Het water kwaliteit in de waterbekkens

In de werkwijze van de waterplas ontginning schijnt en zodanig vraag: Kan Kunn worden het water kwaliteit erin verbeterd? Wij willen zeggen maar meteen die te maken dit niet alleen het is mogelijk maar ook noodzakelijk. Met het dit uitdraaien op uitzicht noodzakelijk water proizvestkovat - om ongeveer 5 kg apprise op 0.01 wales binnen te komen. Voor apprise kan worden zout binnengekomen, aan nemen zijn volgt meerdere meer.

Consultaties met betrekking tot deze vragen ook kunnen worden op de personeelsleden van onder rybovodnogo economie gekregen en zelfs op wedervoeren akvariumistov. Noodzakelijke informatie het is mogelijk pocherpnut en in speciale literatuur met betrekking tot rybovodstvu.

In de ontginning van de waterplassen noodzakelijk constant om de ondersteuning van normaal kislorodnogo regime te schouwen. De methodes van de aeration van het water behoorlijk wat en in ieder betonnen geval kunnen worden gevonden best betaamde. Het is bijvoorbeeld, naar persoon, aanhankelijk om te construeren, zal niet stileren van de arbeid op te richten nabij de waterplas vetryak welk met behulp van speciale privodnoi overdracht zal krutit in het water lopastnoe kolesiko en zodoende aerirovat water. Kan worden gedragen en anders: Naar vetryanomu wiel, stellen op de mast, naar adject compressor welk wil door de tabakspijp van of kleine diameter soepele hose pomp in waterhoudende lucht in. Op de hose beeindigen moet verfspuit zijn. Het is mogelijk nabij het waterbekken richten en elektrisch compressor op. Varianten behoorlijk wat. In de zomer ervan is mogelijk met behulp van gelijke compressor pomp water van het waterbekken en door de gering dozhdevalnuiu installatie om zijn in het waterbekken te vergelden. In de winter van, wanneer geen vrieskou, zodanig dozhdevalnuiu installatie ook kan worden gegolden, noodzakelijk slechts in de ijsje om prorubi voor stoka water in het waterbekken te maken. Als waterplas of zwembad gering, m ozhno zelfs om gebruikelijk akvariumnye mikrokompressory van de berekening compressor op 5 kubieke versmaaten van het water in 5 verfspuiten, dit totaliter tamelijk in winterachtig tijdperk, en alle de meer - in de zomer te benutten.

De laatste tijd dikwijls staal om omstreeks ozonirovanii wateren te spreken. In industrieel rybovodstve ozonatory gebruik voor de behandeling van de ziektes van de vissen en obezzarazhivaniya provenders van en zelve vissen, voor dezinfektsii verblijvend in het water van de thema's en vooral nerestilishch. Uitoefening merkt die zijnen verschuldigd naar ozonirovaniiu beter worden alle leven werkwijzen van de vissen, daarvandaan door ozonirovannoi water dikwijls onthaal van vselyaemykh vissen, planten van en andere obitatelei waterbekkens. Ozon bijster nou wordt in waterhoudend opgelost. Erop houdend ruimer moleculair loopt gewicht, het in de lager strata van het water en daardoor okislitelnykh reacties obezzarazhivaet water van schadelijke zouten terug. Moet, niettemin, herinneren zich dat uitspatting ozona in het water kan schadelijk en zelfs gevaarlijk voor nuttige verwekker, organizmov, van planten zich ontpoppen. Het is daarvandaan in te sluiten ozonatory moet op de meeste korte tijd - in kleine waterplas, bijvoorbeeld, niet boven dan op half een uur. Het is better om hen tweemaal een vierentwintig uren op de minder boel van de tijdperk te omvatten.

Ozonator kan worden in de winkels verkregen. Besta ozonatory akvariumnye, en besta en voor ruimere waterige pleinen. Ozonator kan zijn maakte en zelve. Voor de staal moet nemen akvariumnyi ozonator het haalde ruimere mogendheid en ruimere afmeting. Het is onder andere, kan worden genomen dvukhelektrodnuiu rtutnuiu de lamp van typen DRP-125 welk algemeen wordt in de opheldering van straten gegolden. Met behulp van stekloreza glas kolbu om op de zelve bajonet te zetten het mes en om los te branden. Brander dan wordt in het glas zandplaat door de volume in vier-5 liters en dichtbegroeiden door plastische huik met de asbest gebouw en openingen in de huik voor onderwerpend van de lucht en uitgang ozona geadapteerd. Door de huik buitenzijde worden van twee contact voor de opeenvolgende verbinding van apparata in elektroset door drossel uitgevoerd.