De alimentation van vist

Nu elk meer in het detail willen ouwehoeren de alimentation van de vissen, creatie in het waterbekken van de handelswaar natuurlijke wijze kormovoi basis. Tel naar khishchnykh vissen die als vroeg als werd naar gezegd: Hen moeten alsmaar zavozit levend provender, of vselyat en razmnozhat in de waterplas sornuiu rybeshku, rachkov, weekdieren en andere waterig organizmy, of maken en die, en andere. Voor rastitelnoyadnykh vist met de vergoeding voor hun "belangstelling'en van node in de waterplas razvesti overeenkomstige waterige begroeiing.

Op de zeer beginnend voortvloeit te dragen zorg voor creatie in de waterplas van gunstige voorwaardes voor de ontwikkeling vele waterig organizmov welk kan provender voor de vissen dienen. Onbeduidende algen - fitoplankton en zooplankton - dafnii, tsiklopy, kolovratki en andere, alsmede en benthos - dierlijk organizmy stelden levenslang op de voedingsbodem, op de dag van het waterbekken - alle da's waard provender voor verschillende vissen bij.

En hier is om natuurlijke wijze kormovaya basis alsmaar ontwikkelde en daarmede draaide zich hogere de productiviteit van de vissen, noodzakelijk om in de waterplas organisch en mineraal mesten binnen te komen. Door optimale dosering wordt tegenwoordigheid 2 mg/van l stikstof en 0.5 mg/l fosfora beschouwd. Mineraal mesten komen eenmalig in tien dagen van de berekening 50 kg ammiachnoi selitry en 10 kg superfosfata op 1 wales waterplas binnen. De dosering van komend van de mest wordt in het tijdvak van de intensief alimentation van de vis beknot.

Voor de uitbouwing van kormovoi de basis van rybovodnykh waterplassen deskundigen adviseren om in het water vitaminizirovannye fijnmazig provenders, prigotovlyaemye van de groste etenswaar in de beest opvoeding binnen te komen. Voor granulirovaniya begroeiing, als is gekante, gelden samenklonteringen. In de begeerte kan worden vervaardiging op deze samenklonteringen van pellets van waterige-kuste begroeiing met de aanvulling de rijke door de stikstof van de componenten (chiny geordend, van alfalfa) die verreweg zal udobritelnyi de uitwerking van deze pellets tillen.

In komend van plantaardig pellets in de waterplas zij voor 1-15 vierentwintig uren doorbreken op zeer ondiepe delen welk zetelen in afgewogene toestand en door obrastaiut verwekker, geworden door provender zooplanktona. Balanceerden plantaardige delen protsezhivaiut tolstolobiki en dit de meest compleet de ratsion. Het is rekening houdende dat groste pellets zijn bystrodeistvuiushchim en sterke organische mest, hen vooral belangrijk om in binnen te komen maar juist waterplassen maakten, waar anderse weinig teelaarde en mineraal mesten niet efficient. Binnen te komen pellets het is mogelijk van de berekening 100 - 300 kg op hectare eenmalig in week.

Fijnmazige begroeiing etenswaar legt voor de nakomeling vissen voor en de wasdom bijdraagt van de boel van de ruime vormen van de kooien van verwekker welk in twee-drie tijdperk zullen hen generaal biomassu opbrengen. Pellets eenvormige uitreiking bevoorraden met betrekking tot waterbekken kormovykh organizmov, auspiciously roeren productiviteit zooplanktona en zoofitosa, geen gasachtige regime verzwaren van de waterplas. In gemeste waterbekkens bijster nou ontwikkelen zich cladocera rachki, kolovratki en lichinki khironomid.

Kormovuiu de basis van de waterplas kan worden ook ten koste van aantrekking in het waterbekken van vliegende insecten vergroot. Met het dit uitdraaien op uitzicht in 30-40 cm boven het water de lampen vestigen van het daglicht, rtutnye kvartsevye of lampen nakalivaniya met reflectors. Op de avond insecten gehoosd op hel, worden in reflectors geslagen en wipen waterhoudend aan. Bijstere goede onsamenhangende lampen kunnen en op de dag, maar meteen op kormovogo rybego van "de tafel" vastliggen. Lampen zullen zichzelf binnen grote velen waterig organizmy, aantrekken tot waarin zij en wil poedatsya vissen.

Kan applicated en zodanig methode van toenemend van het nummer motylya zijn. Met betrekking tot urezu bewatert bed podvyalennye puchki zachte en onbuigzaame waterige begroeiing in de mengeling met de barak-yard mest en land zo, om eronder verbleef het water stratum in 10 - 15 cm. In deze omgeving snel ontwikkelt aanvullend provender: Lichinki khironomid, zooplankton, benthos.

