Wij waterplas bouwden, wat vis erin vselit

Zeer interessante is vis van het gezichtspunt co-doeltreffend prudovodstva viun, neprikhotlivyi naar de omstreken. Door de moties en de vorm van het lichaam het lijkend op naar slang. Hij heeft anders dan goltsa - 10 usikov om de mond. Langs het lichaam drie zwarte schrappen verstrijken.

Het andere type van provender voor khishchnikov - shipovka. Ze ook netrebovatelna naar de voorwaardes van het leven, bikt ondiepe don organizmami. Etenswaar voor andere vissen is en koliushka trekhiglaya en devyatiiglaya.

Vooral is nuttig voor het thuis waterplas, bij wie leven khishchniki, gorchak. Het behoeftes voor ons allene voorwaarde - in de waterplas moet rakushki - perlovitsy, bezzubki leven. Met hun bijstand het proliferates.

In de waterplas kan worden bychkovi ershei verbouwd. Maar dit rybki zijn de concurrenten van waarde vissen, want ook eten malkami en kaviaar.

Niettemin willen komen op vissen promyslovym terug. Goed vselentsami kan chukuchanovye zijn: Bolsherotyi, malorotyi en duister buffalo die niet zeer trebovatelny te conditioneert obitaniya en voedt.

Van het gezin van karpovykh vissen voor vseleniya in de waterplas gekomene boven tolstolobik, Amoer witte, duister, golavl. Het is sommige, hen moeten door aannemelijke voorwaardes voor obitaniya bevoorraden. Geen vraag betreffende de voortplanting in de waterplassen en andere waterbekkens van het overblijfsel van de karpovykh vissen, als gustera, yelets, karas, karper, krasnoperka, brasem, lin, plotva. En ook podust, rybets, sinets, taran, usach, yaz...

Het is begeleidende, travoyadnye vissen in elk voorwaardes kunnen interessante object prudovodstva zijn. Deskundigen gedragende de onderzoeken van de compositie van de etenswaar rastitelnoyadnykh van de vissen in pridunaiskikh plassen, bedroegen de conclusie dat intensiteit respectievelijk hun voeden totaliter is aangewezen op de temperatuur van het water en het seizoen van jaar. De meeste gunstige temperatuur want hun eten geven - 18-24°c. Met de benadering herfst pokholodanii hun "hongerigheid" herleidt. In winterachtige tijdperk, hoe analyse manifesteerden, rastitelnoyadnye vissen alles behalve eten niet.

In gemeenschappelijke groeiende godovikov witte tolstolobikas dvukhletkami brindled tolstolobika competitie in de etenswaar loopt. Brindled tolstolobiku voor de inhoud ervan behoeft van node niet minder 5 g zooplanktona per de liter van het water. Wit tolstolobik allermeest consumeert detrit. Op tweede plaats hij heeft algen verblijven. Van organizmov overheersen kolovratki. In de etenswaar van witte Amoer treffen in het algemeen makrofity - van de nakomeling pobegi rieten, rogoza, rdesta, alsmede algen en zooplankton.

In de waterplassen kan worden om geprobeerd en razvodit brasem te verbouwen. Brasem - stainaya vissen. De meeste actieve tijdperk respectievelijk voeden - op de avond en in de zomermaanden. Brasem rijpheid bereikt op derd-vierde, en brengt tijdperk - op de vijfde en zesde jaren van het leven door. Nerestitsya begint in De april en continueert tot toe Juli op melkovodiakh. Kaviaar verschuift op de begroeiing niet aheap, en afwezig. Kaviaar is ondiep, van gelige kleur. In prudovykh de voorwaardes van brasem niet moeilijk om alle van node voorgoed inhoud te verschaffen.

