Weekdieren, bloed-scheuten en lyagushki

Weekdieren. In de natuurlijke wijze natuurlijke wijze conditioneert samen met vissen n in onderlinge beinvloeding ermee obitaet de menigte van diverse waterige schepsels. Enkel van hen, wij als vroeg als aantekenden, zijn nuttig voor de vissen, hen legen door de etenswaar voor, andere, omgekeerde, zelve leven voor de rekening van de vissen, parazitiruiut erop, derd - filtruiut water, werkwijze ilovye otlozheniya, residuen van admeasuring groste en fauna, namelijk accepteren actieve deelneming aan krugovorote bestaan.

Waterige wereld, net zo over het algemeen alle levende wereld, bogat en diversified. Poosje, alles tot leven resideert niet in chaotische toestand, en in strikt bepaalde orde, in de correspondenties met historisch aanwezige wetten levens. En hoewel van bestaan wezen onderscheiden van elkaar met betrekking tot de constructie, naar de manier van leven, naar de omgeving en vormen obitaniya, van duplication, bewegingen enzovoort, zij op elkaar werken met elkaar in.

Allemaal zei naar naar de gevulde bloem betr en naar onze oud vertrouwd die wij van de kindertijd werden wenden om in rechkakh, plassen aan te treffen. Dit diverse rakushki, weekdieren en andere waterig obitateli.

Hier is, willen zeggen, presnovodnye rakushki: Perlovitsy, bezzubki en andere. Schadelijke zij of nuttig? Op eerst uitzicht kunnen voorkomen die deze weekdieren en vissen bestaan hoe zichzelf en hebben niet bij elkaar noch houding. Eigenlijk erin de meeste strakke "verhouding'en bestaan. Om, bijvoorbeeld, bivalve rakushku en geweten door allemaal rybku - gorchak te nemen. Zo hier is, dit rybka is ongedeeld kun niet zonder rakushki bestaan, voor zoals kukushke niet zelve vynashivaet kaviaar, en met behulp van speciale orgel verschuift zijn beneden de kinkhoorn, waarin ze en vyzrevaet er toe verschijning malkov.

En op deze "communicatie" bivalve rakushek met de vissen voleindigt niet. Niet verbluffen, als in van niet langgeleden gemaakt naar de waterplas welk resideert van dichtstbijzijnd rechki of plas op is blijje ruime afstand, at een gloren worden binnen grote velen rechnye rakushki welk er niemand niet zavozil ontdekken. Rakushek "vselili" zavezennye in de waterplas van de vis. Het feit is die enkel types van weekdieren voor de rasseleniya de 'diensten benutten van" van de vissen. Hier is hoe, bijvoorbeeld, proliferates gebruikelijk rechnaya perlovitsa. Ze eieren houdt in de buitenste plastinki zhabr en vynashivaet hen aan. Van de eieren van tegen het eind eerst cyclus worden uitgevoerd minuut bivalve lichinki bracht met bissusnymi draden en hekje prongs onder. Dit lichinki doorlopende ontwikkeling, verblijf om op zhabrakh rakushki "over te winteren". In de voorjaar van de zij overgave rakushku en met behulp van bissusnykh draden worden naar het lichaam van de vis aangebracht, naar zijn leder, plavnikam, zhabram en om ons zullen puzyrki formeren. In het dit puzyrkakh lichinki rakushek parazitiruiut en zodoende meerdere weken trekken, poosje helemaal draaien zich niet in jeugdige weekdieren.

Volgende zij drop op de bodem en onafhankelijke manier van leven beginnen.

Naar iedere hengelaar moet weten die op de hele meerderheid rechnykh en ozernykh rakushek zijn zeer nuttig; Dierlijk. Wezen actiefs filtratorami, zij ruimere rol spelen in biologic samoochistke water en kan de indicatoren van zijn zuiverheid - voorleggen als van zagryaznennost water "beperking" bereikt, zij verongeluken.

Rakushki zijn nuttig en, als er waren, mee praktisch, van economisch gezichtspunt: Hun kinkhoorn de toebereiding varen van de mesten, kormovoi van de bloem, apprise uit... Kinkhoorns met de lijvigheid van perlamutrovogo stratum tot toe twee en elk meer millimetrov legen de industrie onderwerp voor decoratieve doelen voor.

Alle aard van bivalve in de nakomeling leeftijd, en de enkele op elk etappes van de ontwikkeling, als dreissena, sharovka, goroshinka en andere dienen provender naar de talrijke afdeling van de vissen. Rakushkami eten: Zwarte Amoer, brasem, karper, sazan. En ook - vyrezub, rybets, taran, usach, bychok en andere. Ja dit en niet verrassend. Het vlees van weekdieren erop houdt hoge voedende kwaliteiten na. De boel van de proteines erin in recalculation op dorre substantie kolebletsya van 40 tot toe 70 procent, van carbo-hydrates - 9-16, van de vetten - van 3-l1 procent.

Op gelijke tijdperk, naar vissers moeten weten die weekdieren zijn basis ontwikkelingen en de verspreidingen van van je welste aantal van schadelijk organizmov. In mantiinoi uithollingen van bivalve parazitiruiut elk meere 10 types verschillend infuzorii. Vele weekdieren zijn tussenpersoon herbergt lichinok trematod die door middel van conversies slaande organizm vissen en persoon, geworden het parazitami. In deze hun negatieve betekenis. Hoe merken deskundigen, in losse tijdvakken en in de losse waterbekkens van zagryaznennost weekdieren lichinkami trematod kunnen teeter binnen de meeste diametralnykh waardes, zarazhennost in rivieren algemeen drijvend hierin 5 procent behoudt, in neprotochnykh of maloprotochnykh waterbekkens presteert somewhile tot toe 36-70 procent en elk meer.