Wij waterplas bouwden, wat vis erin vselit

Wij willen proberen om op te sommen en tenminste klein om omstreeks enkel vissen die voor te schrijven, op onze uitzicht, kon objecten van vseleniya en voortplanting in de waterplassen van het collectieve gebruik van sadovo-ogorodnykh cooperatives of priusadebnogo stadsdeel worden. Van het nummer osetrovykh, als naar jullie regelen, om in rybkhozakh te verkrijgen, waar razvodyat bestera, kunnen worden meerdere kopieen voor groeiend en waarnemingen beplant. Ook ok experimenteren kan worden raduzhnuiuforel, sudakai zelfs sterlyad beplant. Op industrieele rybovodov er is de rijke ervaring van groeiend in prudovykh voorwaardes sterlyadi. In belandend op verbouwend van de berekening 1500 osobei op hectare naar drie-jaar willen verbouwen alle presteert in de lengte 36 cm en gewichten - 150 g. Proberen en jullie zijn bezet sterlyadiu. En zelfs better - besterom, het minder prikhotliv naar de etenswaar en plaats obitaniya.

Het is mogelijke vselit en sudaka die wij weten, allereerst, hoe vysokodelikatesnuiu vis, rybovody - hoe zeer capricious vergende speciale voorwaardes. Met betrekking tot de ecologie - dit teploliubivaya vissen. Hoe verduidelijkte boven wetenschappers-ikhtiologi, de temperatuur van het water in de plaatsen het obitaniya moet onderaan 6 - 6,5 niet teruglopen en om hoger boven 26 - 27°C op te stijgen. Buiten deze landsgrenzen molod sudaka verongelukt. Ja en voor volwassen sudakov in de zomer van het water moet 29°C niet overtreffen. Besta bepaalde vereisten ook naar de inhoud van de zuurstof, van vrij koolzuurhoudend zuur en naar andere componenten van de kwaliteit van het water, janboel welk sudak boekt niet.

Sudak - khishchnik, gedraagt zich inzonderheid eenzame manier van leven. In de kuddeen zamelt in het tijdvak van zimovki en spawning in. Staafjes om ruimtes open te stellen. Mannelijk sudaka nesten bouwt, en na ikrometaniya, er toe vyklevyvaniya lichinok lijfwachten hen. Poosje lijfwachten lang: Afhankelijk van temperatuur kaviaar ontwikkelt van drie-vier vierentwintig uren tot toe 10 en zelfs - 20 en elk meere vierentwintig uren. Whereat sudak met behulp van plavnikov ontwikkelt tok wateren, hen bevrijdt van ilovykh nanosov en gunstige voorwaardes bevoorraadt voor de adem. Lichinki sudaka anders dan andere vissen na vykleva anderse meerdere dagen zetelen in slaborazvitom toestand. Leix naar 5, shestidnevnomu willen verbouwen erin ontluikenen rotovoe opening, en zij beginnen om provender te nuanceren. Lichinki behouden drijvend in dikkere wateren en slechts door 15-18 dagen zij inkoop ableness om broski te maken. Verbouwt sudak gezwind: Voor jaar bereikt lengte 30 cm en gewichten 380 g, voor drie jaren - 54 cm en 2400 g. Bikt het het hele jaar. In het gewicht in de kilogram poedaet voor jaar 6-10 kg vissen en pribavlyaet in het gewicht 0.6 - 1 kg. Voor groeiend sudaka van larval verbouwden van het jaar naar hem van noodzakelijke 300 fragmenten gemakkelijk van de toegang met betrekking tot de afmeting van de nakomeling andere vissen. Deskundigen adviseren: Voor de wisselborgtocht van intensief wasdom sudaka het moet plant van de berekening 150 - 200 lichinok op de hectare van waterig plein en in de wisselborgtocht hun door 5 1000 van de kopieen van sornoi vis. Hier is hieruit en moeten uitwasemen prudovodam-amateurs in antwoorden: Vselyat sudaka in de waterplas of niet.

Shchukayavlyaetsya edacious khishchnikom. Behoudt drijvend tussen de begroeiing, in de plaatsen, waar kan worden ambuscades beslecht. Nerestitsya begint na de ijsje lijkschouwing in De februari-april op ondiepe plaatsen tussen verschillend gras. Rijpheid presteert op derd-kwart jaar levens. Prolificacy van 14 tot toe 35 1000 ikrinok, en met de leeftijd - anders ruimer. Als te approviander dichtbij provender corresponderen, dan meerdere shchuk kan worden zelfs in priusadebnom waterplas gehouden.

Zherekh - is blijje ruime vis, khishchnik. In het thuis voorwaardes het moeilijk om door de voorwaardes obitaniya te stijven en provender, daarvandaan, veronderstelen, het presenteert niet van de belangstelling voor priusadebnogo rybovodstva. Echter het kan voor grotere collectieve waterbekkens naderen.

