Kankeren

Rak

Kanker

Kankeren. Dit bespozvonochnykh bevolkende rivieren, plassen, limanakh, waterplassen, andere waterbekkens, menig weten zeer goed. Zodanig beroemdheid kankeren verkregen voor hoge vkusovye en voedende kwaliteiten van het vlees. Het vormt ongeveer van 16 procent van de proteine en zonder de moeilijkheid is internalized. Kankeren samen met van niet gebruikt in de etenswaar door het ingewand de toebereiding varen van waarde aftreksels, van kankerachtige boter, van gruisen uit; Spirtovye aandringen kankeren oeroud waren gebruikt in populair medicijn voor de behandeling van malyarii, revmatizma van en enkel andere ziektes. In de etenswaar is gebruikt vlees kleshnei, lapok, briushka, alsmede lever - appel brink massa daarbinnen golovogrudi. Het is begeleidend, in de kanker eetbaar is allemaal, behalve pantsirya en kishechnika.

Kankeren zuiver water bevolken, volledig door de zuurstof verrijkt. Van vuil water zij verhuizing vandaan, en als om nekuda af te gaan, verongeluken. Op hun nummer in recente jaren werd groot skazyvatsya alle vergrote concentratie in waterhoudende diverse industrieele otkhodov, gerbitsidov en andere khimikatov. Op alle etappes van de levenscyclus van de kankeren vernietigen khishchnye vissen: Som, burbot, shchuka, okun, sudak en andere. Kankeren geworden door de mijnbouw van vele vogelstand, vooral tsapel, utok, alsmede zoogdieren: Ondatry, krysy en andere.

Om te leven, met betrekking tot enkel informatie, kankeren kunnen in gunstige voorwaardes: Shirokopalyi - tot toe 20-25 jaren oud, dlinnopalyi - tot toe 40-50 jaren oud. Behaard kankeren geworden als vroeg als op het derde jaar van het leven in de lengte verrichting niet minder 7-8 treffen Sparivanie verrijst algemeen in de september - Oktober en zelfs in De november, en op de tijdperken en in de winter van in de temperatuur van de waterhoudende 13-15 graden en onderaan. Een manspersoon oplodotvoryaet meerdere vrouwtjes. De prolificacy van de kankeren is aangewezen op hun leeftijd en grootte. Op een gemiddelde iedere vrouwtje kan nageslacht in 300-400 rachkov apporteren. Door twee-drie weken na oplodotvoreniya vrouwtje kaviaar houdt beneden briushko voor de nader incubatie aan. Ikrinki worden naar onderbuiks nozhkam aangebracht. Om naar de kaviaar alsmaar gedroeg zoet water, vrouwtje alle langs shevelit briushkom en lapkami. De kaviaar incubatie beklijft ongeveer zeven maanden. Gebruikelijke tijdperk, wanneer wekt uitgang is jong - het eind van De mei - de beginneling van Juni, wanneer de waterhoudende temperatuur 21-23 graden bereikt. Pasgeboren rachki door middel van de kleshnei behouden drijvend op pleopodakh moeders. Door polmesyatsa, maand zij, net zo volwassene, beginnen om onafhankelijke manier van leven, met ieder linkoi vergrotend in de afmeting zich te gedragen. Naar de firma pantsir kanker noodzakelijk voor de bescherming van de vijanden - ruimere en gering. Niettemin verdichtend pantsir gelaten, naar de kanker om te verbouwen niet. Het is daarvandaan de bepaald reserv van de substanties, voor de nader wasdom, kankeren periodiek sbrasyvaiut oud pantsiri gewonnen. Jong het halen is meer frequent, oud - minder frequent. Tijdvak linki - de meeste moeilijke tijdperk voor de kanker, voor op het moment het kun niet verhuizen en wordt door de gemakkelijke mijnbouw van de vijanden.

Nieuw pantsir wordt voor 10-15 dagen, en ongeveer in de maand het acquisities de gebruikelijk prochnost gevormd.

Kankeren schrijven aan vseyadnym beest toe. Handelswaar reuk, zij zonder de moeilijkheid vinden zichzelf etenswaar, als zodanig er is hierine roep. Eten lichinkami insecten, lyagushkami, door de vis en andere waterig obitatelyami. Edyat zij van zieke of snulykh vissen, voor wat en bijgenaamd kankeren rechnymi door personen helpen. Erin ratsion komen ook en vele waterige planten binnen. Vooral zij liefde rdest, kharu, aquatische boekweit en t. D.

Verbouw kankeren vertragen. Voor twee jaren levens presteren 6 - 6,5 cm, voor 5 jaren oud - 9-10 cm, voor tien jaren oud - ongeveer 15 cm. De manspersonen van dlinnopalykh kankeren naar fourty jaren levens kunnen 30-35 cm en menigtes - tot toe 250 g, vrouwtjes - 18-28 cm en menigtes - tot toe 150 g presteren. Vang kankeren diverse snastyami op. Op zuiver, met hel water, de stadsdelen van rivieren en waterbekkens in de hartelijke zomer tijdperk van de kankeren vangst door het hands - in kuste konijnenholen, beneden de stones, in het gras. Nyryalshchiki in de sporten vermommingen hen krijgen van de diepte 2-3 m. Helaas, tussen zodanig rakolovov niet zo hoewel weinig mensen die predatory vernietigen ikryanykh vrouwtjes schikkingen maakten voor linke, en linyalykh kankeren, wat naar het het halen is onmogelijks.

Andere cancroid. Naar iedere hengelaar, misschien, nebezynteresno zullen aanleren die alle zooplankton door meer dan 90 procent met betrekking tot nummer en gewicht bestaaatt uit cancroid een of anders. Zij leven in alle gidrosfere, zelfs in kleine plassen, in gruntovykh, ondergrondse, peshchernykh en alle de meer in ruimere bovenaardse wateren - rivieren, plassen, waterplassen.