Wanneer vis wordt, en opgevangen wanneer niet

Geen zodanig hengelaar welk zal niet werd daarover, bedoeld waarom in een gevallen vis kliuet bijstere inktkoker, en in ander slecht. Ene zaakkundige hengelaar vandaar hoe-die verteld die wanneer het begon om azy amateur rybolovstva te beheersen die van ust andere vissers kregen zodanig informatie. Vis wordt slecht opgevangen of helemaal wordt, niet opgevangen wanneer de eerst fase van de maan, seconde, derd, kwart. Wanneer novolunie en polnolunie. Wordt niet opgevangen, wanneer wind is noordwestene, noord-naar het oosten, southwestern, zuidoostelijk. Wanneer is ongedeeld west, zuiden, noord, naar het oosten. Wordt, niet opgevangen wanneer cloudily en wanneer lucht expliciet; Wanneer rainings, en wanneer het niet enzovoort. Dan deze hengelaar verkreeg eigene ervaring en leerde dat vis wordt opgevangen en zelfs zeer goed, wanneer de eerst fase van de maan, seconde, derd, kwart; Wanneer novolunie en polnolunie; Wanneer strengelen met die, met andere en van derd kant; Wanneer zon svetit en wanneer - niet, door het woord, kan worden altijd opgevangen. En in deze scherts de ruimere gedeelte bestaan van de waarheid. Het is Real, hoeveel timen zo doorgebrachte tijdperk die in een en gelijke dag op een en gelijk waterbekken op een vissers sadki door perepolneny vis, en andere trof niet en poklevok aan. En reeds omstreeks verschillende waterbekkens - en om niets te spreken. Hier is en razberis, in dan hier schelen. Niettemin moet in het succes geloven. Maar om niet geblinddoekt, en op het terrein van de kennis van de natuur, de levens van de vissen roerend hun gedrag van diverse meewerken oorzaaken te geloven. Alle dat wil bijstand exact om vast te stellen die in gelijke nenastnuiu weersgesteldheid op een kustlijn, vis wil niet klevat, en op ander - slechts hebben tijd om erbuit te slepen! Vissers vernamen beschikking kleva is aangewezen op de menigte van diverse meewerken oorzaaken en voorwaardes. Hier is, willen zeggen, in winterachtig lovle met de ijsje op een hengelaar klev handelswaar, at door de toerbeurt, niet gesitueerd noch poklevki. Aanleidingen kunnen verschillend zijn. Kennis van ruimere en gering "geheim'en altijd zullen bijstaan om klev te verbeteren. Het is zo, als lunku door prisypat sneeuw, om lichtend ontsteken niet gaf bodem door en niet vis schrok, klev wil better. Het is onmogelijks in de boring lunok naar disject ijzig kroshki om lunok. Kusochki ijsje primerzaiut en, groot khrustyat beneden de voeten, vis schrikken. Ijzig dak overheen de vis uitstelt niet, en omgekeerde, bijstere inktkoker ophef verzuimt. Daarvandaan niet raadde groot gremet op de ijsje aan, om peshniu of ledobur, obivat ermee namerzshii ijsje te keilen.

Of, op welke wijze wij als vroeg als spraken, klev zullen goed, als op zuivere en quitte bodem om met de lading tros buriana te verzaken, konopli of andere pakhuchei begroeiing, en door de porie is eenvoudige, twee vetki van bush. Vis altijd zal drijvend nabij hen gadeslaan. Voor de verbetering kleva van grote betekenis ook keuze respectievelijk lokken, ajutages, deskundigheid om mormyshkoi of blesnoi na te houden erop. Maakt en die, spryatan kriuchok in ajutage of niet uit. Puilend van ajutage kriuchok vis schrikt. Namelijk klev is aangewezen op alle: Van udochki en zijn toerusting, van de waarde en de vormen van ajutage, van de lijvigheid woud keeten en povodka. Op klev vliyaet de graad van sytosti vist, de tijdperk van jaar en dag, de toestand van weersgesteldheid en de beschikking van de ligging, kustlijnen van en de bodem van het waterbekken. Op de intensiteit kleva vliyaiut affluxes of eb wateren - dan meer gieet, onderwerpen slechter klev. En omgekeerd; Wind en, tot toe gewetene graad, koude altijd treken klevu voor, vooral op de don udochki, wiegen van en vurigheid - stremen. De reductie van prozrachnosti water nadelig wordt kleve overdacht. In zuivere waterbekkens vis bijstere inktkoker kliuet tijdens regen, niettemin klev ceases of verergert, wanneer van de velden en van ovragov begint om regenwater verzadigd yadokhimikatami en door de mesten, en t te gedragen. D.

