De alimentation van vist

Rybovodam ook moet heer moet toebereiden en speciaal, combineerde provender. Hier is ongeveer van wat bekwaamt zich zodanig provender: Krupa pshenichnaya, yachmennaya, kukuruznaya en andere - 35-40 procent, koek - 45, rybnaya bloem - 5, myasokostnaya bloem - 5, kormovye gist - 4, krijt - 1-2 procent. In provender kunnen en andere componenten beschikbaar in de economie van de producten binnenkomen. Het is vooral belangrijk om zodanig microelements, hoe khloristyi kobalt, sernokislyi mangaan, sernokislaya smeris, antibioticum penitsillin en andere toe te voegen. In deze toevoegingen de wasdom vergroot van de vis, ze smacht niet. Niettemin moeten zich herinneren die om hen van node met de voorzichtigheid te benutten, doseringen op 1 kg menigte van de vis moet 0.01 mg niet overtreffen.

Karpovye vist gewillig poedaiut diverse zhmykhi, gist, producten van microbiologic en dierlijke oorsprong, alsmede otkhody boen en veldfles, myasokostnuiu, rybnuiu bloem en anderen. Karper wel eens poedaet ook kukhonnye otkhody, het is aanbevelenswaardig op, om zij waren niet zhizheobraznymi. Als provender kunnen gebruikt in rauw zijn of kookten type alle plantaardige producten en de meeste diverse zaden, zhmykhi en shroty, residuen van verwerkende technische en andere culturen, door het woord, allemaal die bestaan voorradig. In provender voegen izmelchennuiu waterig toe en boven-knarste begroeiing. Met de kool loof, krapivu, rogoz, strelolist. En ook voegen ryasku, rdest, elodeiu, de vruchtvlees van het water-meloen, ogurtsov, vishni, shelkovitsy en t toe. D. Om provender was volle-waarde, het maken op diverse mengelingen. Het is bijvoorbeeld, voegen podsolnechnikovye mengelingen, rapsovye en soyameal zhmykhi, shroty - 40 procent toe. De graan van de mengeling: Weit, kukuruza, gerst, oves en anderen - 30 - 35 procent. De hartslag van de mengeling: Liupin, chechevitsa, erwt, vika e.a.. Rybnaya of myasokostnaya bloem - 5-10 procent; Gidroliznye gist - 4; Krijt - 1 procent.

Provender in het eerst geval vermengingen in dor type, en dan groeit water, maar stolko, om het was niet vocht, en fors, bijster nou agglutineren, "stsementirovannyi". Provender moet zameshivat op amyloid kleistere, kleikovine, zhelatine, naar de klei en andere, zo het better poedaetsya en niet rassypaetsya met betrekking tot bodem.

Moet lijmen om de scepter te zwaaien: Vis better nedokormit, dan perekormit. Provender tvloeit om naar voor, strikt rekening houdende behoeftes van de vis, voor de residuen van provender razlagaiutsya te schenken. Als in het waterbekken geen kankeren of andere vissen selecterende residuen, verrijst zagnivanie wateren en de verdorvenheid van kislorodnogo regime. Verbouwde vis noodzakelijk om naar het bepaalde regime van alimentation te wennen.

Provender voor de abyssal vissen better van allemaal om op de bodem niet disjecting te verzaken, en op speciaal podnose, podveshennom op stropakh, of om het in bepaalde plaats op zuivere quitte bodem te gooien, waarin het op zijn gemak zal razmyvatsya, en poedatsya vissen. Provender voor verkhovykh vissen moeten drijvend op het water behouden en, razmyvayas, beten door beten om op de bodem te laten achterwege. Dli verkhovykh vissen podnos met provender het is mogelijk podvesit in de opper strata van het water. Kunnen zijn ook constant gehouden op het vlak zwevende cirkel bewatert, bij wie om provender voor verkhovykh vissen te keilen.

Het is zeer belangrijk om en zodanig vraag te beslissen: Het is noodzakelijk hetzij om van de vissen in de winter van te voeden? Poosje vraag dit vandaan buiten niet prazdnyi, voor bytuet mening welk vissen in winterachtige tijdperk eten niet. Maar zo hetzij het? Razve winter ulovy spreken niet van wat vissen worden op kriuchok niet in behalf van de nieuwsgierigheid geslagen?

