Weekdieren, bloed-scheuten en lyagushki

Bloed-scheuten. Niet iedere hengelaar-amateur, sadyas met udochkoi aan land, bijster nou verstaat onderzeeboot wereld van daaromheen obitatelyami welk op de tijdperken kun niet vriend zonder vriend bestaan.

Hier is poutru vypolzla op de kustlijn groot bloed-scheut en durfde dvinulas rechter betreffende de blootsvoetse voeten van hengelaar. En die, zavidev verhaald erin zijdelings van "de beest", fouilleert hierine roep staafje, om zadavit dit niet enkel niet afschuwelijk en niet enkel bezobidnoe maar ook respectievelijk veel schepsel bevoordelen. Zouden weten deze visser welk anders helemaal niet langgeleden voor mensen moeilijk was zichzelf moeten behandeling van vele ziektes zonder het bloed-scheuten presenteren, zouden niet worden zo predvzyato ernaar om stand te houden. Ja en nu, niettegenstaande wetenschappelijke-en-technologische vooruitgang welk voor een poosje raakten van het bloed-scheuten door de sverkhsovremennymi medicaties los, opnieuw wordt belangstelling ernaar gezien. Wetenschappers door middel van diverse proefnemingen en onderverdelingen bedroegen de conclusie dat belangrijkste geheim van het bloed-scheuten wordt geconcludeerd - erin sliune die unieke componenten vormt. En opnieuw alles shire en shire staal naar het vakantieoord naar de 'diensten van" van het bloed-scheuten in de behandeling van de ziektes van het hart, gipertonii, tromboflebita, voor reconstructie krovoobrashcheniya na operatieve hindering, in handelbaare operaties en t. D.

Waarheid, spreken, niet alle bloed-scheuten schrijven aan geneeskrachtig bloed-scheuten toe. Maar die van ons met complete vertrouwelijkheid zal geneeskrachtig bloed-scheut, van niet geneeskrachtig vertellen? En als zelfs getroffen naar ons aan land en niet geneeskrachtig bloed-scheut, dan en zijn voortvloeit niet om te affronteren. Die weet, misschien door wat dat tijdperk zal geschoord worden die dit "niet geneeskrachtige" zal zelve zich ontpoppen die evenmin op bestaan geneeskrachtig. Zodat gelaten levens.

Lyagushki. Alles bijster nou weten lyagushek, tijdperk en opnieuw confronteerde dit amfibisch. Maar geregeld bezoeken kennissen van mensen omstreeks lyagushkakh, hun manier van leven zeer benaderen. Tussentijd rol lyagushek, net zo vele andere amfibisch, in het evenwicht garanderend in de natuur tamelijk groot.

Tussen lyagushek vele bastaard vormt en kleurig verschilen, niettemin, alle zij in het algemeen podrazdelyaiutsya op lyagushek, zherlyanok en zhab. Meerderheid dit amfibisch zeer is nuttig.

Het is zo, bijvoorbeeld, kvaksha - een van de meest interessant lyagushek, ongeremd in de wouden. Bikt paukami, door torren, bed-mankementen, rupsen, andere schadelijke dieren, van lesnykh beplanting en landbouwkundige culturen. Met behulp van prisosok op lapkakh ze lazit met betrekking tot bosje en bomen. Mechet kaviaar in lesnykh plassen en bolottsakh. Of om malochislennyi type lyagushek - chesnochnitsu te nemen. Ze ook bosranden bejaagt, in het woud, in kustarnikovykh bosschage, op de kookgelegenheid tuinen. Bikt sliznyakami, door wurmen, torren-zhuzhelitsami, dolgonosikami, listoedami, navoznikami en t. D. Zeer is nuttige en travyanaya lyagushka, manier van leven welk in vele skhozh met de manier van leven kvakshi en chesnochnitsy.

