Spawning van vist

De meest van vist in de waterplassen nerestitsya. Daarvandaan op de zeer beginnend moet de creatie van de voorwaardes, poosje, niet enkel voor de zelve werkwijze van spawning maar ook voor de toekomst malkov bepeinzen. Met het dit draaien op uitzicht kostuum ondiepte, bijstere inktkoker progrevaemye de stadsdelen van het waterbekken met waterige begroeiing uit. Er vist otnerestyatsya, malki zal zelf toevlucht en provender vinden.

Voor enkel types van vissen moet "gezellige" plaatsen met galechnym maken of pesochnym bodem, voor andere belangrijke, op welke wijze wij aantekenden, melkovode, zarosshee is van niet ongedeeld door waterige begroeiing, en bepaalde zijn types. Okunyam en sudakam kunnen worden kunstmatige nesten gemaakt.

In de natuurlijke wijze voorwaardes vis nerestitsya, in het algemeen, in de voorjaar van en in de zomer eerst half in voldoende progreve water. Ieder type heeft met het dit draaien op uitzicht de term uit. In kleine waterplas, waar en water eerder progrevaetsya, en waarbinnen generaal helemaal andere voorwaardes, vissen kunnen nerestitsya in andere termen.

Wij willen leiden leix enkel averaged temperaturen, bij wie diverse types van vissen beginnen nerestitsya. Termen dit in ieder betonnen geval moet podmechat, herinneren zich, om op te schrijven. Zo, eerder alle, anders door podo ijsje, begint metat kaviaar shchuka, de temperatuur van het water op het moment brengt tijdperk 3-6°C, podust kaviaar mechet in de temperatuur 6, plotva en okun - in 8, brasem - in 12-13, ukleika - in 15-16, gustera - in 16-17, golavl en karas - in 17-18, krasnoperka - in 18, lin - in 19, sazan, chekhon, karper, sudak - in 18-20°C door.

In bepaalde verrijkingen kan worden beheerst en zich te gedragen kunstmatige spawning is een selectie op de vissen van de kaviaar, molok, de vermenging van hen en opbrengst in het waterbekken. Het is begeleidend, met betrekking tot vragen kunstmatig ryborazvedeniya momenteel er is ook aanzienlijk van speciale en populaire literatuur. Het is tevens, het verdient mogelijk zijn in staat en in onder rybkhoze of ryborazvodnoi halte.

Ieder rybovodu moet zich herinneren die alle ineens na de vis spawning beginnen zwaar-overhandigd om te eten. Daarvandaan en moeten hen approviander dichtbij provender en in voldoende boel corresponderen.

En, tenslotte, laatste vraag: Net zo dan, om vis in co-doeltreffend of thuis waterplas op te vangen? Als noodzakelijk om meerdere karasei op wuhu op te vangen, van dan better alles om te belasten met, dit om de kinderen te maken, door hem deze wil vermaak dragen. Voor zodanig lovli kostuums gebruikelijk poplavochnaya udochka. Als scheen elk andere noodzakelijkheid snel en binnen grote velen vylovit vis, dan kan gebruikt podemnik van het rooster met de ondiepte of ruim yacheei zijn. Zal in economie versha niet verhoeden, ook maakte van de roosters. Het is mogelijke zelve vervaardiging en andere podemnik. Deze paraplu de-kaap van de constructie T. T. Soloveva. In het centrum paraplu wordt met de voorjaar of rubbere beugel welk in waterhoudend razdvigaiut spitsy in de kanten ondergebracht, na wat rooster ontvouwt zich met betrekking tot bodem. In de kweken van het woud keet doorreis yachei, Delhi van en beugel op de einden spuug, riemen podemnik en vis zweeft in het rooster. Zodanig paraplu niet enkel vangt van levende vissen op maar ook kiest met de bodem pogibshikh. Het is belangrijk, als in het waterbekken geen kankeren. Door de paraplu kan worden vis en in de zomer van, en in de winter van opgevangen. Het is begeleidende, rybovody en vissers in ieder betonnen geval zelve razberutsya, dan en hoe om de vis op te vangen. Belangrijkste, om vis dit was, ruimschoots.