Wij waterplas bouwden, wat vis erin vselit

Als de belangrijkste meewerken oorzaaken van het gedrag van prudovogo economie op intensieve basis kunnen de mest van de waterplassen, groeiend van de vissen in polikulture, elk meere dichte daling en handelswaar alimentation heten.

Wisselborgtocht van voldoende en volle-waarde alimentation cruciale betekenis heeft. Hoe merkt de praktische werker van groeiend van de vis in rybkhozakh, op de heel op een kilogram van pribavlyaemogo gewicht het is noodzakelijk om een gemiddelde buiten twee kilogrammen van provender te besteden aan. Deze wil overschot lenen van de berekening op hectare tot toe zes en elk meer tsentnerov uit. Als in de voldoende boel van provender om in monokulture de dichtheid van de daling te stijven, willen zeggen, van 5-zes 1000 van karpers op hectare dat productiviteit kan worden tot toe 22 ts vergroot. In verbouwend in polikulture karpers van en rastitelnoyadnykh vissen productiviteit kan worden anders hoger boven - tot toe 40-45 ts van hectare getild. In losse zaakkundige waterplassen werd alles behalve tot toe 100 ts vissen van de hectare van waterig vierkant gekregen. Niettemin in de uitbouwing van de dichtheid van de daling van de vissen in polikulture ongeveer tot toe 11 1000 van de fragmenten op de hectare van massa een handelsartikel vis verminderings op 300-350 g.

Enkel deskundigen zullen aanraden, bijvoorbeeld, om in rybkhozovskikh waterplassen met intensieve ontwikkeling fitoplanktona polikulturu in volgende kwantitatieve correlatie van de berekening op hectare te verbouwen: Karper - 1,5 1000, wit tolstolobika - 2,5 1000, brindled tolstolobika - 800, van witte Amoer - 200 fragmenten. Voor de waterplassen, bij wie betreffende bijstere inktkoker ontwikkelde zooplankton en benthos, optimale volgende variant: Wit tolstolobika - 1,5 1000, kanalnogo somika - 2 1000, brindled tolstolobika - 1 1000, van de witte Amoer-110 fragmenten. In de waterplassen met de laagte kormovoi basis wordt aangeraad aan voortga hebben in de gelijkmatige boelen van karper en wit tolstolobika - met betrekking tot 2-2, 5 1000 van de fragmenten op hectare.

Noemden dit worden op rybkhozovskikh waterplassen gekregen. Daarvandaan in ieder betonnen geval noodzakelijk om de berekening, gebaseerd op waterplas plein te maken. Belangrijkste - om te beginnen, en leven straks zal optimale varianten ryborazvedeniya aandrijven.

Maar wij hebbenen nog niet vraag beantwoord aan: Het waar toe nemen van de vissen voor vseleniya? Als waterplas gering, dan wat dat deel van vissen het is mogelijk otlovit in natuurlijke waterbekkens, rivieren, plassen, waterplassen benuttend gebruikelijk rybolovnye snasti: Udochki, donki en t. D. Maar better nog om rybnyi molodnyak in naburige gespecialiseerde rybovodnom economie, op ryborazvodnoi haltes of in de plaatselijke samenleving van de jagers en vissers te verkrijgen. Op deze zal doorgebracht worden en kleinere tijdperk, van en direct toegankelijk. In de levering van de vis van de plaats van de verkrijging aankondiging rem van de benaming zonder avtomashiny zal niet ontberen. Better alles, als wordt transport gevonden, speciaal wordt voor het rijtuig van de vis gemeubileerd. Maar kan gebruikte en elk andere machine zijn. Voor het rijtuig zal voor de meeste diverse capaciteiten hebben gelijk: Emalirovannye emmers, molochnye bidony, polietilenovye knapzakken en andere capaciteiten. In polietilenovom tas, bijvoorbeeld, door de capaciteit 20 l het is mogelijk perevezti voor 2-4 uur tot toe 100 1000 lichinok, of 1000 malkov, of 20 godovikov. Whereat voortvloeit om dat rijtuig oorzaken op de vissen "zenuwachtig" pangs zich te herinneren. Daarvandaan moeten proberen te dragen hen te vers adapteren obitaniya, niet blesseren. In vselenii op de vissen kan veroorzaker shok het verschil van de temperatuur van dat water, bij wie zij verbleven tijdens het rijtuig, en die, bij wie zij moeten, vrijkomen alsmede verschil in chemische compositie. Om dit shoka voorkwam niet, in collo, bij wie vis werden gedragen, ponemnogu water voegen van vselyaemogo waterplas toe. Dit de meeste is alined temperatuur, en vissen beten door de stukje worden gewennen te vers sprenkelen. Het is mogelijke ook polietilenovyi tas met de vissen verzuimen in de waterplas en enige tijd poderzhat voor de alignement van de temperatuur, op gelijke tijdperk ook voegend erin waterhoudend. Toen vissen in het waterbekken vrijkomen.

<< Het is back