De ajutages van plantaardige oorsprong

Mamalyga. Bereid zijn verschillend toe. Op die, die heeft geen de ervaring van zijn toebereiding, ze kan worden dor, niet-rasparennoi of zeer vloeiend gekregen. Totdat om kashu te koken, tvloeit om voor, hoeveel mamalygi noodzakelijk voor rybalki vast te stellen. Voor lovli donkoi op de avond khvatit mamalygi laste van stakana van de bloem.

Neem 2 stakana wateren, dragen tot toe koken en, bij voortduring pomeshivaya, vsypaiut in waterhoudende bloem. Mamalygu podsalivaiut, maar kan worden ontbeerd en zonder brine. Wanneer kasha provaritsya en groot zagusteet, kastriulku branden van het bord en vykladyvaiut mamalygu op tarelku of polotentse los. Enige tijd zijn het hoofd bieden als het keeten, om ervan isparilas vocht. Huizen of aan land in mamalygu voor ruimere uitwerking kunnen kunan bij podsolnechnoe boter of vanilnyi gruis. Op mamalygu zonder de toevoegingen kliuiut brasem, plotva, rybets, karas en andere vissen. Toevoeging vanili verbetert klev brasem, plotvy, en toevoeging van podsolnechnogo of andere plantaardige boter - karper, karasya. Als toevoeging naar mamalyge en andere kasham kunnen gebruikt van kroshki koek zijn. Kriuchok obleplivaiut kashei imparted naar haar type goroshiny of druppels.

Kukuruza, canned of nakomeling, ook is gebruikt als ajutage. Canned kukuruzu kan worden zonder de behandeling gegolden. Jong kukuruzu zal juist daarbinnen pochatke koken. Droogmaak zal tot toe paraatheid, lang rasparivaya koken. Nasazhivaiut op kriuchok met betrekking tot een en elk meere zaadkorrels verhullende weerhaak kriuchka in de zaadkorrel.

Brood. Rechter binnen de kustlijn vochtigheid dichtbij de homp bewateren van het brood en bijstere inktkoker razminaiut tot toe de receptie van het plakmiddel menigte. Brood ook, net zo diverse kashi, kan worden met gelijke toevoegingen verwarren. Op het brood worden brasem, plotva, krasnoperka en andere vis opgevangen. Op wit brood, rijdt zolver karas. Op grijs brood - karas, met de toevoeging podsolnechnogo van de boter - karper. Op zwart brood - bijstere inktkoker kliuiut karas, karper, spiegel karper en andere vissen. Kriuchok of door obleplivaiut brood, of nasazhivaiut erop laudatory katysh.

Testoiz rzhanoi en pshenichnoi bloem bereiden verschillend toe. Enkel vissers benutten dough op podsolnechnom of andere plantaardige boter. Besta en andere recepten. Pshenichnuiu bloem zameshivaiut op waterhoudend, absterge beneden struei water van de kraan totdat, poosje zal niet kleikovina verblijven. Dan besmeren dit kleikovinu door sdabrivaiut podsolnechnym. Zodanig ajutage bijster nou behoudt drijvend op kriuchke, erop worden karpers opgevangen. Van dough maken kletski-katyshki welk zavarivaiut in steil kipyatke. Op zodanig ajutage bijster nou karper rijden, karas en andere vissen.

Erwt. Bereid en gebruik ook, net zo kukuruzu toe. Dorre erwt heel lang rasparivaiut.

Gerkules (ovsyanye flakes). Provarivaiut in kokende melk, dan nauwelijks pojarivaiut op droppelende-pan, door anointed podsolnechnym boter. Worden brasem, plotva, krasnoperka, gustera en andere vissen opgevangen.

Kukuruznye khlopiaispolzuiut ook, net zo ovsyanye. Hen kunnen worden gekookt en zelve. Met het dit uitdraaien op uitzicht op droppelende-pan met podsolnechnym besmeren gebraad kukuruznye zaadkorrels tot toe de wisseling van hen in flakes. Dan flakes provarivaiut in de melk tot toe hen razmyagcheniya. Aan land kriuchok met ajutage verzuimen in podsolnechnoe boter.

De zaadkorrels zijn van andere graanen. Als ajutage gebruik rasparennye de zaadkorrels van de weit, ovsa, van het gerst, van de rijst of de ruime zaadkorrels van andere graanen, bijvoorbeeld, van bonen, chechevitsy.

Mannaya kasha en andere. Zal ook, net zo mamalygu, tot toe noodzakelijk gustoty en adhesiveness koken. Gebruik met de toevoegingen en zonder hen. Op mannuiu kashu kliuet diverse pacific vissen.

Aardappels. Oud en vooral jonge aardappels is gebruikt in het algemeen voor lovli karper op de don udochki. Otvarivaiut in brine in "eenvormig". Better chut niet dovarit: Bijstere inktkoker provarennyi aardappels rassypaetsya en gadeslaat niet drijvend op kriuchke. Aardappels razminaiut voegend erin brood en diverse kashi. Op zodanig ajutage bijstere nou wordt niet alleen karper maar ook andere vis opgevangen.

Ajutages van diverse plodovykh en ovoshchnykh culturen. Erop worden de meest diverse pacific, en zelfs khishchnye vissen opgevangen. Voor ajutages gebruik van kusochki zachte bijstere inktkoker provarennykh kool loof, wortel kookte, meloen, pompoen, parenuiu repu, briukvu. En ook kabachki, de verse vruchtvlees van het water-meloenen, van de tomaten, ogurtsov, alsmede aardbei, malinu, vishniu e.a..

Ajutages voor amurov en tolstolobikov. Treft in de waterbekkens en zwarte Amoer. Het kan worden op wurmen, vlees midii, rakushek, sliznyakov, kankeren en andere opgevangen. Maar meer witte Amoer verbreiden. Het superieure begroeiing bikt. De ajutage probleem kan worden rechter binnen de kustlijn beslist. Met het dit draaien op uitzicht noodzakelijke vyrvat rietene of andere waterige plant en otrezat de beet van de zelve zacht lager onderdeel uit. Kriuchok op donke moet ruimer, povodok - ook zijn. Witte Amoer kliuet op de vruchtvlees van de tomaat, van het water-meloen, ogurtsa, nakomeling kukuruzu, brink goroshek. En ook op ajutages van diverse kash in de overgaanen met de koek, op piure van de erwt, van bonen, bonen, chechevitsy en t. D. Wordt opgevangen en op wurmen, vooral in de waterbekkens, waar weinig waterige begroeiing, op kombikorm welk met behulp van doordringend rubber annulet van medisch pipetki krepyat naar kriuchku. Conditio sine qua niet in lovle Amoer en tolstolobika is rust: Geringste ophef hen schrikt. Op te vangen moet in de plaatsen kormezhki. Uitoefening merkte die kliuet vis in de meeste verschillende tijdperk: Door de morgen nazare, door de dag en avond, in stille maanen avond.

Brindled en witte tolstolobiki eten praktisch een en gelijke etenswaar - door de algen. Niettemin in het tekort in het waterbekken van deze etenswaar privykaiut en naar ander provender. Worden op wurmen, kombikorm, koek, kukuruznuiu kashu en andere, opgevangen alsmede op kusochki de zachte delen van waterige begroeiing.