Weekdieren, bloed-scheuten en lyagushki

goрoшhнka

Goroshinka

Goroshinkutakzhe vele vissen consumeren. Obitaet ze in kuste zone. Bikt ook eenvoudigste organizmami en algen. Plodonosit op de leeftijd van jaar eenmalige, alle nageslacht - van 5 tot toe 12 osobei - schijnt op hel op gelijke tijdperk.

Dрeйcceнa

Dreissena

Dreissena. Dit ine het algemeen ondiepte rakushka, hoewel enkel kopieen in gunstige voorwaardes 50 mm bereiken. In ruime rivieren en waterbekkens zijn reserves de honderden bereiken van de tonnen op vierkante kilometer. Poselyaiutsya dreisseny op de stones, svayakh, op de kankeren, rakushkakh, op planten, op alle firma met behulp van bissusnykh trossen aangebracht. Dreissena - razdelnopoloe beest, proliferates van De april met betrekking tot November, alle zal ongeveer van 300 1000 van eieren uitlenen. Levens op een gemiddelde vier-zes jaren oud. Door middel van de waterhoudende filtering zetsels ervan als etenswaar ondiepe dierentuin - en fitoplankton, detrit. Intensief kuist waterhoudend. Voor vierentwintig uren ieder osob verzuimt door ons buiten twee liters van het water. Dreisseny, net zo andere weekdieren, voor vele vissen zijn praktisch belangrijkste etenswaar.

Besta aanzienlijke en andere weekdieren, appurtenant om bivalve onder te brengen alsmede briukhonogikh. Briukhonogie, of waterig ulitki, ook zijn waard provender niet enkel voor de vissen maar ook voor vodoplavaiushchikh vogelstand. Op gelijke tijdperk, moeten weten die briukhonogie weekdieren zijn belangrijkste rasprostranitelyami diverse parasitaire wurmen, gevaarlijk voor persoon en voor het thuis beest.

<< Het is back