Waterige planten en hun betekenis in bestaan van vist

Naar iedere hengelaar bijster gerenommeerd die waterbekkens - van deze ongedeeld tsarstvo diverse planten. Enkel van hen verbouwen in kuste schrap en op melkovodiakh exposerend boven het water de better half steblya met het loof en bloemen. Andere dobberen, en op de bovenaardse uitstekende leix bloemen. Brengt tijdperk dat beste deel van waterbekkens door, vooral oude waterplassen, is protracted ryaskoi, kuvshinkami en door andere planten. Enkel waterbekkens schijnen zuiver, "bestravnymi", niettemin van en hier algen - niet schest. Zij zetelen in afgewogene toestand, vullen soboi alle waterige kamer, vooral bovenste, elk meer progretye strata.

De wereld van waterige planten zeer bogat. Met betrekking tot de structurele en morfologische eigenaardigheden zij verdelen op twee ruimere groeperingen onder: Minderwaardige planten (mikrofity), of algen, en superieure planten (makrofity). Naar de algen betr volledig gerenommeerd door het alles tina. In de zomer tijdperk ruimere agglomeraten klein dobberen op het vlak van het water, van de waterplassen, van de plassen, van de stille stadsdelen van rivieren. Diversified brink of blauwe-groene films, voilochnye, alsmede vatoobraznye narosty op de stones, svayakh - dit ook nog alg. "Tsvetet" water - dit ook nog alg. Besta mikrovodorosli en in de vorm de bijstere inktkoker waarneembaar door van niet gewapend oog van de punten, palochek, vetochek, steblei, listikov.

Algen - een van drevneishikh de gedeputeerdeen van plantaardige wereld. Namelijk zij in prehistorical tijdperken verrijkte dampkring door de zuurstof en staal rodonachalnikami niet enkel allemaal moderne groste van maar ook fauna.

Wetenschappers bedroegen de conclusie die op Land en vandaag rol van de algen metterdaad groot. Schrik cijfers op, wanneer de vraag is die algen. Het is zo, als in 1 mm3 water, met betrekking tot de meeste ingetogene berekening, worden slechts drie planten gevormd die in 1 m3 hen buiten drie miljoenen, en, hoeveel hen alle op het hele waterbekken - moeilijk zelfs zichzelf naar aanwezig. In de zomer "bloesem" van het water in 1 sm3 kan worden elk meer van het miljoen de kooien van blauwe-groene algen gevormd, en dit beduidt die in 1 m3 hen als vroeg als ongeveer miljard.

Alle in de wereld wereldzee, met betrekking tot nieuwst dit, van "urozhainost" algen per de hectare van het lichaam van het water stileert 1.3-2 t dorre substantie per annum. NAAR Zwarte zee, bijvoorbeeld, de boel van algen aandoen in verdedigde plaatsen stileert 100-170 t, in opene zee - 77 t per hectare voor jaar. In sommige verschillende zeeen dit dit inktkoker bovenstaand. In presnovodnykh plassen jaarlijkse aanmaak plantaardig planktona (in rauwe menigte) kan dokhodit tot toe 30 t.

Marine algen - zijn waard alimentair product. IN De japan zij gevondene wijde toepassing in voeden. Naar onze lezers van de bijstere gerenommeerde titel van zodanig producten, hoe marine kool en laminariya. Marine algen binnen grote velen industrie verwerkt. Van hen diverse organische verbindingen winnen, mineraal substanties, waarde farmaceutica's, animo, acetic, molochnuiu en andere zuren, aceton, ethers en t. D.

In recente jaren ruime aandacht wordt de bestuderingen van presnovodnykh algen betaald aan. Tussen hen, bijvoorbeeld, bijzondere plaats leent bekend khlorella. In desiccated khlorelle 50-60 procent bewoont van de proteine welk vormt alle nezamenimye aminokisloty. Met betrekking tot kwaliteit deze proteine kan worden met de proteine van beery gist, van soevoi en arakhisovoi bloem vergeleken. Het te is tantamount proteine van desiccated melk. In khlorelle wordt 10-20 procent van carbo-hydrates gevormd, best deel van welk stijfmiddel componeert. In industrieel kultivirovanii van 1 wales lichaam van het water kan worden tot toe 100 Tonnen van dorre substantie gekregen.

Vooral rijke door waarde substanties superieure waterige planten. Zij vormen azotistye substanties, aminokisloty, giftige verbindingen van plantaardig stoffen, stijfmiddel, suiker. En ook vetten, van de boter, pek, kletchatku. In hun compositie komen: Natrii, magnesium, calcium, ijzer, kalium, Aluminium, fosfornaya zuur, linde.

Zernovki mannika in het water levend, bijvoorbeeld, tot toe 75 procent vormen van de stijfmiddel en suiker, 9,7 procent van de proteine, 0.4 - van de vetten. In de nakomeling steblyakh en het loof respectievelijk rieten 6,72 procent bewoont van rauwe proteine, incluis 5,01 procent van proteine zuiveren, 1,63 procent van rauw vet, 52,76 procent diverse zonder azotistykh extraktivnykh substanties, tal van vitamine (Met) van en andere substanties. In de wortels van het dit rieten er is tot toe 50 procent van de stijfmiddel, omstreeks 6 procent van de suiker, 5,2 procent van de proteine, 0.9 procent van vet.

Met andere woorden, alle waterige planten, minderwaardig alsmede superieur, situeren door het complex van zeer waarde substanties, en, vandaar, van en waarde kwaliteiten. Tal van deze kwaliteiten worden opengesteld, bijster nou worden gestudeerd, en vele, zeker, anders zal opengesteld worden. En praktisch alle zij - en algen, en andere waterige planten - zijn meteen of oposredovanno provender voor de vissen. Het is zo, door de algen en waterige planten bikt meerderheid gidrobiontov werd, in zijn zwenk, door de etenswaar voor de vissen. Allemaal soderzhimoe kishechnika lichinok podenki bestaaatt uit doeken osoki, rogolistnika rdesta, van andere planten. Rucheiniki, en hen elk meer van 40 types, actief poedaiut de lagere delen van planten, door planten eten lichinki khironomid, sundry crustacea en andere organizmy. Waterige planten voor de tal van hen dienen niet enkel provender door maar ook toevlucht, en domicilie. Door de algen en waterige planten vele vissen biken op verschillende etappe van de ontwikkelingen begin van lichinok en aankomst volwassene osobyami. Te eigentijds timen in de literatuur wordt 47 types beschreven en podvidov vissen die eten of kan waterige planten bikken. Izliublennymi planten, bijvoorbeeld, van witte Amoer zijn als rdest grebenchatyi en nitevidnyi, elodeya, rogolistnik, ryaska gering en trekhdolnaya, lyagushatnik, alsmede don mkhi, van de nakomeling pobegi rietene, rogoza en andere.

Door planten en algen karper biken, brasem, karas, plotva, okun, golavl en andere.

Vele vissers-amateurs succesrijk vangen dat vis (bijvoorbeeld, plotvu) op de algen en waterige planten op. Wordt gedacht die elk meere brede kennis van waterige planten zal sporten-rybolovnuiu de uitoefening van vissers-amateurs door de nieuwe types van ajutages verrijken. Wij willen enkel gegevens leiden op de meeste verbreid planten van onze waterbekkens.