Kankeren

Mhзda

Mizida

Zeer waarde zijn beest mizidy manend krevetok. Tot behor zij naar de afdeling hoger crustacea. De lengte van hun lichaam ine het algemeen 10 - 35 mm. Zij filtruiut water, eten gelijk provender, als bokoplavy. Op het moment van oplodotvoreniya vrouwtje verschuift in vyvodkovuiu baal tot toe 150 en elk meere eieren. De duplication tijdvak van vroeg voorjaar en tot toe belated herfst. Hierine dat tijdperk een wasem mizid kan nageslacht tot toe 400 en elk meer 1000 van de kopieen verrichten. De incubatie van eieren, afhankelijk van type, van de voorwaardes (vooral van de temperatuur) voorgaanden van meerdere dagen tot toe meerdere maanden.

Mizidy zijn vysokopitatelnym product. Vet in hun lichaam wordt van 9 tot toe 14, van de proteines - van 64 tot toe 74, van carbo-hydrates - van 5 tot toe 12 procent gevormd. Zijnend verschuldigd ernaar bijzonder kormovoi zij taxeren in recente jaren werden een van de meest populair gidrobiontov gebruikt voor de inleiding naar diverse rybkhoznye waterbekkens met een uitzicht betreffende de uitbouwing van natuurlijke kormovykh reserves. Mizid in industrieele voorwaardes razvodyat in lotkakh, vloeit samen, cancellated sadkakh.

Schilderstuk mizid op een en gelijk type tijdperk brengt in verschillende tijdperk en in verschillende voorwaardes diverse door. Vsplyvaya op de avond om te komen bovendrijven, mizidy geworden doorzichtig, in de bosschage van beplant zij hun kleur kopen, tussen de stones - geel-grijs, op ilistom voedingsbodem - donker-grijs. Winter mizidy in het diep plaatsen, en in de zomer van de magister kuste zone, waarin hen en otlavlivaiut melkoyacheistymi tralami, sachkami.

En nu willen kennis maken met met dafniyami. De meeste verbreid zijn - dafniya ruimer, dlinnokhvostaya en kukulyata. Lengte dafnii ruime, bijvoorbeeld, 2-2, 6 mm, mannelijk - 1.6-2 mm. Afmeting andere dafnii - meerdere kleiner. Obitaiut zij in elk waterbekkens op bijstere inktkoker progrevaemykh plaatsen, eten fitoplanktonom. Voor vierentwintig uren dafniya otfiltrovyvaet tot toe 300 1000 van de kooien khlorelly. Rijpheid dafniya presteert op de derde-vijfde dag van het leven. Levens in de temperatuur plus 28°C niet boven 26 dagen, met de verlaging van de temperatuur de tijdsduur van het leven verbouwt. In de temperatuur buiten nul levens tot toe 180 en elk meere dagen. De vrouwtje prolificacy stileert ongeveer van 140 eieren, levenslang heeft tijd om naar 25 en elk meer pometov te schenken. Dafniya ruimere is de actiefs absorber van radioaktivnykh substanties. Van praktisch gezichtspunt dafniya interessant in de eerst plaats hoe bogateishii provender voor vist.

Naar volgende ruime groepering veslonogikh rachkov houden tsiklopy stand. De lengte van hen op een gemiddelde: Vrouwtjes - 0.8 1,5, mannelijke - 0.6-0.8 mm. In de meerderheid van het dit edacious khishchniki, actief odinochku alsmede door de groeperingen vallende zichzelf lijkend op en zelfs op groter osobei - lichinok khironomid, oligokhet. In de aanslag door de khvatatelnymi orgelen doden en rijten opoffering. Poedaiut ook eenvoudigste, detrit en componenten fitoplanktona. Tsiklopy, net zo andere crustacea, zijn waard provender voor de vissen. Niettemin tsiklopy, wezen actiefs khvatatelyami, aanslag van leggend van de kaviaar en lichinki vissen.

Ruime betekenis in de voeden van de vissen, ander waterig organizmov hebben kolovratki - een van de meeste ondiepte rachkov. Kolovratki, net zo vele andere gidrobionty, belangrijke rol spelen in de natuurlijke wijze samoochishchenii waterbekkens en de verbetering van de kwaliteit van het water, zijn indicatoren van organische en andere types van vervuiling, solenosti, zuurgehalte, de actieve reactie van de omgeving en t. D. Vormen kolovratok, naar nyne gewetene beta, uiterst behoorlijk wat. Momenteel kolovratki bijstere nou worden gestudeerd, wordt de technologie van hen industrieel kultivirovaniya voor garanderend van malkov vissen door startend provender ontwikkeld.

<< Het is back