De ajutages van dierlijke oorsprong

In waterhoudende levens zeer een grote velen diverse lichinok en volwassene osobei insecten. Deel van hen, zo als komary, rucheiniki, van cadaverous, podenki, moshki, draak-vliegt en andere, voor een tijdvak van duplication water verlaten. Vele lichinki rucheinikov, podenok, vislokrylok, vesnyanok, torren - kunan niet leven in het water verontreinigden stochnymi en chemicalie otkhodami. Andere, zo als rachki, weekdieren, ulitki, torren, lichinki draak-vliegt, matig gevoelig naar de vervuiling. En bloed-scheuten doen wurmen aan, lichinki komarov, moshkary kunnen op vrije voeten leven in is blij naar vervuild industrieel otkhodami water.

Kennis alle dit, van permanente en systematische waarneming achter de waterbekkens welk hengelaar bezoekt, wil naar hem de meest correct selecteren mushek voor lovli.

Komaр

Komar - zvenets en het lichinka (motyl)

Motyl - dit lichinka komara, tlevende de dag van de waterbekkens. Vangst erop inzonderheid in de winter van. Verschaf, "namyvaiut" motyl in de zomer van of in de winter van speciaal cancellated cherpakom bracht met zesde onder. In de winter van in de ijsje van prorubaiut lunku zodanig waarde, om cherpak verstreek vrijelijk beneden de ijsje. Cherpakom zagrebaiut dichtslibben, brengen op het vlak van het water, waar met behulp van vrashchatelnykh moties dichtslibben vymyvaiut op. Wanneer op de dag cherpaka zal slechts sor blijven, cherpak brengen op, van om glazen water. Dan cherpak op zijn gemak verzuimen in het water opnieuw, motyl vsplyvaet op het vlak van het water en het zamelen gering setochkoi-sachkom in. Kan worden motylya in de winter van verstrokken als naar-andere: Neem de homp van oude ongewoone flodderende of spoel-net schilderde in donkere kleur, maken kulek of meshochek, gestoken het doellatten van elk vis en met de lading op het koord verzuimen op de bodem. Allen alternatieve dag of twee kan worden mijnbouw ingezameld. De enkele de voorkeur geven aan voor deze doelen, om doellatten vers lipovoi te benutten of cany rogozhki - voor de avond motyl vult van alle zijn porie.

Hoe better om motylya op te slaan?Besta meerdere herziene methodes. Het is bijvoorbeeld, snijden van kluben aardappels hand-en-half, snijden erbuit middellang, voegen in de verdieping motylya toe en helften koppelen. Andere vissers maken kool kroshku, jumble met het loof. In zodanig omgeving het en in de maand schouwt alle vers. De meest van vissers slaan motylya in de zandplaaten en dozen samen met recht overeind staand met de bodem van de waterbekkens kusochkami waterige begroeiing en door opavshimi loof op. Voor week motylya kan worden in de homp van dichte flodderende of doeken van naturalnogo volokna opgeslagen. Doek noodzakelijk dagblad propolaskivat in zuiver waterhoudend. In elk geval motylya better alles om in winderige plaats, bijvoorbeeld, in de lagere afdeling van de koelkast te bijhouden. Besta en andere methode lang (tot toe de maand) van de opslag motylya. In het metaal of plastische doos met kleine openingen steken voor podkormki gering vissen, palye loof, ontleend aan waterbekkens begroeiing, mos, turf of de residuen van de thee. Te bankieren achterw laten in tualetnyi smyvnoi bachok. In zodanig opslag zelfs door het eind van de maand meerderheid lichinok verblijf verend en beweeglijk. Het is sommige, vissers weten verreweg van meere methodes van de opslag motylya. Daarvandaan en wij adviseren beperken ons niet naar noemden hier methodes, en te gaan verder om te experimenteren.

Motylya nakalyvaiut op kriuchok beneden de duister pet, zo het opknoopt, hoe chulok, en "wappert" niet. Elk vis Wordt opgevangen. Plotva, okun, een andere van niet ruime vis kliuet en op de louter motylya. Maar ruime vis steeds beter op te vangen op lokken van meerdere motylei koppelde in de tros met betrekking tot zes-acht fragmenten. Vissers maken dit verschillend. De enkele kopen in de artsenijbereidkunde pipetki, door de schaar hen snijden op zeer doordringend kolechki. Dan koersen hoofd voegen met het dozijn motylei op de smalle sigarenbandje van de krant toe, kadet zijn in trubochku en dan razzhimaiushchimsya pintsetom bespannen vlakgom annulet en nadevaiut het op puilend van de krant van de pet motylya. Andere vissers voor rubber kolechek van pipetki gelden doordringende kapronovuiu draad van de vrouwtje chulka. Alsdan bossen motylei gehuld op de krant hoofd koersen, koppelen door deze draad en beeindigt snijden. Zagotovki motylei puchkami vervulen door huis avond voor vyezdom op rybalku. Op de ijsje verblijf leix podtsepit kriuchkom voor de draad of pipetochnoe annulet en nazhivka is gereed. Materie blijft brasem of andere ruime vis achter.

Rуheйнhk

Rucheinik

Rucheinik - lichinka de vlinders van cherno-bruine kleur lijkend op naar mol. Fantastisch ajutage voor karpovykh vist. Dit chervyachok, tlevende de dag van de waterbekkens in de cabines-trubochkakh of in het geval-wurmen, agglutineren van het mineraal delen. Te verstrekken het het is mogelijk in beduidende boelen, zacherpyvaya sachkom osevshii op de dag groste sor. Worden rucheiniki algemeen in zuiver waterhoudend gedreven. Hun cabines dikwijls kunnen worden op gesoppen in waterhoudend koryagakh, van steblyakh rietene, zatonuvshikh de residuen van waterige begroeiing getroffen. Daarvandaan kan worden erbuit deze zatonuvshie vertakkingen gesleept, koryagi en om ermee lichinki in te zamelen. Om hen van node in vochtig doek op de zandplaat met de openingen te bewaren. Nasazhivaiut hen op kriuchok, hoe motylya, beneden de pet of, hoe chervyaka, - van het hoofd en door alle lichinku. Volwassene osob rucheinika vlinder ook is goed ajutage voor diverse vissen.

<< Het is back