Waterige planten en hun betekenis in bestaan van vist

Kamыш, tрoctнhk, рogoз, ahр

1-rietene, 2-rietene, 3-rogoz, 4-lucht

Rieten. Hoog (tot toe 2,5 m) plant met alles behalve bezlistymi steblyami. Dikwijls zal uitgebreide bosschage in de waterplassen en plassen op de diepte tot toe een versmaat vormen. Proliferates inzonderheid vegetativno, met behulp van lang kornevishch. Beta langgeleden als vroeg als ondersteunde het onschatbare rol hoe van de regelaar van het regime van de wateren. Het de belangrijke functie volbrengt van de biologic raffinage van het water van gedragend alsmede stokami diverse chemicalie en ander zagryaznitelei. Daarvandaan moet vsyacheski bevechten die vissers en andere "amateur's van de natuur welk verzamelmap, vernietigen rietene, raschishchaya kustlijn voor rybolovnykh en andere doelen. En dit als vroeg als directe afbreuk naar de natuur, omringende ons naar de omgeving. Zonder rieten het wil dreigend opeenhoping versterken in het water van diverse toxicheskikh substanties. Het is tevens, de bosschage van rieten - dit en de decoratie van het landschap. Cheerless, naakte kustlijn niet met betrekking tot geest om de meeste netrebovatelnym vissers te vlakken. Zij altijd kiezen voor rybalki plaats waarbinnen het water of buiten het het bestaan wat-nibud begroeiing. Ja en niet alleen dit wordt rieten getaxeerd. Het bed - dit kormovoi winkel, obitalishche voor de vissen, vodoplavaiushchei vogelstand, talrijk waterig organizmov, kust dierlijk. Rietene - deze overige hele ostrovki levens op waterhoudend. Heeft het en enkel plaatselijke economische betekenis: Ervan vlecht manden en andere producten, het gebruik als constructie, upakovochnogo, podstilochnogo, van kroiushchego materieel.

Rieten. Stebli mnogouzlovye, maar niet razvetvlennye, tot toe 5 m hoogtepunt. Kornevishcha groot razvetvleny. Proliferates door plaatst en vegetativno. Legt etenswaar en plaats van obitaniya vogelstand, beesten, van waterige organizmov en vissen voor. Is gebruikt voor vele economische doelen.

Rogoz. Wordt tot toe 15 types gevormd. De meest worden shirokolistnyi en uzkolistnyi verbreid. Stebli en kornevishcha vet. Het deel van wortels verhuizingen vandaan in de voedingsbodem, en onderdeel resideert in waterhoudend. Voedende substanties winsten van het water en voedingsbodems. Loof monding, lengtes steblya, samen met sotsvetiyami kunnen 3-4 m presteren. Bloemen worden in pochatki ingezameld: Boven - mannelijk, op de bodem - stamperbloemen. Proliferates door de zaden en vegetativno. In de bosschage rogoza obitaiut waterige organizmy en vissen. Het ook dient provender zodanig waarde beest, hoe ondatra, nutrii, bevers, mannetjesvarkens. Kornevishcha gebruik in de etenswaar in gekookt en type bakte, van hen maken bloem welk houdt algemeen van de stijfmiddel en dichtbij naar kartofelnoi bloem in. Stijfmiddel doorgaat kiseli, voor de toebereiding kvasa. Van de mengeling rogozovoi, van pshenichnoi en rzhanoi bloem pekut brood, pryaniki, biskvity. Nakomeling pobegi gewillig poedaiut karpers, wit amury, andere vissen. Rogoz ruime toepassing vindt in economische-alledaagse en andere doelen.

Strelolist. Een jaar durend rozetkoobrazuiushchaya gras met klein en vet, dikwijls klubneobraznym kornevishchem. Erop toppen jaarlijks zal van rozetki loof en bezlistaya nozhka, lager sotsvetie formeren. Strelolist kan vandaan in het water op de diepte tot toe 5 m verhuizen. Proliferates door plaatst en vegetativno. Een van de bronnen van de etenswaar van de vissen, waterige organizmov en de plaats van hen obitaniya. Enkel types strelolista (strelolist trekhlistnyi) kultiviruiutsya als ovoshchnogo planten aan, in behalf van de eetbaar klubnei en receptie van hen van de stijfmiddel.

Vodokras gebruikelijk.Heeft van rozetki zwevend loof manend loof ondiepte kuvshinki, en ruime bloemen met drietal wit lepestkami. Proliferates door de zaden en vegetativno. Dient provender voor waterige organizmov en enkel types van vissen.

<< Het is back