De ajutages van dierlijke oorsprong

Zhivets. Dit ondiepte sornaya vissen. Vangst poplavochnoi udochkoi, melkoyacheistoi door het rooster-podemnikom of melkoyacheistym sachkom. Is maakte malyavochnik-podemnik van melkoyacheistoi rooster. Ze wordt in de winkels verkocht, heeft grootte 1kh1 m. Enkel vissers maken krestovinu, waartegen op sharnirakh of razemno krepyat vier spitsy van bedraden diameter ongeveer 6 mm. Spitsy nauwelijks plooien en naar hun einden podvyazyvaiut de hoeken van het rooster. In aan het werk positioneren rooster wordt bespannen en onwaarheden op de dag, en erover verzaakt kupoloobraznyi karkas van krestoviny en spuug. K. Krestovine koord grendelen door de lengte ongeveer in polmetra. Om krepitsya shest vast te binden, met behulp van welk podemnik verzuimen en brengen. Dit type podemnika zeer wordt verbreid. Maar hij heeft tekort bestaan: Het gromozdkost.

Wordt gegolden en andere constructie welk verschilt door klein gewicht en portativnostiu en in sobrannom type umeshchaetsya in standaard chekhol voor udochek verkocht in de winkels, samen met bolsherazmernym melkoyacheistym sachkom voor malkov, poplavochnoi udochkoi en spinningovym udilishchem. Op de assemblage zodanig podemnika verhuizingen vandaan twee-drie notuult. Houdt het van melkoyacheistoi rooster door de grootte 1kh1 m in. Met betrekking tot perimetru roosters bevinden zich provolochnye kernen door de diameter 0.5 mm. Twee tegengestelde hoek van de kernen worden sharnirno, twee andere in de assemblage krepyatsya vstyk boltikami gekoppeld. Van de hoeken van vaten verhuizing vier stropa door de lengte met betrekking tot 70 cm om. Stropy zijn weg omlaag in de knooppunt en krepyatsya naar klein kasteel. Naar het kasteel filieert diuraliuminievyi door shest diameter 25 - 26 mm af. Shest bestaaatt uit twee onderdelen. Lengte ieder - 1,2 m. Een onderdeel tussenvoegsel in andere. De vrijje einden van ieder onderdeel zesde zabity door de kurken en zality vodostoikim kleefstof. Wegens het dit shest verdrinkt niet, en dobbert en tijdsbestek stropy podemnika. Tabakspijpen voor zesde kunnen van en minder diameter (bijvoorbeeld, Aluminium lyzhnye staafjes) zijn.

In podemnik steken myakish van het brood, sdobrennyi door podsolnechnym boter, koek en een andere lokt. Malkov ruim in speciaal sadkakh respectievelijk maakte van de emmers, banok met de openingen voor de influx van zoet water. Dit sadki een aanvang nemen water alongshore. In de winkels nu worden erg goede gemakkelijke sadki samengestelde uit twee onderdelen komende in andere verkocht. Eerst - deze plastische veldfles-vederko, bij wie in de overdracht van de plaats op de plaats wordt cancellated veldfles met de huik ingeschoven. In waterhoudend stellen slechts cancellated onderdeel met malkami in.

Maляcohнhkh

Malyavochniki

Malkov nasazhivaiut op kriuchok beneden eerst straal spinnogo plavnika. In winterachtige tijdperk, wanneer malka om moeilijke, enkel vissers, te verstrekken vooral in lovle op de loop, gebruik morozhenuiu moivu of andere gering wijziging. In razdelke vissen potrokha niet aangeraad verkwanselen: Erop bijstere nou wordt okun en andere vis opgevangen. Als kookte rybnoe bestand podmeshat in het brood of dough, dan wordt goed ajutage voor de meeste verschillende vissen gekregen.

Wurm - de meest geweten ajutage, van toepassing praktisch voor alle vissen. Gebruik navoznykh, zemlyanykh witte, wurmen - vypolzkov en andere types. Best ajutage - rood navoznyi. Wordt het in oude barak-yard mest nabij de landgoederen van ruim beeves, in het oud peregnivshei stro, op svalkakh garbage gedreven. Witte wurm obitaet alle overheen de plaats in land.

Alle chervidovolno zhivuchi. Voor vierentwintig uren of twee wurmen kunnen worden in elk zandplaat welk dichtbegroeiden door de huik met ondiepe openingen opgeslagen. Als te bankieren op de avond om niet gesloten toe te laten, wurmen kunnen vypolzti. Ernaar is onmogelijke zandplaat met wurmen moet toelaten door de dag op solntsepeke - wurmen snel zal verongelukken. Als in de zandplaat om mos te steken, wurmen worden better weerhouden en dolshe, zullen beweeglijk. In de zomer van geen noodzakelijkheid om wurmen, hun better alle telkens zagotavlivat maar meteen voor rybalkoi te bewaren. Voor dolgogo de slaand van wurmen absterge door de koude water en gestoken zuiver tsvetochnyi neglazurovannyi glinyanyi gorshok samen met promytym en otzhatym mos. Whereat gorshok stropdas marlei of dek door de huik met de openingen. Wurmen periodiek door podkarmlivaiut myasnym bouillon, alsmede door kofeinym sediment. Mos tijdperken in de maand wijziging. Wurmen op winterachtig zagotavlivaiut in de herfst van. Opslag in van hout doos door de grootte 1kh1 m. En door het hoogtepunt van de muren, ongeveer 30 cm. Dan ergens in ukromnom stad in de afschaduwingen van het bosje of bomen, nabij de muren van huis, van de stalling roiut gracht met betrekking tot de grootte van deze doos. Verzuim erin doos welk ab intra door obivaetsya of vystilaetsya polietilenovoi film, om wurmen konden in de voedingsbodem niet afgaan. Als in deze doos plaats gewoonlijk zemlyanykh wurmen, toen het zasypaiut door de voedingsbodem, rijke peregnoem. Als navoznykh - die bereiden overeenkomstig navoznyi kompost, ontleend aan de plaats van kopki wurmen toe. Wurmen moeten podkarmlivat door tertym rauwe aardappels, voedingsbodem - bevochtigen door het water, niet zoute of slabosolenym myasnym bouillon, okhlazhdennym thee nastoem. Doos moet zasypat door het loof, oude stro, kan worden polietilenovoi door de film gesloten. Wurmen dan zullen drijvend in de opper stratum van land beneden de zelve gadeslaan, film van en hen zonder de moeilijkheid zullen inzamelen. Op winterachtige "pitomnik" moet volledig nou uteplit, wurmen zal, levende tot toe volgende voorjaar blijven. Het is begeleidende, zodanig doos kan in de barak, de kelder van huis, in de stalling, andere huisvesting, en voor neimeniem zodanig - in kladovkakh of op de balkons, ergens toe whereat doos utepliv vastliggen. In de winter van in bittere koude wurmen in het water kocheneiut en raken kwijt appealingness voor de vis. Het is alsdan better om groene wurmen, dobytykh in winterachtige tijdperk van onder kochek, in de plaatsen, waar brook vpadaet in het waterbekken, of in van niet koude kuste rodnikovykh plaatsen te benutten.

Waterig obitateli. Naar iedere hengelaar, beta-orienteerde als de ajutages van aquatische insecten en lichinok, noodzakelijk om hun aspectual compositie, plaatsen, te weten waarin zij obitaiut, tsiklichnost levens, tijdperk vyleta en t. D.