Als in het thuis voorwaardes om kopchenie vissen te ordenen

Voor kopcheniya wordt elk vis, sommige, een type wil vkusnee andere.

Koпthлka

Nu omstreeks wat noodzakelijk voor kopcheniya. Het is natuurlijke wijze, noodzakelijk furnace. In furnaces worden kolosniki beslecht, waarover op de tijdperken zijn bedded Stones. Hoger boven de stones liggen de afrasteringen voor de vis vast. Als brandhout gebruik eik, asp, topol, olkhu en andere. Belangrijkste, om brandhout waren niet van smolistykh de rassen van de bomen. Kan zelfs gebruikte berkeboom zijn, slechts Kunn moet preliminarily losbranden erbij dop. Waarna, hoe furnace groot natoplena, kolosniki raskaleny, op de afrasteringen is bedded vis, flue is superceded en vuur wordt geblussen. Op smoulderring ugli nasypaiutsya opilki olkhi, gnilushki, worden van vetki cade zonder igolok, shalfeya, polyni, van zveroboya of ander gras voor de verbetering vkusovykh van de kwaliteiten gestoken. Furnace helemaal volgende dichtbegroeiden op voorgeschrevene tijdperk, en vis wordt tot toe konditsii gedragen.

Vele, niettemin, in recente jaren onbeheerd stationair furnace, alle de meer die in stedelijke voorwaardes het niet altijd kan gebruikt, en doorgegeven op kopchenie producten in perenosnykh metaal (zhestyanykh) dozen zijn. Grondbeginsel is gelijk. Doos hoog, met de vergoeding voor de grootte van hangende vis is maakte. Doos kan zijn maakte en niet zeer hoog, als vis niet podveshivat, en om speciaal zwerm, op de kantels van de afrastering te activeren. Eronderop van de doos nasypaiutsya gnilushki en opilki, het is aanbevelenswaardig van olkhi, maar het is mogelijk en van de rassen van andere bomen. Volgend hoger boven opilok op de kantels ligt poddon voor de samenstelling, stekaiushchego van vet vast. Anders hoger boven podveshivaetsya vis of, op welke wijze wij als vroeg als spraken, worden van de afrastering ingestellen, waarover ze is bedded. De doos huik dichtbegroeiden, en ze wordt op een of twee de branders van gasachtig bord, of op bonfire ingestellen. De bodem van de doos nakalivaetsya, opilki beginnen naar smoulder en om door de rook vis te weken.

In verhit kopchenii vuur moet eenvormig obogrevat doos met die, om het deel van vis niet podgorela. Gestookt tot toe 50°C vertrouwende de menigte van de vis voeren in het algemeen voor 10-50 minuten uit. Om van koptilni erop uitging toegeefl zijnen voor vlaga, de huik noodzakelijk van tegen het eind werkwijze voor een poosje om te openen.

In de koude kopchenii opilki en gnilushki in het eerst geval bijstere inktkoker razzhigaiut, later bed vis voor kopcheniya, dichte huik koptilni en branden zijn van het vuur los, stellen op land of op podstavku tot toe complete ostyvaniya doos in, toen werkwijze tzeggen bijwijlen voor, zelfs meerdere dagen, niet verdragende temperatuur tot toe hoogte, bij wie vis wordt gelassen. Maar better alle gelijk voor koud kopcheniya om van de camera szhiganiya opilok te maken, van struzhek of brandhout speciaal flue in andere camera, waar zal bereid voor kopcheniya vis bestempeld worden als. Rook whereat moet zijn niet niet vertragen in koptilnoi camera, en om buitenzijde uit te komen. Uitoefening zal helpen jullie moeten de zaakkundige deskundigen van kopcheniya vis worden.

<< Het is back