Als naar jullie regelen vylovit in rechke molod, sazanaili om zijn op vissers te verkrijgen die zonder mankeren toetsen het "odomashnit". Verbouwt sazan is blijje gezwind, rijpheid in de menigte-toonladder orde presteert op kwart-vijfde jaar levens. Middelmaat prolificacy - 500 1000 ikrinok. Voor ikrometaniya kiezen dove melkovodnye, bijstere inktkoker progrevaemye stadsdelen. Sazana zonder de moeilijkheid om alle noodzakelijk te verschaffen.

Prachtige vis is een karper. Lichaam het wordt ruim donker-gouden cheshuei gedekt. In de natuurlijke wijze voorwaardes en ruimere waterbekkens het bijstere inktkoker verbouwt en wijzerplaten in het gewicht. Momenteel rybovodami wordt uitgevoerd groot gedeelte types karper stelde voor die of andere indigeen voorwaardes bij.

Zeer netrebovatelnym te conditioneert obitaniya is - goud karas. Leeft het in ilistykh plaatsen, van waar behoorlijk wat klein en diverse waterige gras, in maloprotochnykh en stoyachikh wateren. In de waterplassen en thuis voorwaardes behalve traditionele etenswaar karasya het is mogelijk podkarmlivat skoblenym door het vlees, diverse kashami, door andere producten. Nerestitsya goud karas in de voorjaar van en in de zomer van er toe Augustus in de waterhoudende temperatuur niet onderaan 14°C. Kaviaar mechet tussen waterige begroeiing.

Door exclusief hoge aanpassingsvermogen te conditioneert obitaniya eigenen - karas zolver. Dit het meeste het verdient pervostepennogo aandacht prudovodov-amateurs, hoewel in de meerderheid van de voortga heeft het vertragen. Rijpheid presteert in vier-jaar leeftijd in het gewicht naar 250 g en de lengte van het lichaam - ongeveer 21 cm. De middelmaat prolificacy van vrouwelijk - 100 1000 ikrinok. Nerestitsya van De april tot toe de Juli beginneling. Kaviaar verschuift op ondiepe plaats tussen waterige begroeiing. Voed het in de waterplassen wat goud karasya. In prudovykh conditioneert - dit de meeste handelswaar object voor de voortplanting. Whereat noodzakelijk om in de rekening te nemen die nu is uitvoerde is aanzienlijke gezwind-roslykh karasei.

Tarantakzhe misschien een van de meeste handelswaar objecten ryborazvedeniya in de waterplassen. De tempo van het wasdom zijn is blij intensief. Trekhletki kunnen lengte 20 cm en gewichten 180 g bereiken. Prolificacy presteert 110 1000 ikrinok. Zijn inhoud in het thuis voorwaardes stileert niet van ruime arbeid.

Plotva - een van de meeste talrijke vissen van vele pondages en plassen. Nerestitsya, wanneer water progreetsya tot toe 8-10°C. Voor spawning, zamelt in de kuddeen in en kaviaar houdt op melkovodnuiu begroeiing aan. Malki vyklevyvaiutsya door de , twee weken. Wordt plotva begin nader naar de zonsopgang van de zon en ongeveer tot toe tien uur morgen, en dan - met 16 uur tot toe de zwartheid vooruitgang gevoed. Bikt het hele jaar.

Wij leidden leix enkel informatie, en omstreeks de weinig van de vissen. Wij veronderstelen die rybovody-amateurs kunnen keuze maken. Verblijf leix om boven te verduidelijken, waar toe verkrijgen vselentsev, of, hoe noemen rybovody, posadochnyi materieel, en op welke wijze hen moeten aankondiging rem bestemmingen dragen. Amateurs-rybovodov kunnen niet maar belangstelling en zodanig vragen: Wat noodzakelijk de gedrag aan te trekken van prudovogo economie op intensieve basis welk moet de dichtheid van de daling van de vissen zonder vooropgezette mening naar hun normale ontwikkeling zijn?

Als de belangrijkste meewerken oorzaaken van het gedrag van prudovogo economie op intensieve basis kunnen de mest van de waterplassen, groeiend van de vissen in polikulture, elk meere dichte daling en handelswaar alimentation heten.

<< Het is back