Kankeren

Bokoплac

Bokoplav

De meest talrijk zijn cladocera, veslonogie, rakushkovye en raznonogie crustacea. Alle zij zijn de actieve deelnemers van biologic werkwijzen voorkomend in waterige omgeving. Etende een grote velen de dode residuen van planten, dierlijk, crustacea de functie volbrengen van de biologic raffinage van het water. In zijn zwenk crustacea legen etenswaar praktisch voor alle vissen voor. Rekening houdende ruimere natuurlijke wijze en praktische waarde crustacea, in recente jaren wordt omstreeks 40 hun types, incluis amfipody, mizidy, kumovye, dekapody geacclimatiseerd. Worden werken met betrekking tot kunstmatige voortplanting gedraagd als levend provender voor de vissen en vodoplavaiushchikh vogelstand - dafnii, tsiklopov, artemii, bokoplavov en andere. Naar de meeste verbreid en wijd gewetene vissers-amateurs, is rachek-bokoplav, of op welke wijze zij het anderse naam, mormysh. Leef bokoplavy naar het buitenland de wereld - en in zout water, en in presnoi, en in ondergrondse wateren. De enkele vrijelijk dobberen in dikkere wateren, meerderheid - zetelen op de dag. Rachki zaryvaiutsya in het zand, delat in de voedingsbodem van het nerts, bouwen zelf cabines of bevinden zich in de begroeiing.

Proliferate bokoplavyv een grote velen, zij niet enkel kuisen water maar ook bespelen hoofdzaak en zelfs bepalende rol in de voeden van praktisch alle vissen en vodoplavaiushchikh vogelstand. Chemische analyse dit rachkov merkt dat lichaam van hen afhankelijk van type tot toe 53 procent vormt van de proteines, 25 procent van carbo-hydrates, 50 procent vrij aminokislot, tot toe 111 procent van het vet en andere waarde substanties. Bokoplavy legen een type de indicatoren van de zuiverheid van het water voor. Waar water vuil, rachkov niet. Zij actief rouleren met betrekking tot de territorium van het waterbekken vele fiziologicheski belangrijk microelements - dit iod, zink, kobalt, smeris, kremnii, ijzer, strontsii, litii en andere. Eten bokoplavy zelve diversified etenswaar: Detritom, ondiepte levend organizmami, door planten, organische residuen. Proliferate sedert de voorjaar tot toe herfst. Verschuif afhankelijk van type, van de grootte en leeftijden van de , twee tot toe 150 eieren. Tref en zodanig rachki die verschuiven veel van meere eieren.

Leef van bokoplavy een-tweetje jaar, hoewel bestaan en andere gegevens. Afmeting volwassene osobei de meeste verbreid in Rusland bokoplavov presteren: Manspersonen - van 12 tot toe 15, vrouwtjes - van 8 tot toe 10 mm. De dichtheid van bevolkingen op de vierkante meter kan teeter van 8 tot toe 12 kopieen, in ideale voorwaardes kunnen zelfs twee-drietal en elk meer 1000 presteren. Proliferate bokoplavy, in de verrichting van trekhmesyachnogo verouderen. Voor het leven vrouwtje zal drie generatsii met betrekking tot 5-zes pometov, ieder generatsiya met algemene potentiele aanmaak ongeveer acht met de half van de 1000 van de grammen uitlenen.

Bokoplavy podrazdelyaiutsya op de menigte van de types, maar, belangrijkste, alle zij zeer zijn nuttig.

Nalovit bokoplavov voor benutten hen als ajutage op kriuchok het is mogelijke marlevym of andere melkoyacheistym sachkom, zagrebaya ruim zand-rakushechnik nabij de kustlijn, waarover nakatyvaiutsya golven, alsmede tussen Stones, obrosshimi shelkovistymi algen, en in andere plaatsen. Te verschaffen rachkov het is mogelijk ook op de bodem, verzaakt waarin zij obitaiut, de tros van de stro, kartofelnoi botvy van of andere jucy planten. In de winter van door vierentwintig uren, en in de zomer van veel sneller dit puchki dik worden gekoloniseerd rachkami welk het is mogelijk stryakhnut op podstilku.

<< Het is back