Okun - ook khishchnik. Maar het totaliter aandacht verdient. Daarvoor zeer neprikhotliv en netrebovatelen aankondiging rem obitaniya. Levens door stroomt. In de kuddeen de vissen van een leeftijd worden geselecteerd. Obitaet meestal tussen de begroeiing nabij de kustlijnen, op koryag, tussen de asperities van de bodem, van diverse ramingen, obryvov. Okun gedragingen dagelijkse manier van leven en bikt slechts in hel tijdperk. Dit en noodzakelijk om in de rekening prudovodam-amateurs te nemen. Bikt okun het hele jaar intensief. In malkovom leeftijd bikt zooplanktonom, en in elk meere volwassene - van molodiu vissen, verwaarloost niet en de sobratiami. Rijpheid bewandelt op op kwart jaar, in vijf-jaar leeftijd op een gemiddelde bereikt lengte 28 cm en gewichten 600 g, middelmaat prolificacy - omstreeks 60 1000 ikrinok. Nerestitsya vroeg in de voorjaar van, kaviaar verschuift op planten in de vorm van het lange rooster. Om en razvodit het in elk waterplas eenvoudig te verbouwen. En hoewel okun in het een aantal van de gevallen in collectief en thuis waterplassen aanstootgevend (vooral als erin leven van malki waarde vissen), het door nog misschien goede onafhankelijke object prudovodstva.

Som. Van het gezin somovykh het is mogelijk totaliter razvodit kanalnogo somika en zelfs gebruikelijk soma, niettegenstaande wat het schijnt te zijn zeer ruimere afmeting. Het is mogelijk van zelfs dozhdatsya het natuurlijke wijze duplication in de omstandigheden van de waterplas, omdat rijpheid het presteert op vijfde jaar levens in het gewicht 1600 g. Op het moment het kan schenken om 80 1000 ikrinok te beploegen. Nerestitsya som in dove plaatsen tussen waterige begroeiing op de diepte 25 - 40 cm. Kaviaar mechet algemeen in De april-juni. Kaviaar het ruime - tot toe 3 mm in de diameter, zijn het houdt in de nesten welk posturen van de begroeiing aan, kunnen zijn naar hem strakke werden en kunstmatige nesten. Segoletki soma in natuurlijke voorwaardes door het eind van Juni lengte hebben omstreeks 12 cm en gewicht - omstreeks 18 g, dvukhletki consistent met - 25 en 135, trekhletki - 37 en430. Met betrekking tot de natuur som - typisch khishchnik. In zheludkakh 12-dagelijkse vergoeding malkov als vroeg als gevonden van molod vist. In prudovykh voorwaardes het kan worden hoe door levend provender, rybnymi en myasnymi otkhodami, door het vlees rakushek, door de vis gekocht in de winkels, door andere producten gevoed. Vandaar, uw somy om wil niet te verhongeren en hen vozrastnye indicatoren moeten rechnykh in het best kant onderscheiden van. Het is begeleidend conditionerend alle ineens: Als jullie alle gelijk beslist in de waterplas van uw sadovo-ogorodnogo cooperatieve of ondernemingen poselit khishchnikov, dan totdat dit om te maken, moet de creatie van voor hen handelswaar kormovoi basis dragen zorg voor. Moeten, om met te beginnen, verduidelijken boven - waarin jullie zullen voor hen opvangen als provender rybiu gering wijziging en andere levende organizmy en op welke wijze hen moeten waterplas binnendragen. Seconde, volgt waterplas zaselit door levend provender, verschillend rybeshkoi, niet attendent naar promyslovym types: Europees evdoshkoi of umbroi, presnovodnoi tiulkoi of kilkoi, golianom, karasem, ukleikoi, koliushkoi drietal en devyatiigloi.

In de waterplas het is mogelijk razvodit verkhovku. Ze ook zeer neprikhotliva aankondiging rem obitaniya en naar de etenswaar. Te voeden het is mogelijk van kusochkami brood, bulochek, alsmede motylem, chervyachkami, dafniyami en anderen waterig organizmami. Als "kormovoi" vis zal en ukleika, ook verkhovaya vis naderen. Niettemin voor de om haar van node zeer water zuiveren met de voldoende boel van de zuurstof. Ze kiest de water wipen van de insecten aan. Don rybkoi is golian. Dit zeer knap en neprikhotlivaya rybka. In het nummer prudovykh vselentsev misschien en bijster nou naar ons vertrouwd peskar, ook doen rybka aan. Kan worden goltsa, gering bescheshuinuiu rybku verbouwd. Mond dit rybki omcirkelde zes usikami. Te voeden moet door de zelve diverse beest etenswaar, vooral waterig organizmami, door wurmen en andere.

<< Het is back