, wanneer water is niet jumbled, de inhoud van de zuurstof in het water op verschillende zijn hoogten diverse. In hartelijke weersgesteldheid, als wind bestaan, toen het gonit langs het waterbekken of van de kustlijn aan land bovenste, progretyi, gemakkelijker en volledig door de zuurstof stratum verzadigd, whereat koud water met de bodem opstijgenen om te komen bovendrijven. In dat kant, waar beuken strengelen, door de zuurstof verrijkt, bodem bereikt. Hartelijk stratum brengt op de bodem niet alleen zuurstof maar ook diverse provender van het waterhoudende vlak. In zodanig plaats en moet vis zoeken.

In de hekje pokholodanii bovenste stratum okhladitsya, en lagere wil teplee, daarvandaan in kalme de vermenging van het water gaat in vertikaale richting; Hartelijke waterhoudende opstijgenen, koud - loopt. Verrijking door de zuurstof gaat eenvormig, beduidt, en vis moet met betrekking tot alle waterbekken, fouilleren vooral in de plaatsen kormezhki. In pokholodanii en vetre vis moet niet op dat kustlijn fouilleren, waar beuken strengelen en gonit koude water, en op tegengestelde kustlijn.

Vissers, kundig omstreeks de toestand van kislorodnogo regime die of ander stadsdeel van het waterbekken, altijd kan vaststellen, waar op het moment vis bewoont. Door de dag, wanneer water bijster nou wordt door de zuurstof alle overheen de plaats verzadigd, vis ook resideert alle overheen de plaats en voornamelijk waar bestaan provender, plaatsen voor ukrytiya van en recreatie. Door de avond, op de avond en door de morgen, wanneer in de lager strata van de zuurstof wordt kleinere, vis gaat naar de kustlijn en op ondiepe plaatsen: Er bestaan en provender en zuurstof.

In de herfst van en in de winter van waar geen ijsje, kislorodnyi en temperatuur regime wordt met betrekking tot alle dikkere water gebalanceerd. De opper stratum respectievelijk door de zuurstof verzadigd, wordt gekoeld, wordt zwaar en loopt op de bodem terug. En zo wordt herhaald totdat, poosje alle water zal niet gelijkaardige temperatuur - plus 4°C accepteren. Omdat water in lagere strata werd zware, bovenste stratum, elk meere koude, als vroeg als rouleert niet, en verdraaiing vriest in de ijsje in. Na ledostava de toegang van de zuurstof in het water ceases en, als in het waterbekken niet rodnikov, niet vpadaiut erin bochten of rechki, vis kan van kislorodnogo golodaniya verongelukken. Op zoek naar zuurstof ze gaat naar de kustlijn, waar bestaan afranselt en andere planten, door welk in het water zuurstof gedraagt. Nabij de kustlijnen podo door de ijsje water altijd door bogache zuurstof, hier meer dikwijls treskaetsya ijsje verzuimende lucht, hier gedraagt verrijkte door de zuurstof water van kuste voedingsbodem. Als bestaan in het waterbekken rodniki of influxes, dan hun water, doorgaans, zatoplyaet delft en izviliny. Er en drijvende vis behoudt, er zijn en vangst. In de zuurstof gebrek in het water in de winter van de vis dikwijls opstijgenen naar de ijsje, naar lunkam, waar zijn ook vernemen zaakkundig udilshchiki. In de voorjaar van en in de dooi, wanneer hartelijk water gedraagt beneden de ijsje en loopt op de bodem, klev vissen vooral intensief terug.

Naar iedere hengelaar behulpzame om waarnemingen op rybalke zich te gedragen, om hen op te schrijven, om dat wil naar hem winst kennissen omstreeks de waterbekkens, omstreeks het leven van de vissen, van planten en andere waterig obitatelei te regelen.

Kennis, bijvoorbeeld, van de algen en waterige planten zal hengelaar gezwind om laten, waar en vast te stellen wat vis op het moment obitaet. Planten vis legen door de plaats van leggend van de kaviaar, ambuscades voor de aanslag, door de toevlucht en provender voor. Voor vele pacific vissen zij dienen belangrijkste provender. Besta vissen die biken hen slechts op het begin het leven, en dan berekenen op de beest provenders door. Andere biken planten alle leven, maar niet het hele jaar. Krasnoperka, bijvoorbeeld, in de zomer respectievelijk bikt inzonderheid begroeiing, en in de herfst van - lichinkami komara, rucheinika en andere insecten. Tolstolobik poedaet exclusief fitoplankton, mikrovodorosli, witte Amoer is een superieure begroeiing, poosje niet enkel waterig maar ook boven-knarste, vyprygivaya van het water en pakkend hangend van vetku boom of andere plant. Gebruiken in het amoer in de etenswaar elodeiu welk andere vissen mijden. Menig niet poedaemye onbuigzaame waterige planten ook bekoren van de vissen, erop zij zamelen pasushchikhsya sundry weekdieren, lichinok, rachkov in. In zodanig bosschage kan worden shchuku, sudaka, okunya, ersha opgevangen. Alsmede karper, sazana, brasem, karasya, plotvu, yazya, krasnoperku en alle manier van andere vis. Vooral vissen liefde om drijvend in de bosschage rdesta, uruti, rogoza te gadeslaan. Deze planten onderkennen veel van de zuurstof en zelve etenswaar legen naar waterige organizmam en vis voor.