Met de vooruitgang van de herfst, kosten slyakotnaya, promozglaya weersgesteldheid, water ryabit cheerless herfst wind. Maar, niet ziend evenmin daarover, presenteren visser gelijkheden op rybalku. Op het moment bastae klevat of zelden kliuiut karpers. Maar zato khishchniki continueren zhirovat, hoewel de meerderheid van khishchnykh vissen in de herfst van in nepogodu, ook resideert in de grachten. Best betaamde vuurwapen lova in zodanig toestand - kruzhki en donki met afgelegen zabrosom, alsmede donki met rezinkoi.

Maar hier is lag kalme koude herfst dagen met expliciete en koude avonden vast. In zodanig dagen en quitte avonden vooral bijstere inktkoker kliuiut op de koek sazan, karper, ruime zolver karas en, natuurlijk, khishchniki - op zhivtsa.

En hoe goede winter rybalka tijdens poroshi! Kosten gemakkelijk morozets. Bijstere inktkoker kliuet okun, plotva. In hangerige koude weersgesteldheid en hangerig klev. Zelfs altijd hongerige okun en dat "overgave eetlustopwekkend motylya. Van prikhodom ottepelei en ontsteken vesennikh dagen alles ozhivaet, klev wordt intensief. In verhite cloudless en bedompte weersgesteldheid van vroege morgen, wanneer bewandelt op van de vurigheid, vis ceases klev. In zodanig dagen vissen ine het algemeen kliuet bijstere inktkoker naar de avond, op de avond en door vroege morgen. De meest succesrijk doorbrengt tijdperk rybalka in de tijdvakken van continuedly voet bij stuk hield niet verhite bedompte weersgesteldheid, nu en dan interrumpeerde door kleine-tijdperk regentijd, of tijdens continueerde pasmurnoi weersgesteldheid.

Enkel vissers-amateurs en quitte deskundigen vertogen die in zonne weersgesteldheid vis kliuet better, omdat better gaat provender af. Terwijl om dat feit uit te leggen, door welk dag tijdens de zelve helder zon vis haltes klevat helemaal, en hier vlakt dichtbij, op de avond en op de dageraad kliuet uitstekend? Intensiteit kleva verbouwt ook en na de zomer regen, op het moment van de klopjacht shtormovogo vetra. Meewerken oorzaaken overeenstemmende positieve of negatieve invloed op de intensiteit kleva, menigte.

Vissen bijstere nou aantreffen en bijstere inktkoker horen. Naar daarvandaan iedere hengelaar zal nut en ervaring met betrekking tot camouflage aan land uitvaren. Vis ziet thema's alsdan, als straalen weerkaatsten van hen, componeren hoek niet boven 48,5 °. Daarvandaan in lovle udochkoi of andere snastyami met van niet heel lang leskoi noodzakelijk ukryvatsya achter het bosje of enkel ramingen aan land. Enkel vissers izgotovlyaiut zichzelf perenosnuiu ambuscade. Door de uitoefening en vele ervaringen vastligt dat vis slechtst nuanceert sero-brink en hazelaar kleuren. Naar daarvandaan woud keet, vooral van povodki better alles om te schilderen, whereat, noodzakelijk te nemen in de dodenrijk verantwoorden van het water en de bodem van het waterbekken. Belangrijke betekenis heeft en de kleur van de kleren van hengelaar. Op rybalku het is onmogelijke nadevat helder kleren, van vooral witte kleur. Better alles om kleren strijd-grijs, met de brink of bruin dodenrijk te nemen. In lovle van de boot, hoewel vis zijn zeer vreest niet, alle gelijk ook nog moet voorzichtig zijn: Vis de moties ziet van hengelaar. Tijdens rybalki van doorzichtige ijsje ook van node naar de maskering. Met het dit uitdraaien op uitzicht nemen enkel rogozhku of de armful van de stro, proshlogodnei grassen en activeren ijsje. In koude dag ijsje kan "beclouded" zijn, nabryzgav erop sprenkelen van lunki. Water snel diepvriest, en ijsje wordt matovym. Lunku niet enkel door nauwelijks zasypaiut sneeuw, maar op de tijdperken ukryvaiut speciaal gesneden erbuit kruzhkom van de triplex met proreziu voor het woud keeten. Triplex bewaart voor lunku van de geducht zanosa sneeuw en gezwind zamerzaniya. In poklevke triplex otodvigaiut terzijde.

