Snasti voor lovli vissen

Anderse meerdere woorden omstreeks abvantage peshni. Het kan zijn maakte van lunki zelve diverse diameter - voor de gering vis en voor ruime. In de boring van de ijsje van ledoburom opening worden van alle-voldoende waarde gewonnen. Niettemin schijnen te zijn gevallen, wanneer opvingen vis brengt niet in lunku door. Toen het is noodzakelijk zijn om peshnei te verruimen. Maar dit doorbrengt tijdperk zo veel ongewoone dat diameter van lunki praktisch betekenis heeft niet. Als hengelaar brandend weet die erin ulove kan ruime vissen zijn die better, natuurlijk, om peshnei te benutten.

Лedoруbы

Ledoruby

Niettemin de meest van vissers benutten ledoburami. Door de industrie komt nu van vele types ledoburov vrij. Ja en door de zelve vissers is verzonnen ook is aanzienlijk. Onderscheid zij door in het algemeen rezhushchei onderdeel. Worden hoe afneembaar toegerust, verstelbaar, door zo en naglukho adapteerde aalwaardige klingen en messen, cirkelvormig of cilindrisch frezoi, perovoi door de pet door "de lepel".

Ledobury worden gefabriceerd van inzonderheid aswenteling liet. Breng tijdperk alle-in de door of van meerdere onderdelen, samengesteld formeerde.

Vissers buiten batten izgotovlyaiut niet slecht ledobury. Rezhushchaya scheiden ledobura, in de aswenteling memoreert soboi kop. Vandaar is het titel een "kop". Maar het wordt in de aanmaak geplooid en opeist de bijzonder in een stemming brengen van de messen en hen zubev.

Stuk beter ons zarekomendoval ledobur "lepel" typen. Opening is maakte door de diameter van 130 tot toe 180 mm. Snijdt ijsje gezwind. In de werkwijze van rybalki hen het is mogelijk rassverlivat alle langs obmerzaiushchie lunki.

Niet zo reeds zelden op vissers kan worden getroffen van ledobur "beugel" typen. Dit ledobur khorosh wat door hem het is mogelijke blijje gezwind maken lunki, poosje van ruimere diameter, dan andere ledoburami. In de fabriek uitvoering het komt vier tiporazmerov vrij: 120, 180, 220 en zelfs 310 mm. Maar het is ongelegen in de verscheping.

Grotste erkenning op vissers kreeg "shnekovyi" ledobur met twee legkosemnymi messen, aalwaardige klingen. Lengte shneka brengt tijdperk verschillend - van 250 tot toe 500 en elk meer millimetrov door. Breedte is ook verschillend. Dan shire, van de thema's meer moeilijk om te werken. Niettemin geboren word dit ledoburom ijsje zeer snel in elk het toestand. Uitoefening dat dorre ijsje manifesteerde van metrovoi lijvigheid prosverlivaetsya door hem ongeveer voor 40-50 secondes in de diameter 120-140 mm. Waarheid, op de boring van de natte en adulterant ijsje van de tijdperk verhuizingen vandaan meerdere meer.

Wanneer lunka prosverlena, zijn louteren van ijzig kroshki cherpakom. Kroshka niet altijd vsplyvaet op het vlak van het water, klemt muren lunki vast, zijn het is noodzakelijk schishchat. Shnekovym ledoburom aangrijpende hen, hoe door de zuiger, mep door lunku zonder helpen cherpaka. Niettemin alsdan water erbuit giet op de ijsje. Als op de ijsje sneeuw, toen het wordt door het water geweekt en erop bevinden zich niet altijd suitably. Maar op de tijdperken, wanneer ijsje wordt door de sneeuw niet gedekt en doorzichtig, van node speciaal vylit erop bewateren. Vyplesnuvshayasya water zal ijsje matovym, en hengelaar daarmede op welke wijze maskeringen maken.

Voor ledoburami noodzakelijk ruimer ukhod, dan voor peshnyami. Worden zij in chekhlakh gevormd. Op de kling ledobura nadevaetsya ook overeenkomstige chekhol - vlakgom of plastikovyi. Rezhushchaya onderdeel ledobura moet haarscherp zijn. Telkens voor de uitgang op rybalku kling moet en in de noodzakelijkheid podpravlyat checken. Klein brusochek moet altijd aaneen en op rybalku nemen. Als op ledobur namerzaet ijsje, toen het is onmogelijks door hem naar drub met betrekking tot ijsje, sbivaya namerzanie. Sbit namerzanie het is mogelijk door gemakkelijke postukivaniem kleine metallieke onderwerp.

<< Het is back