Wij waterplas bouwden, wat vis erin vselit

Zo, sadovo-dachnyi cooperatieve bevindt zich aan land rivieren. Best, natuurlijk, en te bekokstoven het is onmogelijk. De deelnemers van cooperatief gelukkig, daarvandaan die bestaan mogelijkheid om te combineren, hoe wordt, prettig met nuttige een of anders gesproken. Door de avond of op auroral zorke in de uitgaansdagen er is in staat mogelijk posidet udochkoi aan land hieromtrent van het stadsdeel.

En hoe te zijn die, wiens sadovo-dachnye stadsdelen bevinden zich ergens afstandelijk van rivier, op sklonovykh bevinden zich landen, bevinden zich nabij ovraga of onderlegger? Uitgang hier - om dam te bouwen, om waterplas en zaselit het vissen te maken. Als door de toerbeurt culturele of andere waterbekkens bestaat, op de verhandeling begin om vis in sadkakh te bebouwen. Deze wil naar voordelig en de logementhouder van het waterbekken, naar en cooperatief, naar en samenleving.

Nu vele fundeerden ondernemingen voor de teams waterplassen als ondergeschikte economieen. Deze begeerte spreken en de leden van sadovo-dachnykh cooperatives uit. Besta zelfs aanzienlijke enthousiastelingen welk zouden om klein waterbekken op de priusadebnom stadsdeel of terzijde ervan maken. Maar van niet alles weten, hoe dit om te maken.

En tussentijd ervaring zodanig bestaan. Momenteel vele sadovo-dachnye cooperatives in de meeste diverse einden van land bouwen waterplassen welk succesrijk zijn gebruikt voor amateur rybovodstva. Het is zo, bijvoorbeeld, in De moskou gebied, buiten de halte van Povarovo October spoorweg, de leden van sadovo-dachnogo cooperatieve peregorodili ovrag en gebouwde waterplas door het plein 3 wales. Waterplas staat bol talymi door de wateren. In de dam er is shakhtnyi vodosbros. In deze waterplas wordt shchuka, karas en andere vis verbouwd.

In podmoskovnoi dorp Shapilovo beneden Zagorsk wordt particulier waterbekken gemaakt, bij wie logementhouder jaar-gevuld levende vis wint. In decoratieve doelen de bodem van de waterplas vylozheno door het rotsblok en ondiepte raznotsvetnymi rakushkami, er zijnen van ostrovki waterige planten. Langs de waterplas wordt tsvetnik, dorozhki door posypany ondiepe steengruis broken. En zodanig voorbeelden is aanzienlijk.

In ieder betonnen geval zij kunnen ander zijn. Verblijf leix om in proximate rybkhoze materieel te verkrijgen, en waterplas is gereed. Waterplas staat bol of door gruntovoi water, als ze zalegaet ondiep van het vlak, of water zavozyat. Vis moet, en water in de winter van podo door de ijsje aerirovat voeden.

In periodiek drukpers als vroeg als langgeleden wordt conversatie omstreeks de creatie op de priusadebnom stadsdeel gedraagd of terzijde ervan in de gracht, ovrage, op de moeras van of andere neudobiakh kunstmatig waterbekken, van kleine waterplas, bij wie het is mogelijk zou dorashchivat of razvodit zijnen wat-nibud van neprikhotlivykh vissen. Nu omstreeks zodanig waterplassen schrijft dagblad "Priusadebnoe economie" uit En moet zeggen die chitatelskii belangstelling ernaar verslapt niet. Omgekeerd, na de adoptie van het een aantal van belangrijke documenten, reglamentiruiushchikh individuele arbeid, de aansporing ontwikkeling van priusadebnogo economie, alsmede van de waterplassen van collectief gebruik, belangstelling dit verreweg verbouwde.

Pруd c gлhнянныm зamkom

Waterplas met glinyannym kasteel

En hier is voorbeeld. Waterbekken in de yard was vyryt gering: 4 op 8 m, diepte - 2 m. Waterplas begon om van gebruikelijke lopatoi tegen het eind November te graven en om beeindigd over te winteren. Muren waren maakten niet verticaal, en gezind, als niet naar osypalis, poosje lesenkoi: Op verschillende diepte - verschillende voorwaardes: Gelaten vissen, kankeren en beplant zelve kies plaats 'met betrekking tot de beleefdheid". Om te sprenkelen van het waterbekken verroerde zich niet vandaan in land, om het het was maakte glinyanyi "kasteel", namelijk met betrekking tot alle perimetru op polmetra van de boorden vyryt sloot diepte 60 cm. In deze sloot vbili kolia van levende verby en klimop, perepleli loznyakom - werd barriere gekregen. In de sloot zasypali klei en beetled. Pleten prizhilsya en voor de zomer verbouwde op anderhalf versmaat. Waterige bronnen toerbeurt niondt sta, daarvandaan waterbekken bol taloi, dozhdevoi en door privoznoi water. In het waterbekken en erop kustlijnen lucht beplantten, chastukhu, kaluzhnitsu en andere waterige planten. Eerst waterbekken zaselili zhaby, straks werden karasi zolver en gouden, peskari, verkhovki, goltsy, kankeren gelanceerd. Toevalligheid "perenaseleniya" in zodanig waterbekken loopt weg, omdat nummer obitatelei samoreguliruetsya. "Novosely" bijster nou werden, proliferate beheerst. Waarheid, deelt bedenker mede, eerst twee jaren water in de winter van verhuisde vandaan en vis gibla. Wil het was noodzakelijke namorazhivat ijsje door de lijvigheid in 10-12 treffen Ijsje prirastaet naar de kustlijnen en, wanneer de waterspiegel drop, ijzige deken draait zich in specifiek dak, waaronder zal parovozdushnoe kamer, en water niet vymerzaet formeren. Het is tevens, in de ijsje maken lunki voor de toegang van verse lucht en in het waterbekken voegen toe, zoet water. Dit waterbekken bestaat als vroeg zoveel plussers.