Het in tevens, leven provender, bijvoorbeeld, dafnii, kan worden zelve een of anders verbouwd. Hieromtrent van de waterplas vykapyvaiut gracht door de grootte 1kh1kh0, 5 m. Op zijn bodem bed pereprevshii barak-yard mest en wijzer gras, peresypaiut door de kilogram superfosfata en twee kilogrammen ammiachnoi selitry. Gracht overloop door het water. Van dichtstbijzijnd zastoinogo waterbekken zavozyat matochnoe kudde rachkov (40-100 g op 1 m2). Rachkov door podkarmlivaiut gidroliznymi of kormovymi gist in het eerst geval met betrekking tot standaardmaat 10-15 g op 1 m3 water, toen boel dit in twee-drie tijdperk uitbreiden. Maturation dafnii in de temperatuur plus 18-20°C voorgaanden buiten een maand, in de temperatuur 23-25°C - 18-20 vierentwintig uren. Dafnii periodiek otlavlivaiut sachkom van kapronovogo chulka en skarmlivaiut vist. Het maakt van node aan het verlof deel voor navolgend duplication. In de inachtneming van indiceerde voorwaardes maand kan worden 1-1.5 kg levend provender van 1 m3 water gewonnen. Twee zodanig beplantingen, afwisselend oblavlivaemye, zullen vis door vers provender voor alle hartelijke keer van jaar bevoorraden.

Dafnii het is mogelijk razvodit en in polietilenovykh capaciteiten. Als ondergrond gebruik polusprevshee seno met de toevoeging van de mesten. Capaciteiten overloop door het water. Op 1 l water nemen 15 - 20 g verse korovego barak-yard mest en 100 g proseyannoi landen. Mengeling weerstaan voor 3-5 dagen in de temperatuur 20°C. Dan soderzhimoe protsezhivaiut en verdunnen door het water in de correlatie1 4. In kubiek vergenoegd startschot per 100 l mengelingen ongeveer met betrekking tot 50 dafnii. Door 2-3 weken rachki zal binnen groot vele scheiden. Rachkov door podkarmlivaiut gist van de berekening 15 g op 1 m3 water. De waterhoudende kleur moet greenish of brownish zijn. Zodanig lommer naar de om haar impart mikroskopicheskie algen welk eten dafnii. Elk meere donker, de bruine lommer van het water staat bewijsmateriaal omstreeks nadelige levenslange dafnii voorwaardes door. Alsdan hen podkormku voortvloeit om op te houden. Een-tweetje tijdperk in week moet 1 g ammiachnoi selitry toevoegen. Goed podkormka voor dafnii - water, bij wie gewassen vlees.

Ongeveer ook verbouwen trubochnikov (enkhitreusov). Hen razvodyat in loszinnig zwart land door de vochtigheid niet boven 40% jumbled met de turf. In de natuur zij eten razlagaiushchimisya plantaardige residuen. In kunstmatig duplication kan gebruikt en kukhonnye otkhody zijn. Podkormku gestoken borozdy die dan van boven het dek door land. Razvodyat hen in van hout dozen door de grootte 50kh40kh12 treffen Van 1 m2 de stratum van de voedingsbodem door de diepte 10 cm zamelen tot toe 49 wurmen in. Gelden en zodanig methode van groeiend trubochnikov: Proseivaiut ondiep sadovuiu land en verwarren zijn met rastertym in gruis door het mos of dor sapropelem. Neem meerdere de lepels van de zaadkorrel van de weit en stolko rijst en kipyatyat 20 minuten in zuiver dozhdevoi of prudovoi water. Dan zaadkorrel razminaiut, voegen melk toe en door kreeg aftreksel polivaiut ondergrond kookte. Doos met de ondergrond stellen van nadvoe vierentwintig uren in donkere plaats in. In deze omgeving snel ontwikkelen bacterie welk bikt trubochnik. Matochnuiu cultuur trubochnika moet zagotovit en binnenkomen in de ondergrond welk polivaiut door dozhdevoi of prudovoi water en bij wie weekblad komen podkormku (gist) binnen.

Voor de voortplanting oligokhet - witte wurmen - in zemlyanoi ondergrond komen matochnuiu de cultuur van wurmen met betrekking tot 40-50 g per de doos binnen. Vervolgens bereiden provender toe: Rzhanye bran, muchnuiu stofen, aardappels, kormovye gist razminaiut en zaparivaiut in de vorm kashi. Provender komen in de ondergrond en door zasypaiut land binnen. Wurmen verschuiven met betrekking tot 3-4 eieren in vierentwintig uren. Voor de ontwikkeling wordt normale temperatuur, plus 16-18°C beschouwd. Ontwikkeling continueert buiten week. Vykliunuvshayasya van het geval-wurmen molod als vroeg als op kwart dag begint actief om te eten, en op 21-23-en vierentwintig uren jonge wurmen worden behaard. Om te wurmen winnen, op de doos, dirigeren de sterke lichtstraal of podogrevaiut het. Wurmen worden op de dag gecentreerd. Doos overturn en zamelen wurmen in. In de ondergrond verblijf tal van eieren, daarvandaan land terugkomst in de doos, en cyclus wordt herhaald.