Waterige planten en hun betekenis in bestaan van vist

kуcшhнka beлaя, kуcшhнka feлtaя, ряcka, teлoрeз

5 - kuvshinka wit, 6 - kuvshinka geel, 7 - ryaska (en - klein, b - mnogokorennik gebruikelijk), 8 - telorez

Telorez gebruikelijk.Heeft rozetki half sopte in het water van de onbuigzaam lileino-lantsetnykh loof met pilchato-getand boord, omstreeks welk zonder de moeilijkheid porezatsya, en ruime bloemen met drietal wit lepestkami. Een van de bronnen van de etenswaar waterige organizmov en vissen, de plaats van hen obitaniya. Misschien gebruikt telorez gebruikelijk als mest voor de velden.

Elodeya Canadees.Werd de gebruikelijke plant van onze waterbekkens. Zijn bijgenaamd door "aquatische pest" voor ableness gezwind naar proliferate vegetativno. IN Europa waren zavezeny slechts vrouwtje bijzonder, niet brengen van de vruchten, maar, niettegenstaande het dit, ze regelde snel rasselitsya met betrekking tot alle waterbekkens. Elodeei vissen biken, vogelstand, waterig organizmy. Ze aquaria versiert. Kan gebruikt zijn als mest voor de velden.

Uрыtь koлochctaя

1 - urut kolosistaya; 2 - urut mutovchataya; 3 - rdest; 4 - strelolist; 5 - vodokras gebruikelijk;

Rdest. Kin vormt omstreeks 100 types. Een jaar durende plant, kan ukorenyatsya op de dag van de waterbekkens of op vrije voeten dobberen. Proliferates door de zaden en ten koste van otchlenyaiushchikhsya zijdelings pobegov, alsmede van winterende knoppen. Verbouwt door ine het algemeen ruimere nederzettingen. De meest worden rdest briljante, zwevende, kurchavyi, pronzennolistnyi, grebenchatyi en andere verbreid. Zij kunnen zijn gebruikte op welke wijze mest is voor de velden. Door hen eten waterige organizmy, vogelstand, vissen. In de bosschage van rdesta vis mechut kaviaar, malki toevlucht vinden. Klubenkoobraznye verdikkingen kornevishch door rdesta grebenchatogo en andere rijke stijfmiddel en kan gebruikt in de etenswaar door persoon zijn.

<< Het is back