De ajutages van dierlijke oorsprong

Om oparyshei van node in de temperatuur niet onderaan 9°C op te slaan, hoewel enkel vissers hen in de winter van in de emmer met dor zand en in lagere temperatuur opslaan. Voor de toepassing markt om lichinki in hartelijke plaats - en zij ozhivut te begiftigen.

Uit te voeren oparyshi het is mogelijk jaar-gevuld in het thuis voorwaardes benuttend whereat indoor vliegt. Het is rechtvaardig te hebben sadok voor de inhoud van matochnogo roya volwassene vliegt en posudu voor lichinok. In het keurige gedrag van de materie tal van plaats niet ponadobitsya - khvatit gering polochki. Belangrijkste - noodzakelijk om de luchte temperatuur in de kamer 20-30°C te handhaven. In lagere temperatuur conclusie lichinok is protracted, in hogere temperatuur - wordt versneld. In het een aantal van de gevallen gebruik perenosnuiu gloeilamp voor aanvullend periodiek (afhankelijk van cyclus) podogreva.

Kузнehhk

Kuznechik

Alle vliegen verschuift maar meteen van 500-600 eieren. Omdat priletevshie vliegt kan worden de enkele verwekker gebesmet, hen het is onmogelijk om op te vangen en om in sadok te planten als makers. Het is noodzakelijk te nemen stapte van door hen eieren af en om op sterilnyi ondergrond over te boeken. Te scheiden zij kunnen op diverse razlagaiushchikhsya ondergronden van de groste of dierlijke oorsprong. Kostuum met het dit draaien op uitzicht zaparennye bran uit, kasha, laudatory korochki, afgetopt kvasom of door gist scheidde. Lichinok verbouwen in diverse posude. Kan zijn maakte speciaal inkubator van melkoyacheistoi rooster, om vliegt niet vyletali ervan. Lichaam maken van meerdere zadvigaiushchikhsya dozen - van de verdiepingen. Maar kunnen worden verbouwd en in gebruikelijk glas litrovykh zandplaaten bemanden met tot toe half ondiepte struzhkami, preliminarily prokipyachennymi voor 30-40 minuten en dan sloegen in de melk door. In iedere zandplaat kunnen worden van de ondergrond tot toe 1000 eieren overgeboekt.

Alle technologie van de vervaardiging later houdt in periodieke schouwing lichinok en door smachivanii struzhek melk in. Binnen week de meest ruim lichinki noodzakelijk om te selecteren en om voor okuklivaniya in de gedeeld zandplaat met uvlazhnennym zand uit te drukken. Geval-wurmen noodzakelijk voor vosproizodstva matochnogo roya vliegt. Te vormen vliegt het is mogelijk in elk kooi, obtyanutoi door melkoyacheistoi kunststof rooster, spoel-net of marlei. Handig sadok kan worden beslecht van posylochnogo van de doos een van kanten marlei gesloten. In een van muren moet venster met gehecht naar hem marlevym mouw maken. Door zodanig mouw worden alle werken in sadke verricht: Wordt provender toegewezen, wordt ondergrond binnengekomen, wordt verzamelen van eieren en anderen verricht. In sadke kunnen worden tot toe 600 tweetallen gevormd respectievelijk vliegt. Zij voor vierentwintig uren verschuiven tot toe 1,6 g eieren, van welk kunnen worden 200-300 g oparysha uitgevoerd.

Vliegt podkarmlivaiut door de melk en pyatiprotsentnym de verdunning van de suiker welk nalivaiut in speciaal rozetki en, om vliegt verdronk niet, steken er tampony van marli of bekladdende-krant. Leef de vliegt 20-30 dagen, na wat verongeluken. Voor pogibshikh vliegt noodzakelijk podkladyvat in korobochku van het geval-wurmen.

Zodanig methode van voerend oparyshei totaliter hygienic en zal niet van de bezwaren op het onmiddellijke gezin van hengelaar veroorzaken. Enkel vissers voor lovlei absterge oparyshei in de verdunning van stiralnogo "Lotos" bepoederen, en dan - in zuiver waterhoudend. Na wassende hen voegen in de doos en door peresypaiut panirovochnymi biscuits van het schip of bloem toe. Andere vissers podkrashivaiut oparyshei diverse alimentair krasitelyami in gele, rose rode of groene kleur welk, met betrekking tot hun mening, groot vergroot nummer poklevok. Nasazhivaiut oparysha op kriuchok, net zo motylya, beneden de pet of verzuimend kriuchok beneden de leder met dik achterdeel. Op kriuchke zij behouden drijvend lang. Worden algemeen van het gezin van karpovykh vissen opgevangen.

Vecнянka h ee лhhhнka

Cadaverous en zijn lichinka

Vliegt, kuznechiki, vlinders, torren, andere vliegende en polzaiushchie insecten en lichinki. Alle zij wijd zijn gebruikt als ajutage. Het is zo, op vliegt, veld sverchkov, kakkerlakken, van rupsen, van vlinders, torren bijstere nou worden golavl, chekhon, plotva, brasem, karper, verkhovka opgevangen. Lichinki enkel vlinders winteren in korzinkakh agrimonie, in holle steblyakh planten, incluis in kukuruznykh steblyakh over. Op kriuchok nasazhivaiut beneden de pet met betrekking tot een of met betrekking tot neskolku fragmenten. Om ontspringende op te vangen en vliegende insecten noodzakelijk marlevym sachkom, om - in de dozen met het gras te vormen.

<< Het is back