50-60 procent van de etenswaar andere lyagushek, vooral zodanig ruim, hoe ozernaya, prudovaya, prytkaya, ostromordaya, ook schadelijke insecten componeren, hoewel ozernaya en prudovaya lyagushki in beduidende boel kan van poedat en malkov vissen, en kaviaar, en golovastikov de sorodichei, en zelfs ptentsov, ondiepte yashcherits en amfibisch. Maar in elk geval schaden zij brengen kleiner, dan van de profijt. Ruimer nut brengen en zhaby welk, op eerst uitzicht schijnen enkel onaantrekkelijk en waarmee in de natie zelfs worden kwaad poveria gekoppeld. Dit amfibisch vernietigen een grote velen de schadelijke dieren van landelijke economie. Zherlyanki, gering lyagushki lijkend op naar zhab, verschillen rood, door geel of ander kleurend briushka. Zij ook poedaiut een grote vele schadelijke insecten, vooral komarov.

Op gelijke tijdperk en op lyagushek is aanzienlijke vijanden. Het is bijvoorbeeld, naar vissers bijstere gerenommeerde ruimere briljante brink vliegen. Zo hier is de vrouwtje respectievelijk zodanig vliegen kan tot toe 800 eieren verschuiven. Vlieg, gereed om eieren aan te houden, begint polzat of melteshit voor lyagushkoi, provotsiruya zijn daarover, om die zijn proglotila. Vlieg verongelukt, maar whereat het blijkt voor lyagushki dodelijk: Eieren beginnen om zich te ontwikkelen, van hen verbouwen lichinki welk dan ab intra poedaiut lyagushku.

Door de kaviaar lyagushek en golovastikami vissen biken, tritony, kankeren, bokoplavy, torren-plavuntsy, alsmede lichinki diverse aquatische insecten, vodoplavaiushchie vogelstand. Lyagushki geworden door de mijnbouw van vogel ofs vangst, vele lesnykh beesten, uzhei en slang.

In enkel landen, vooral in West Europe, Southeastern Asia, naar Amerika, doen menigte-toonladder otlovom lyagushek voor hen benutten in kulinarii. Waarheid, met het dit uitdraaien op uitzicht komen boven niet alles lyagushki. IN Noord-Amerika, bijvoorbeeld, gebruik in de etenswaar lyagushku-stier lengte tot toe 20 cm, in Europa - slechts ruime brink lyagushku. Hoog vereiste voor lyagushek wordt door fantastische gastronomicheskimi de kwaliteiten van hun vlees welk met betrekking tot smaakvermogen vastgesteld en voedende waarde kan worden met calvish vlees en kurinym vergeleken. Eetbaar onderdeel lyagushki - leix okorochka lapok, gekuist van lederen. In vele landen door de voortplanting alimentair lyagushek gespecialiseerde landgoederen doen. Besta de pogingen van de creatie van zodanig landgoederen en in dit land.

Zodoende, lyagushki - respectievelijk veel bevoordelen dierlijk. Echter hen wordt allemaal kleiner en kleiner. De vermindering van het nummer lyagushek wordt niet enkel met de dood van natuurlijke vijanden deze beest maar ook met de vervuiling van de waterbekkens door alledaagse en industrieele afvalwater gekoppeld. De annihilation van de schadelijke dieren van landelijke economie door chemische medicaties ook draagt dood lyagushek aan, voor deze schadelijke dieren zijn etenswaar laatst. Verontreinigde waterhoudend vooral schaadt kaviaar en nakomeling lyagushek. Een groot vele lyagushek, vooral pervogodkov, verongelukt tijdens zimovki, levende blijven eenheden. Besta en andere aanleidingen van de hekje inkorting van het nummer lyagushek. Daarvandaan en er is een begeerte om alle vissers en de amateurs van de natuur toe te passen op: Niet keilen steniging in lyagushku, niet doden zijn. Ze is is van node naar ons, naar noodzakelijke alle natuur. Schrijf aan hieraan omringende jullie naar mensen toe.

<< Het is back