Tvloeit niet op rybalke groot naar bluster voor. Te benaderen plaats lovli moeten bedaren, niet gremet snastyami, door de emmers en anderen, slaan niet luid door, niet radio's omvatten, bandrecorders, springen niet op de plaats lovli en keilen niet op de kustlijn of op de ijsje verkondigende ophef thema's.

Deze meewerken oorzaaken welk geheel zijn aangewezen op de zelve hengelaar. Maar bestaan en zodanig meewerken oorzaaken welk niet om hengelaar te onderwerpen. Dit is weersgesteldheid, de toestand van dampkring aandrang. Biologen langgeleden als vroeg als vestigden dat dampkring aandrang, vooral als het accuraat skachet, belangrijk skazyvaetsya op het gedrag van de vissen. In zodanig gevallen zij slecht ons voelen en slecht kliuiut. Het is het is onmogelijke om handelswaar kleva te wachten en alle ineens na de aandrang in overeenstemming brengen met een norm. Het is noodzakelijk, om verstreek wat dat tijdperk. In de verlaging van de aandrang vis loopt in de lager strata van het water, in de uitbouwing - opstijgenen terug. In de drop van de aandrang ine het algemeen intensiteit kleva verbouwt, het wasdom van de aandrang gedragingen naar de reductie kleva. In de winter van de hekje perepady aandrangen vissen overdrachten meer moeilijk, omdat op het moment slechtere temperatuur en kislorodnyi waterig regime, van kleiner provender. Het is sommige, normale aandrang niet wisselborgtocht handelswaar kleva, omdat op het gedrag van de vissen vliyaiut vele andere meewerken oorzaaken, willen zeggen, uitbouwing of verlaging van de hoogte van het water, toestand fitoplanktona en t. D.

Schijnt vraag: Wat aandrang kan kaann worden normaal beschouwd? Het is zo, voor de zee of waterbekkens verblijvend op de hoogte van de zee, normale aandrang componeert 760 mm pilaar van het kwikzilver. In andere gevallen aandrang stelen trekkend van 760 mm hoogtepunt vast, waarover waterbekken bewoont. In dit geval ieder 10 m priravnivaiut naar 1 mm pilaar van het kwikzilver. Het is zo, als wij inzamelen om vis in het waterbekken op te vangen, de plaats van de schikking welk op 100 m hoger boven de zeespiegel, van die met het dit draaien op uitzicht waterbekken normale aandrang wil 750 mm uit. (760 min10).

Om te hebben informatie over weersgesteldheid, op hengelaar moeten huizen barometer zijn. Voor rybalkoi kosten poslushat zodat tokkelen de prognose van de weersgesteldheid, hoewel whereat moet uitmaken die het wordt voor de extensief gebieden gegeven. Informatie over weersgesteldheid kan worden met betrekking tot mobiele telefoon gekregen.

Op gelijke tijdperk naar iedere hengelaar behulpzaam om en vele populaire tekens verbonden aan weersgesteldheid te weten. Erin - populaire wijsheid, zij zijn het resultaat van lange waarnemingen.

Zaakkundige vissers bijster nou weten, bijvoorbeeld, zodanig teken: "Zon rood van de avond - naar visser moet niets, zon rood poutru - naar visser niet met betrekking tot nutru" vrezen. Het is naam, als zon zit omlaag rood voor horison in zuivere cloudless lucht, dan weersgesteldheid volgende dag zal zonne. Als zon dierevelen voor horison, pokrytyi door de bewolking, - wachten morgen wijdlopige of slechte weersgesteldheid af. Door de morgen ascendant rode zon, nauwelijks pokazavsheesya en skryvsheesya in bewolkt dymke, - van prognostic slechte weersgesteldheid.

Niettemin brengt tijdperk en door zodat tekens spreken - niet wachten kleva, en vis wordt opgevangen. Maar dit hoe wordt, uitzondering van de regels gesproken. Naar iedere hengelaar behulpzame om tekens zich te herinneren, om op te schrijven, om te checken, om te analyseren. Dit zeer prigoditsya op rybalke of in de toebereiding werkwijze ernaar. Wij willen leiden enkel van karkateristieke tekens.