Hoe om de kwaliteit van de vis vast te stellen

Vele vissers weten die wegens de verkeerd of lang slaand van de vis in sadke in de zomer porie erin ulove ontpopte zich vissen, niet van toepassing naar het gebruik. Het is tevens, enkel vissen kunnen aangestoken zich ontpoppen die of andere parazitami. Als in zodanig gevallen te zijn? Hoe zichzelf om de kwaliteit van de vis en zijn fitheid naar de etenswaar vast te stellen? Met het dit uitdraaien op uitzicht is de meeste elementaire schouwing maakte van de vis. Alle, die ging over vis, weten dat bederf zijn begint van het hoofd, van de onderverdeling van slime, zhabr, zheludochno-alvine trakta en beeindigt door de onderverdeling myshechnoi doek. Op dobrokachestvennoi vis cheshuya moet briljante zijn, ze moet prisushchim verse vis door de lucht nahouden erop. Zhabry op verse vis - lichtend-rood of pa-rose zonder slime en de lucht van de onderverdeling, ogen moeten zuiver, nezamutnennymi zijn. Vlees en inner orgelen in de reinigen van de vis moeten niet zijn flodderige en moeten niet beer stempelt ontbindingen. Berechting varka verse vis zal doorzichtige bouillon met prettige geurige lucht uitlenen. Vis, nachavshaya om te bederven, zal bouillon mutnyi met zuure lucht uitlenen.

Deze vereisten schrijven aan verse vis toe. Als jullie nemen okhlazhdennuiu dobrokachestvennuiu vis, dan zijn vlak ook moet volledig zijn, zuiveren, van de natuurlijke wijze schilderstuk. Sbitaya cheshuya en blozend vlak en in eerst en in tweede gevallen spreekt niet van neprigodnosti vissen. Nedobrokachestvennaya okhlazhdennaya vis heeft lucht verstalen, van zhabry grijse kleur, vlees flodderig met de voortekenen van de onderverdeling. Vooral dit noticeably met betrekking tot de inner deel van vis: Op raspotroshennoi de abnormale vis van arris zonder de moeilijkheid gekomen voorwaarts van het vlees. Bouillon in varke, net zo in eerst geval, mutnyi met zuure lucht.

Svezhemorozhenaya vis wordt door de zelfde methode afgelezen.

Zoute dobrokachestvennuiu vis ook kan zijn zonder de moeilijkheid stelde: Ze prettige specifieke lucht heeft, vlak - van belo-argent of donkere-grijse kleur, zhabry dichte, briushko spliusnutoe verslappende, inner orgelen worden weerhouden, maar in sterk posole kunnen en raspolzshimisya zijn. Dobrokachestvennaya vyalenaya vis moet dor zuiver vlak hebben. Vlees dicht konsistentsii ook met karkateristieke prettige lucht. Slecht zavyalennaya vissen - kleverig en vochtig met smoezelige lucht. In de gleuf van de onderbuik wordt de accuraate lucht van acetified vet onderkennen, van konsistentsiya vlees zwak, spieren, stapen niet longitudinal puchkami op.

De kwesties van kwaliteit buiten vleermuis moeten, in generaal beslissen-die, niet ingewikkeld. Het is veel meer moeilijk om zarazhennost vissen parazitami vast te stellen. Beschikbaar in kishechnike vissen lentets wordt ontdekken door niet gewapend uitzicht - het is blij ruim. Lichinok parazitov verblijvend in de spieren van de vis, noodzakelijk om met behulp van vergrootglas vast te stellen.

Het is bijvoorbeeld, metatserkarii dvuustki koshachei eigentijds flodderde tsisty door de grootte 0.3-0.24 mm en bevinden zich in spinnykh spieren beneden lederen van ine het algemeen karpovykh en enkel andere vissen. Voor de analyse nemen van twee-drie beet van het vlees door de lijvigheid 2-3 cm en na razdavlivaniya tussen steklami kijken in de microscoop of in andere uitbouwing door. Tsisty als capsule met zwart punt daarbinnen bijstere inktkoker merkwaardig.

Ook wordt vis op de tegenwoordigheid lichinok banded gelmintov - vozbuditelei difillobotrioza afgelezen. Behalve de spieren examineren de onderbuik van de vissen, vlak kishechnika, zheludka, lever, kaviaar, moloki. De grootte van fibroznykh capsules kunnen 1.5-4 mm presteren. Lichinki op de tijdperken worden ontdekken en in vrijje toestand, zonder de capsules. Voor de vereenzelviging van de tegenwoordigheid metatserkariev en andere larval voorwaardes parazitov checken cheshuiu, zhabernye lepestki, plavniki.

Maar het is mogelijk van niet utruzhdat door ons zoek lichinok parazitov. Better alles om zich te herinneren en om neukosnitelno de elementaire regels van de toebereiding van de vis - bijstere inktkoker zijn provarivat te observeren of prozharivat en dan evenmin parazity zal niet zijn afschuwelijk. In de etenswaar om noodzakelijke slechts dobrokachestvennuiu vis te benutten, bijstere inktkoker weerhield, bijstere inktkoker vergastte en bijstere inktkoker kookte.