Als in het thuis voorwaardes om kopchenie vissen te ordenen

Besta van twee methode kopcheniya: Verhite en koude. Kopchenie - van het dit propityvanie product door roken. Om te ordenen kopchenie vissen in de meeneem instelling, noodzakelijke, allereerst, uyasnit de wezenheid van deze werkwijze, technologie kopcheniya, en dan als vroeg als alle noodzakelijk voor kopcheniya jullie maken zelve of zullen aankopen.

Zo, in elk methode kopcheniya vis is brined. In zasol puskaetsya vis vergastte nietwaar vergast, namelijk ruw. Niettemin better vis om - om erbuit zhabry te vergasten, naar disembowel te snijden. Cheshuiu om niet aanbevolen los te branden. Het handelsartikel type van werk met cheshuei better, en leder in het gebruik van de vis in de etenswaar bijster nou wordt van het vlees geschift. Betreffende posola vis bestaan raznorechivye kandidatenlijsten. Een deskundigen vertogen die voor normale zasolki tamelijk een veldfles lepel brine op een kilogram van de vis, in brine vis wordt niet minder 5 uur weerstaan. Andere bedenkers imperatief zullen op de kilogram van de vis 100-150 g brine aanraden en om vis beneden gnetom voor 14-16 uur in winderige plaats te verzetten. Derd adviseren om vis op 5-zes uur in 10-procent verdunning brine te monteren. Kwart - vis weerstaan in 12-procent verdunning brine voor 10-20 dagen.

Koпthлka

Moeilijk met deze deskundigen om, niet eigen ervaring te disputeren. Daarvandaan beginnen met de verkrijging het door middel van toetsingen en dwalingen. Waarheid, altijd door alle middelen om slechts op de dwalingen te krijgen les niet, het is mogelijk en van node nemen in de rekening vreemde dwalingen. Vele, bijvoorbeeld, werd gebruik in de etenswaar bedragen of om uitermate brined en prokopchennuiu vis aan te treffen. Op zodanig vis beneden cheshuei verblijven dikke agglomeraten brine. Dit - peresol. Als peresol wordt betreffende vette vis verondersteld, dan, terzijde van sgustkov brine, de doeken van de vis zullen kroshitsya, kleur zijn zal verroest.

Moet zich herinneren die zelfs de meeste ruime vis kan gewoon prosolitsya voor ene vierentwintig uren. Met het dit draaien op uitzicht ze alle zasypaetsya door de zout in van niet acerbated uit en niet verroesten posude en prizhimaetsya gnetom tot toe de complete daling van de vis in solyanoi brine. Als gneta beretsya elk zware lading, kostuums zelfs stenig welk tvloeit obernut door polietilenovoi film voor. Als vis zeer vet, bijvoorbeeld, rybets of tolstospinnaya die op zijn ruggegraat zijn maakte transversal of longitudinal nadrezy. Door vierentwintig uren vis wordt erbuit van brine genomen, is absterged beneden struei wateren en vyveshivaetsya in de afschaduwingen op bijster goed plaats ventileerden voor podsushki en provyalivaniya. Bijstere inktkoker prosolennaya en promytaya vis heeft geen zuure lucht en vliegt erop, doorgaans, draaien zich niet van de aandacht. Maar steeds beter te verdedigen zijn van nazoilivykh vliegt. Te droogmaken vis moet tot toe verhuizing reserve onderdeel vlagi met die, om ze better prokoptilas. Met het dit draaien op uitzicht ponadobitsya afhankelijk van weersgesteldheid van een dagen tot toe meerdere vierentwintig uren uit.

In verhit kopchenii in speciaal furnace naar of camera wordt temperatuur ongeveer plus 50°C gemaakt, en vertrouwende de menigte van de vis ze wordt door de rook voor 25-30 minuten geweekt. In gebruikelijk furnace koptyat tot toe twee uur. Omstreeks de paraatheid van de vis goudene kleur beleeft, vlees wordt rassypchatym en zonder de moeilijkheid wordt van lederen geschift. Als vis groot razvalivaetsya en ervan stroomt vet, toen jullie overtroffen temperatuur regime of dolshe dan moet koptili. Als vis kleverig, bitter op de smaakvermogen, beduidt, knoeiden jullie zijn van niet dokoptili of poprostu.

In de koude kopchenii werkwijze kopcheniya wordt menig klok, en zelfs vierentwintig uren voortgeduurd. Hoge koorts hier als vroeg als niet noodzakelijke, noodzakelijke goede rook. Na kopcheniya vissen vyveshivaetsya in de afschaduwingen voor provyalivaniya.

In die en andere methode kopcheniya van node altijd zich te herinneren omstreeks de afmetingen met betrekking tot obezvrezhivaniiu lichinok parazitov welk kan in de vis zich ontpoppen. In verhite kopchenii zij zullen in de temperatuur 50°C voor dat keer, poosje vis koptitsya verongelukken. In de koude kopchenii zij zullen verongelukken, als vis om in sterke verdunning brine ene vierentwintig uren te weerstaan, maar alsdan vissen na kopcheniya van node helemaal of groot om te droogmaken. Als vis na kopcheniya jullie zijn niet bedoelen groot om te droogmaken, dan zijn moeten in brine meerdere vierentwintig uren weerstaan.