Сямейства щуковых

Шчупак

Шчупак. Яна насяляе ў зарослых, малопроточных ці стаялых вадаёмах, трымаецца ў беражка зараснікаў урэчнікаў, урути, трыснёга. Маса шчупака дасягае 505 кг, даўжыня - 80 гл. Драпежнік. Спосабы лоўлі добра вядомыя: на жыўца, блешні і іншыя штучныя прынады. Самцы спеюць на 2-3 год, самкі на 3-4 год жыцця.

Нераст адбываецца адразу пасля раставання лёду пры тэмпературы + 6-10 градусаў у рэках - на дробных зарослых месцах, у азёрах - уздоўж берагоў.