Voortvloeit niet, misschien, om in te weifelen wat maaltijd naar noodzakelijk vissen ook, net zo alle beest. Ze legt mogendheid voorraad voor de ondersteuning zhiznedeyatelnosti, door materieel voor handelbaare uitwisseling voor. Waarheid, vele beest, incluis vissen, om te halen energeticheskie uitgaven om, adapteerden zich om de intensiteit van exchangeable werkwijzen in nadelige voorwaardes en vpadat in de anabiosis toestand te beknotten.

Hoe deskundigen handhaven, lang golodanie is een van belangrijkste meewerken oorzaaken, nadelig skazyvaiushchikhsya op organizme winterende vissen. Namelijk golodanie de vermindering draagt van de arbeidsvermogen hulpbronnen en het dodental van de vissen aan. Daardoor golodaniya begint vetzucht pererozhdenie bakten die strak wordt activizing van okislitelnykh werkwijzen verbonden aan. Samen met toegang beeindiging in organizm etenswaar ceases en de toegang van zeer noodzakelijke substanties en eerste beginselen, als mangaan, tokoferol en andere welk eigen antiokislitelnymi eigenschappen. De werkwijze van de oxidatie lipidov in de winter respectievelijk is activized ook en beneden de invloed ontwikkeld op zhabrakh zhelezobakterii.

Vooral groot energozatraty in de winter van op jonge vis. Onderzoeken, bijvoorbeeld, merken dat "winter spyachka" over het algemeen niet innerlijke godovikam karper. Zij activiteit conserveren in de omstandigheden van de egaal zeer lage temperaturen. Dit in beduidende afmeting worden toegeschreven aan naar de slechte aderlating van toegeefl zijnen voor voedende substanties in organizme vissen in de werkwijze zimovki. De aderlatingen van de menigte van het lichaam van segoletkov karper door het eind van zimovki kunnen 37,5 procent, van vette - 84-93 procent bereiken. Daarvandaan moet alle winter zorgen voor organiserend respectievelijk de voeden van de vissen. Winter alimentation noodzakelijk niet enkel en niet stolko om te brengen de arbeidsvermogen hulpbronnen van de vissen, hoeveel voor de inleiding ernaar organizm van enkel verbindingen en substanties, normalizuiushchikh exchangeable werkwijzen tijdens zimovki op. Whereat moet weten die op het deel van vissen in de winter van de behoefte voor de etenswaar niet enkel aangooit niet, maar zelfs draait zich hoger. Andere vissen, niets anders dan vpadaiut in de toestand van anabiosis, dan in het tijdvak potepleniya, ottepelei, verdiensten in het waterbekken verse, taloi wateren, kunnen beginnen om te eten. Hereto op de werkwijze respectievelijk voeden, het activiteit en tijdsduur hoofdzaak beinvloeden akkoord klimaticheskie ceinturen, de asperity van de winter. Het is zo, als waar dat karper zalegaet in vast materiaal "medvezhiu" spyachku en praktisch niet kliuet, dan op vissers-amateurs karper - niet zodanig hoewel en ongewoone winter mijnbouw.

Rybovodam moet de toestand van winterende vissen schouwen en om door hem provender te offreren. Als vissen niet edyat, dan geen moetanan word schromen dat daarmede zal gidrologicheskii het regime van het water verscherpen: In de omstandigheden van de verkorte temperatuur het niet zeer-die bederft. Als vissen stopen om provender te nemen, dan dit signaal begon "golodovki". Als poedaiut de gesuggereerde etenswaar, beduidt, moet continueren om in voormalige volume te voeden. Poedanie provender baal en bagage spreekt van wat het volume noodzakelijk om uit te breiden. Het is tevens, moet weten en dat omstandigheid welk enkel types van vissen (zelfs in de diverse tijdvakken van de zomer) bewegen de ratsion, berekenen die op de groste etenswaar die op de etenswaar van dierlijke oorsprong door. Het is daarvandaan, als uw karasi of andere vissen stopgezete poedat de residuen van laudatory producten, zhmykhi, kashi, proberen om door hem motylya, van rachkov-bokoplavov of andere gebruikelijke ondiepte obitatelei presnykh waterbekkens te offreren.

