Weekdieren, bloed-scheuten en lyagushki

Peрлochca

Perlovitsa

Beззуbka

Bezzubka

Rechnye perlovitsy en bezzubkidostigaiut 23 en zelfs elk meer santimetrov in de lengte. Onderscheid zij van andere razve die wat muskulnyi kasteel op perlovitsy geducht, op bezzubok het wegloopt, en stvorki bevinden zich achtergehouden zamykatelnymi door de spieren op voorste stomp en opkweken elk meere hekje beeindigt. De tijdsduur van het leven bezzubok variruet hierine 10 jaren oud, op perlovits - 12 jaren oud, prolificacy eerst - van 200 tot toe 700 1000 van eieren, op de seconde - meerdere kleiner. Rijpheid bewandelt op op die en andere op tweede - naar derd jaar levens. Spawning verrijst algemeen in de zomer van, dikwijls in meerdere toelatingen. Bezzubka bikt ondiep bestaan wezens, perlovitsa - door de algen en delen organisch detrita. En die, en andere, op welke wijze wij aantekenden, eten niet enkel vist, hen naar skarmlivaiut thuis vogel, naar de zwijnen en andere thuis beest.

Saрocka

Sharovka

Behalve het dit, ruime weekdieren, bestaan en verreweg minder types. Dit - sharovki, de lengte van hun lichaam - tot toe 25 mm, en goroshinki met het lichaam lengte tot toe vier millimetrov. Muren op deze weekdieren zeer tonenkie, niettemin, deze beest gebit hebben. In gelaten stvorke er is van twee losse tand, en in juiste - tupougolnyi tand. Obitaiut zij protochnoi naar alsmede stoyachei water, op het zand en ilistom voedingsbodem.

Levens sharovka niet boven jaar, proliferates tweemaal een jaar, in Juni-juli en in De augustus-september in de verrichting van de lengte van het lichaam 8-9 mm. Bikt detritom, diatomovymi en door protokokkovymi algen, verwekker, infuzoriyami, ondiep zooplanktonom, door diverse organische residuen. Is actiefs filtratorom wateren. Sharovka dient geacht provender praktisch alle presnovodnykh van de vissen.

<< Het is back