Ajutages, lokt, prikormki

Begin conversatie omstreeks ajutages, lokt, prikormke, het is onmogelijk oboiti het thema van benuttend van alimentaire producten op rybalke. Alimentaire producten op rybalke - dit niet opening van onze tijdperk, en oeroude traditie. Het is toch, iedere, die vangt vis op, moet geducht zuinig zijn, om zich te herinneren die succesrijk rybalka hangt niet van de boel van gebruikt materieel, en ervan redelijke en skilful toepassing af. Poosje te benutten moet, doorgaans, niet door de zelve etenswaar producten, en hen otkhodami.

Alle vissers zijn amateurs benutten ajutages en lokt natuurlijke wijze of kunstmatig, beest of groste. En alle zaakkundige vissers bijster nou weten die voor succesrijk lovli de meest van de vissen tvloeit "prikarmlivat" plaats voor, waar wordt vis opgevangen. Echter doel prikormki - om vis aankondiging rem lovli te bekoren, veeleer dan om zijn te verzadigen. Prikormku op de tijdperken maken op de vooravonden rybalki, voor de dag of twee. Tijdens lovli ook ertussendoor gooien waterhoudend provender van de groste of dierlijke oorsprong. Als hengelaar erop gaat op uit een en gelijk waterbekken, dan naar hem tvloeit om vis in strikt bepaalde voor, bijstere inktkoker prikormlennykh plaatsen op te vangen. Als verlokken gebruik rauw of plantaardige producten kookten, de meeste diverse zaden, zhmykhi en shroty, residuen van verwerkende technische en andere culturen - door het woord, allemaal die bestaan geschikt. Te lokken voegen izmelchennuiu waterig toe en boven-knarste begroeiing. Pikormkoi kan kool loof, krapiva, rogoz, strelolist, ryasku voorleggen. En ook elodeiu, de vruchtvlees van het water-meloen, ogurtsov, vishniu. Van de producten van dierlijke oorsprong voor prikormki gebruik kookte bloed beest, boenskie otkhody, myasokostnuiu en rybnuiu bloem en t. D.

Lok in het eerst geval jumble, dan verdunnen water zo, om ze was fors, niet razvalivaiushcheisya. Zijn of disject van de kustlijn, of verzuimen (zabrasyvaiut) in het water in speciaal kormushkakh van de boot of kustlijnen. Lok voor abyssal vissen moeten en verdrinken als vroeg als op de dag beten door beten razmokat, voor verkhovykh vissen - om drijvend op het water te gadeslaan en, razmokaya, beten door beten om op de bodem terug te lopen.

Enkel vissers om podkormka werd getreuzeld doorgebracht, verwarren zijn met de klei en ruimer gelul voorwaarts op de bodem, aankondiging rem lovli vissen. Andere vissers, vooral in winterachtig tijdperk, gebruik voor privady voor waarde producten gebruikelijk rechnoi zand welk zagotavlivaiut sedert de zomer. Voor zasypkoi in lunku vooraf gebakken op droppelende-pan zand weken door plantaardige boter. Het circuleert lucht en vis bekoort. Door de handelswaar lokken, vooral in lovle van de boot, kan brink dernina welk narezaiut aan land dienen. Derninu overturn en activeren het gorst kleine wurmen die snel verbergen in land. Dan derninu gooi op de bodem of in economisch rooster op het koord verzuimen in het water latend in podveshennom toestand. Van derniny osypaetsya land, vypolzaiut wurmen, alle die vis bekoort. In de winter van, ukhodya met rybalki, het is mogelijk op de avond voor de instandhouding motylya het verzuimen in verbondene marlevom of andere niet zeer dicht meshochke in waterhoudend. Wordt dubbel abvantage gewonnen, voet bij stuk houdt motyl en op gelijke tijdperk het dient te prima lokken welk bevoorraadt volgende dag handelswaar klev. In de winter van ook in lunku keilen koek, van kroshki biscuits van het schip welk, op zijn gemak lopend, vis bekoren.

Als efficiente winter verloken gebruik specifieke ruikers van dor konopli, krapivy, mishandelden, ukropa, buriana of vetok. Naar de stichting van zodanig ruiker grendelen lading-anker. Alle die oprichting van het mannelijk lid verzuimen in lunku op het waterbekken bodem. Nabij zodanig kunstmatig kustika op de dag altijd drijvende vis behoudt. Als hereto deze plaats prikormit, dan hier alsmaar zal handelswaar ulovy bevoorraden worden, en hier het is mogelijke zal rybalku alle winter voortduren.

Af alle verlokt vis allermeest bekoort pakhuchaya etenswaar: Plantaardige boter, vanilnyi suiker, rasparennye zaadkorrels, vers brood. Niettemin moet zich herinneren die binnen grote velen lokken niet enkel bekoort maar ook vis schrikt. Vandaar, toe te voegen van besmeren het is mogelijke een gebetene -, twee drop. Pakhuchie pryanosti noodzakelijk om met nepakhuchimi producten te verwarren. Anisovoe boter zal uitlenen ruimere uitwerking voegend in lokken, veeleer dan in ajutage. In ajutage kan kun bij podsolnechnoe boter met weinig anisovykh drop. Enkel vissers worden overtuigd die valerianka ook primanivaet vis. En absoluut precies vestigde dat vis zeer bekoort ajutage van rode en andere helder kleuren. Om te krijgen zodanig ajutage, de zaadkorrels van de weit, kukuruzy of ergens toe andere noodzakelijk om voor een poosje in het sap van otvarennoi biet te begiftigen.

Vissers zullen-amateurs koken want lokken kukuruznuiu kashu - mamalygu, alsmede navoznykh wurmen, zhivtsov en motylei. Natuurlijk, van de types van ajutages veel meer. Niettemin van niet alles weten, net zo van wat hen moeten maken en waar toe verschafen. Onderaan worden gegevens op enkel ajutages gepresenteerd.