Personeelsleden bezet industrieel rybovodstvom, voor de daling van de vissen op zimovku komen in de waterplassen superfosfat, kaliinye en stikstof mesten binnen. Dit draagt ontwikkeling fitoplanktona welk in fotosinteze bij, niet enkel onderkent zuurstof en verbetert kislorodnyi het regime van de waterplas maar ook dient provender waterig bespozvonochnym, en die in zijn zwenk, complete natuurlijke wijze kormovuiu de basis van de waterbekkens. Daarvandaan alle deze omstandigheden moeten en prudovodam bedienen.

Echter winters tijdperk verschillend doorbrengen. In ene geografische ceintuur winter doorbrengt tijdperk continueerde en bar, in ander - kleiner, en in derd - over het algemeen bessnezhnoi. In de temperatuur van het water 8-14°C, als zullen podkormku vissen niet ordenen, ze zal verpauperd worden en kan verongelukken. Segoletkov moet van de berekening voeden: In de temperatuur wateren 7-9°C - een procent van dor provender van de menigte van de vis, overheen 10°C - 1,5 - 2 procent, volwassene osobyam, consistent met, - 2-3 procent van hun menigte.

Ook kan worden gezegd en omstreeks de kankeren. De bedenkers van enkel ruchtbaarmakingen handhaven die kankeren in de winter van eten niet. Dit is niet het geval. Vissers-amateurs bezet podlednoi lovlei, bijster nou weten die kankeren voor alle winter erop van udochkakh obedaiut wurmen en motylei en dikwijls worden op kriuchok geslagen. Daarvandaan te voeden kankeren in de winter van van node ook om. Met het dit draaien op uitzicht, net zo in de zomer van, gewordene diverse residuen van uw tafel, incluis - myasnye, rybnye, muchnye, krupyanye uit. Provender moeten verzuimen, hoe als vroeg als werd, op de bodem op speciaal podnosakh welk podveshivaiutsya met behulp van woud keeten van of kapronovykh koorden onophoudelijk zesde aangetekend. Dit verhuurt om waterbekken in de zuiverheid te houden, om op te letten, hoe poedaiutsya die producten, te nemen in de "vereiste'n verantwoorden van de kankeren en om de residuen van de etenswaar te stallen.

In de bestuderingen respectievelijk de voeden van jonge kankeren tijdperk en opnieuw werd aangetekend die biken zij makrofloroi alsmede mikrofloroi, beten door doorschuiving beten op groter provender. Het is naam, dan kleiner rachok die meer het benutt beest etenswaar en, omgekeerd, met toenemend van de lengte van het lichaam en de menigte van de kanker begint om groste etenswaar te overheersen. Maar praktisch kankeren in elk leeftijd zijn vseyadnymi en hieruit moeten uitwasemen gaan bezwaarde over hun provender. Voor de kankeren, alsmede en voor de vissen, moet handelswaar natuurlijke wijze kormovuiu basis ontwikkelen. Erin bijstere inktkoker developedly reuk en zij zonder de moeilijkheid vinden zichzelf etenswaar, als zodanig er is hierine roep. Kankeren, khot en zijn, naar een sommige uitgebreidheid, de concurrenten van de vissen in de etenswaar, maar bij elkaar zij hinderen niet. Meer dan die, gelijktijdige hun inhoud in het waterbekken wordt zeer nuttig erkennen. Kankeren poedaiut de residuen van rybego provender, van pogibshikh vissen en daarmede, executeren de rol van personen helpen. Door het woord, zij eten met de vissen hoe achter een tafel, maar whereat zijn van niet concurrenten.

Ervaringen merken de complete mogelijkheid van de gemeenschappelijk groeiend van de vissen en kankeren. In het waterbekken snel ligt de hierarchie tussen het het obitatelei vast. Vis komt mak gewennen naar de kankeren en niet het benadert. Meer dan die, zelve kankeren enkel vissen besefen. Het is bijvoorbeeld, som, burbot, shchuka, okun, sudak, quitte karper van en andere poedaiut de kankeren van alle leeftijden. Rachia kleine wijziging etenswaar legt voor alle zonder de uitzondering van de vissen voor.

<< Het is back